Jump to content
IGNORERAD

Kraftig minskning av antalet turister 2014.


Guest Isan Lover

Recommended Posts

9 timmar sedan, skrev MaiChai:

Nu har vi svart på vitt att antalet personer som anländer till Thailand har ÖKAT och inte minskat. Huruvida ökningen består av turister eller arbetare framgår inte men att flera miljoner utlänningar har fått officiella jobb i Thailand finner jag högst osannolikt.

 

Först siffrorna för perioden Januari 2014 till december 2014, totalt 24,779,768 personer passerade immigration

 

2014 International tourist Arrivals to Thailand Jan_Dec.pdf

 

2014 International tourist Arrivals to Thailand Jan_Dec kopia.jpg

 

Sen har vi siffrorna för perioden Januari 2015 till November 2015 som visar att det passerade 26,860,547  personer genom immigration - och då var det en månad kvar på året och redan då drygt 2 miljoner mer besökare. Vill minnas att man uppgav att totalsiffran blev drygt 29 miljoner besökare 2015.

 

2015 International Tourist Arrivals to Thailand Jan-Nov.pdf

 

2015 International Tourist Arrivals to Thailand Jan-Nov kopia.jpg

 

Turismen till Thailand har således inte minskat, den har ökat men samtidigt har den förändrats snabbt och det är därför som vissa med en traditionell turistprodukt plötsligt ser sig väldigt utanför och tror att turismen har minskat.

 

Intressanta siffror.Till att börja med bekräftar det TS trådstart, att turismen de facto minskade 2013-2014, sen är det tveksamt om man kan kalla det för en "kraftig" minskning. Klart största tappet från länder i Asien, tex Malaysia och Vietnam, Japan och Korea.  Oförändrat avseende antalet kineser, och förutom ett visst tapp, beroende på minskad ryssturism, nästa oförändrat antal européer. Tappet av asiater och den uteblivna ökningen av kineser: Svårt att säga exakt men till del kan det säkert tillskrivas oroligheterna  kuppen, vilket även Thailands turistmyndigheter gör. Stämmer också med vad jag själv fick höra, i Kina och Vietnam, det fanns en oro under den perioden. 

 

Ökningen 2014 till 2015. Asienturismen återhämtad och en ökning av Kineser från 4,1 miljoner till 7,2 miljoner, eller 7,9 miljoner som tydligen blev slutsiffran för 2015 med december inkluderat. Jösses. 2011 var de "bara"  1,7 miljoner.

 

Avseende Europa så finns det ett tapp, men det kan nästan bara tillskrivas ryssarna som nästan halverats. Först 2015 slog alltså "rubeleffekten" igenom.  Fler italienare, tyskar, holländare och britter än föregående år. Nordbor i princip oförändrat. Just detta med att det faktiskt är lika många eller tom fler västeuropeér som förr stämmer dåligt med de ögonvittnesskildringar vi får här på MPR, och vad thailändarna i turistindustrin här i Pattis säger tex. Svårförklarat. Och tittar man på listan nedan kan man se att även de avseende de största västerländska turistländerna är utvecklingen ständigt ökande från 2006-2015. USA, Tyskland, Storbritannien tex. Sverige är undantaget.

 

 

 

tourismthailand.jpg

 

 

.

Ändrades av spooncreek
Link to comment
Dela på andra sajter

  • Svar 200
  • Skapad
  • Senaste svaret

Mest aktiva i denna tråd

  • turisten

    17

  • MaiChai

    15

  • Baa

    14

  • leifen

    11

Mest aktiva i denna tråd

Inlagda bilder

5 minuter sedan, skrev Tallviking:

Men det kommer inte 3-4 kineser på samma period som en europee för då skulle siffrorna se helt annorlunda ut

 

Kineserna har ökat från 1,7 miljoner 2011 till 7,9 miljoner 2015 så det kommer en jävla massa kineser och ökningen ser inte ut att minska under den närmsta perioden.

 

Du bör jämföra spenderandet för turister, alltså inte genomsnitts MPR:aren med GF, hus, buffel och det kittet utan vanliga Svensson turister som kommer på 14 dagars med sina två barn och inte har någon "fast" relation till Thailand.

"It is not power that corrupts but fear. Fear of losing power corrupts those who wield it and fear of the scourge of power corrupts those who are subject to it"- Aung San Suu Kyi
"It's not a lie, if you believe it" - George Costanza
"Never Argue With A Fool – They Will Drag You Down To Their Level, Then Beat You With Experience"
"Facts are meaningless - you could use facts to prove anything that's even remotely true" -Homer Simpson

www.destinationasien.se 

Link to comment
Dela på andra sajter

11 minuter sedan, skrev spooncreek:

 

Intressanta siffror.Till att börja med bekräftar det TS trådstart, att turismen de facto minskade 2013-2014, sen är det tveksamt om man kan kalla det för en "kraftig" minskning". Klart största tappet från länder i Asien, tex Malaysia och Vietnam, Japan och Korea  Oförändrat avseende antalet kineser, och förutom ett visst tapp, beroende på minskad ryssturism, nästa oförändrat antal européer. Tappet av asiater och den uteblivna ökningen av kineser: Svårt att säga exakt men till del kan det säkert tillskrivas oroligheterna  kuppen, vilket även Thailands turistmyndigheter gör. Stämmer också med vad jag själv fick höra, i Kina och Vietnam, det fanns en oro under den perioden. 

 

Ökningen 2014 till 2015. Asienturismen återhämtad och en ökning av Kineser från 4,1 miljoner till 7,2 miljoner, eller 7,9 miljoner som tydligen blev slutsiffran för 2015 med december inkluderat. Jösses. 2011 var de "bara"  1, 7 miljoner.

 

Avseende Europa så finns det ett tapp, men det kan nästa bara tillskrivas ryssarna som nästan halverats. Först 2015 slog alltså "rubeleffekten" igenom.  Fler italienare, tyskar, holländare och britter än föregående år. Nordbor i princip oförändrat. Just detta med att det faktiskt är lika många eller tom fler västeuropee som förr stämmer dåligt med de ögonvittnesskildringar vi får här på MPR, och vad thailändarna i turistindustrin här i Pattis säger tex. Svårförklarat. Och tittar man på listan nedan kan man se att även de avseende de största västerländska turistländerna är utvecklingen ständigt ökande från 20016-2015. USA, Tyskland, Storbritannien. Sverige är undantaget.

 

 

 

tourismthailand.jpg

 

 

.

 

Kort kan man säga, är det lugnt i Thailand så kommer turisterna oavsett om det är en demokratisk regering, en hybridregering eller en militärregering som styr. Särskilt asiater är väldigt känsliga för oroligheter på gatorna och avbokar då direkt sin resa.

 

Det europeiska "raset" kan nästan helt tillskrivas Ryssland, de andra europeiska länderna ligger på en jämn nivå, en del går upp en del går ner men volymen är i princip densamma.

 

När det gäller raset med turister i Pattaya så tror jag det finns flera anledningar, mycket av Pattayas lojala klientel har varit ganska ålderstigna och därmed börjat falla ifrån av den anledningen, Pattaya har misslyckats med att locka nya turistgrupper till området, det är fortfarande ont om barnfamiljer och yngre backpacker turister där. Golfturismen är stor men många av dessa kan bo på resorts i närområdet eller i lokala resorts där du inte behöver lämna området. Asiater har ju en fäbless för att avsluta på en karaoke och syns därmed sällan på ölbarerna i Pattaya.

 

Kineser har som vi redan konstaterat ett helt unikt mönster när de turistar och det gäller för dem som vill tjäna pengar på dem att tänka lite utanför lådan...

 

Men den massiva turistbojkott som tydligen pågår enligt TS kan vi nog avfärda som önsketänkande från hans sida.

"It is not power that corrupts but fear. Fear of losing power corrupts those who wield it and fear of the scourge of power corrupts those who are subject to it"- Aung San Suu Kyi
"It's not a lie, if you believe it" - George Costanza
"Never Argue With A Fool – They Will Drag You Down To Their Level, Then Beat You With Experience"
"Facts are meaningless - you could use facts to prove anything that's even remotely true" -Homer Simpson

www.destinationasien.se 

Link to comment
Dela på andra sajter

Kineser, kineser och åter kineser väntande på Pattaya beach i morse. ca. kl. 10.30

 

P4270203.JPG

 

P4270204.JPG

 

P4270205.JPG

 

P4270206.JPG

 

P4270208.JPG

 

I övrigt var strandpromenaden nästan folktom.

 

P4270210.JPG

 

P4270212.JPG

"Panomies ei paljo puhuu, hän panoo vaan": Rosvoritari.

Link to comment
Dela på andra sajter

Förmågan att spendera pengar har med valutakurser också att göra. Tycker att jag sett en trend att barer och restauranger tappar till förmån för foodcourts och liknande.

Ökad prismedvetenhet när man får 25% mindre thailändsk valuta än för ett par år sedan. "All inclusive” ökar överallt så många hotell och resorter måste försöka förnya sig och i anpassa sig.

 

Att många barer går dåligt har också med att dom inte är trevliga att besöka utan bara tråkiga och dyra. Man måste ta hand om sina kunder också.

 

Tycker också att mängden unga västerländska turister med ryggsäck verkar blivit fler.

Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas
 

Link to comment
Dela på andra sajter

27 minuter sedan, skrev lill_kurre:

Kineser, kineser och åter kineser väntande på Pattaya beach i morse. ca. kl. 10.30

 

P4270203.JPG

 

P4270204.JPG

 

P4270205.JPG

 

P4270206.JPG

 

P4270208.JPG

 

I övrigt var strandpromenaden nästan folktom.

 

P4270210.JPG

 

P4270212.JPG

 

7 bilder säger mer än tusen ord! :-) 

Link to comment
Dela på andra sajter

3 timmar sedan, skrev MaiChai:

 

Fast kineserna bränner mer pengar i snitt per dag än exempelvis en svensk gör så stotalt sett är det mer ekonomiskt lönsamt för Thailand att få in fler kinerser på grund aav att turisterna byts ut i ett snabbare tempo.

 

The average Chinese tourist spends 6,400 baht (US$180) per day—more than the average visitor's 5,690 baht (US$160).

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Tourism_in_Thailand

Om det är totala budgeten inkl flyget så blir det i alla fall mindre över till hotell och barer. Men jag vet inte, bara tror som vanligt.

Link to comment
Dela på andra sajter

2 timmar sedan, skrev Tallviking:

 

Vad är det dom betalar så mycket för första dagarna ?

Barfine?

Link to comment
Dela på andra sajter

15 minuter sedan, skrev rolba:

Om det är totala budgeten inkl flyget så blir det i alla fall mindre över till hotell och barer. Men jag vet inte, bara tror som vanligt.

 

Siffrorna är vad de spenderar när de väl är i Thailand- transportkostnaden dit är inte inräknad.

"It is not power that corrupts but fear. Fear of losing power corrupts those who wield it and fear of the scourge of power corrupts those who are subject to it"- Aung San Suu Kyi
"It's not a lie, if you believe it" - George Costanza
"Never Argue With A Fool – They Will Drag You Down To Their Level, Then Beat You With Experience"
"Facts are meaningless - you could use facts to prove anything that's even remotely true" -Homer Simpson

www.destinationasien.se 

Link to comment
Dela på andra sajter

Sitter på suvvan nu, inrikes.

Minst 50% av alla passagerare här är kineser. Fast de väsnas som 90%.

Tydligt att de spenderar en del på inrikesresor åxå.

Link to comment
Dela på andra sajter

broder tuk tuk
2 timmar sedan, skrev spooncreek:

 

Intressanta siffror.Till att börja med bekräftar det TS trådstart, att turismen de facto minskade 2013-2014, sen är det tveksamt om man kan kalla det för en "kraftig" minskning. Klart största tappet från länder i Asien, tex Malaysia och Vietnam, Japan och Korea.  Oförändrat avseende antalet kineser, och förutom ett visst tapp, beroende på minskad ryssturism, nästa oförändrat antal européer. Tappet av asiater och den uteblivna ökningen av kineser: Svårt att säga exakt men till del kan det säkert tillskrivas oroligheterna  kuppen, vilket även Thailands turistmyndigheter gör. Stämmer också med vad jag själv fick höra, i Kina och Vietnam, det fanns en oro under den perioden. 

 

Ökningen 2014 till 2015. Asienturismen återhämtad och en ökning av Kineser från 4,1 miljoner till 7,2 miljoner, eller 7,9 miljoner som tydligen blev slutsiffran för 2015 med december inkluderat. Jösses. 2011 var de "bara"  1,7 miljoner.

 

Avseende Europa så finns det ett tapp, men det kan nästan bara tillskrivas ryssarna som nästan halverats. Först 2015 slog alltså "rubeleffekten" igenom.  Fler italienare, tyskar, holländare och britter än föregående år. Nordbor i princip oförändrat. Just detta med att det faktiskt är lika många eller tom fler västeuropeér som förr stämmer dåligt med de ögonvittnesskildringar vi får här på MPR, och vad thailändarna i turistindustrin här i Pattis säger tex. Svårförklarat. Och tittar man på listan nedan kan man se att även de avseende de största västerländska turistländerna är utvecklingen ständigt ökande från 2006-2015. USA, Tyskland, Storbritannien tex. Sverige är undantaget.

 

 

 

tourismthailand.jpg

 

 

.

 

Helt sanslöst vad ryssarna ökat sen 2006 och det märks inte minst i Pattaya där dom har egna Go Go barer på walking street numera.

 

BTT

Soi 7

Link to comment
Dela på andra sajter

Det vore mer intressant att se statistik på antalet gästnätter på hotell per år i Thailand än antal som passerar genom Immigration, då slipper man gissa och spekulera.

 

Fritz..

Det är aldrig försent att ge upp.

Link to comment
Dela på andra sajter

42 minuter sedan, skrev Fritz:

Det vore mer intressant att se statistik på antalet gästnätter på hotell per år i Thailand än antal som passerar genom Immigration, då slipper man gissa och spekulera.

 

Fritz..

 

Svårt  med bra statistik på det, men  en undersökning avseende 2014 kan du få, Pastorn. Omfattande 142 hotell. Ner 15 % var det då, mot 2013.

 

 

hotelstatisticsthailand.jpg

 

 http://thaihotels.org/wp-content/uploads/2015/06/Horwath-HTL-Annual-Study-%E2%80%93-Thailand-2015.pdf

 

 

Ändrades av spooncreek
Link to comment
Dela på andra sajter

3 minuter sedan, skrev spooncreek:

 

Svårt  med bra statistik på det, men  en undersökning avseende 2014 kan du få, Pastorn. Omfattande 142 hotell. Ner 15 % var det då, mot 2013.

 

 

hotelstatisticsthailand.jpg

 

 http://thaihotels.org/wp-content/uploads/2015/06/Horwath-HTL-Annual-Study-%E2%80%93-Thailand-2015.pdf

 

 

Tack för dom siffrorna, var väl nästan det som jag hade på känn. Men ändå bygger man nya hotell i parti och minut, åtminstone här i Pattaya, lite märkligt tycker jag i alla fall.

 

Fritz..

Det är aldrig försent att ge upp.

Link to comment
Dela på andra sajter

4 timmar sedan, skrev broder tuk tuk:

 

Helt sanslöst vad ryssarna ökat sen 2006 och det märks inte minst i Pattaya där dom har egna Go Go barer på walking street numera.

 

BTT

 

555, ja det har du väl helt rätt i, jämför man 2006 med nu är det fortfarande en ökning.

 

Det var längesen jag var på någon av de "ryska" a go go barerna, som måhända är ryskägda, men då var kunderna mest araber, och tjejerna som jobbade där mest från Ukraina och Kazakstan tror jag. Men du kanske har nyliga erfarenheter som säger något annat?

Ändrades av spooncreek
Link to comment
Dela på andra sajter

Jag kollade precis mina pass och jag anlände Thailand 27 gånger förra året så jag har åtminstone gjort mitt för att glädja statistikerna inom TAT angående ankommande svenskar.

Död åt Putin och hans croonies

Link to comment
Dela på andra sajter

Mr Ning Ning

Det var mkt kineser på det hotell vi bodde på i Chiang Mai. ( Royal Lanna)

Dom för mkt oväsen i korridorer och kan tydligen inte prata med varandra normalt utan måste skrika.

Och detta sker alla tider på dygnet.

Dom byttes ut ca var annan var tredje dag, så det var konstant oväsen på hotellet. 

Man blev Jä...gt trött på dom efter några dagar.

Veteran

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest Isan Lover
17 timmar sedan, skrev MaiChai:

Nu har vi svart på vitt att antalet personer som anländer till Thailand har ÖKAT och inte minskat. Huruvida ökningen består av turister eller arbetare framgår inte men att flera miljoner utlänningar har fått officiella jobb i Thailand finner jag högst osannolikt.

 

Först siffrorna för perioden Januari 2014 till december 2014, totalt 24,779,768 personer passerade immigration

 

2014 International tourist Arrivals to Thailand Jan_Dec.pdf

 

2014 International tourist Arrivals to Thailand Jan_Dec kopia.jpg

 

Sen har vi siffrorna för perioden Januari 2015 till November 2015 som visar att det passerade 26,860,547  personer genom immigration - och då var det en månad kvar på året och redan då drygt 2 miljoner mer besökare. Vill minnas att man uppgav att totalsiffran blev drygt 29 miljoner besökare 2015.

 

2015 International Tourist Arrivals to Thailand Jan-Nov.pdf

 

2015 International Tourist Arrivals to Thailand Jan-Nov kopia.jpg

 

Turismen till Thailand har således inte minskat, den har ökat men samtidigt har den förändrats snabbt och det är därför som vissa med en traditionell turistprodukt plötsligt ser sig väldigt utanför och tror att turismen har minskat.

Hej

Att många passerar och gör korta stopp i landet via flyget är nog en klen tröst för alla hotell som gapar tomma och restauranger utan gäster, inom turistnäringen har man fått sparka folk och dra ned på sin verksamhet, även landets Turist myndighet medger ju att turismen har minskat.

Att bygga upp hela sitt resonemang om en ökning bara p.g.a antalet ankommande på flygplatsen blir nog lätt lite missvisande, man bör även ta hänsyn faktorer som antalet hotellnätter i landet, den tid som turisterna spenderar i landet, vilken beläggning och försäljning företag som lever av turismen har och hur dessa uppfattar situationen.

Med vänlig hälsning isan lover

Link to comment
Dela på andra sajter

Mr Ning Ning
29 minuter sedan, skrev Isan Lover:

Hej

Att många passerar och gör korta stopp i landet via flyget är nog en klen tröst för alla hotell som gapar tomma och restauranger utan gäster, inom turistnäringen har man fått sparka folk och dra ned på sin verksamhet, även landets Turist myndighet medger ju att turismen har minskat.

Att bygga upp hela sitt resonemang om en ökning bara p.g.a antalet ankommande på flygplatsen blir nog lätt lite missvisande, man bör även ta hänsyn faktorer som antalet hotellnätter i landet, den tid som turisterna spenderar i landet, vilken beläggning och försäljning företag som lever av turismen har och hur dessa uppfattar situationen.

Med vänlig hälsning isan lover

Ja det är skillnad på statistik och veklighet.

Att det kommer mängder av kineser gynnar inte den lilla företagaren.

Och kineser är inte så omtyckta turister.

Kommer i stora grupper i bussar och äter på utvalda restauranger.

Jag frågade i barer, restauranger, taxi/tuk tuk och tvättinrättningar.

Och alla tyckte illa om kineser.

Snåla, oförskämda,mm,mm fick jag till svar.

Veteran

Link to comment
Dela på andra sajter

47 minuter sedan, skrev Isan Lover:

Hej

Att många passerar och gör korta stopp i landet via flyget är nog en klen tröst för alla hotell som gapar tomma och restauranger utan gäster, inom turistnäringen har man fått sparka folk och dra ned på sin verksamhet, även landets Turist myndighet medger ju att turismen har minskat.

Att bygga upp hela sitt resonemang om en ökning bara p.g.a antalet ankommande på flygplatsen blir nog lätt lite missvisande, man bör även ta hänsyn faktorer som antalet hotellnätter i landet, den tid som turisterna spenderar i landet, vilken beläggning och försäljning företag som lever av turismen har och hur dessa uppfattar situationen.

Med vänlig hälsning isan lover

 

Det skulle vara intressant att veta var landets turistmyndigheter, jag antar att du menat Ministry of Tourism and Sports hävdar att turismen till Thailand har minskat?

 

För inget av de uppgifter jag har talar för att den har minskat och varken TAT´s guvenör eller turistministern hävdade det vid ATF så sent som i januari. Så det skulle vara intressant att veta var du fått dessa uppgifter ifrån.

 

När man landar och gör ett kort stopp på flygplatsen är man normalt "In Transit" och syns då inte på immigrations statistik eftersom man inte passerar igenom immigration, men du menar att hela ökningen på flera miljoner turister består av folk som är i transit men väljer att först köa sig igenom immigration för att spendera ett par timmar utanför  vid en flygplats innan de ska köa sig igenom immigration igen för sin vidare flight?

 

Nu har jag bifogat svart på vitt att antalet turister till Thailand har ökat, det skulle vara intressant om du kunde länka till några uppgifter - gärna ministerns medgivande att turismen har minskat - eller annnan statistik som enligt dig bevisar att turismen har minskat.

"It is not power that corrupts but fear. Fear of losing power corrupts those who wield it and fear of the scourge of power corrupts those who are subject to it"- Aung San Suu Kyi
"It's not a lie, if you believe it" - George Costanza
"Never Argue With A Fool – They Will Drag You Down To Their Level, Then Beat You With Experience"
"Facts are meaningless - you could use facts to prove anything that's even remotely true" -Homer Simpson

www.destinationasien.se 

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest Isan Lover
20 minuter sedan, skrev Mr Ning Ning:

Ja det är skillnad på statistik och veklighet.

Att det kommer mängder av kineser gynnar inte den lilla företagaren.

Och kineser är inte så omtyckta turister.

Kommer i stora grupper i bussar och äter på utvalda restauranger.

Jag frågade i barer, restauranger, taxi/tuk tuk och tvättinrättningar.

Och alla tyckte illa om kineser.

Snåla, oförskämda,mm,mm fick jag till svar.

Hej

Precis så uppfattade jag också situationen vid mitt besök i Pattaya i vintras, dessutom stannar Kineserna väldigt kort tid och nästan allt dom gör är förbokat, planerat och gynnar bara redan kontrakterade rörelser.

Går nog inte riktigt att jämföra med Västerlänningar som gärna stannar länge och reser på egen hand.

Med vänlig hälsning isan lover

Link to comment
Dela på andra sajter

12 minuter sedan, skrev Mr Ning Ning:

Ja det är skillnad på statistik och veklighet.

Att det kommer mängder av kineser gynnar inte den lilla företagaren.

Och kineser är inte så omtyckta turister.

Kommer i stora grupper i bussar och äter på utvalda restauranger.

Jag frågade i barer, restauranger, taxi/tuk tuk och tvättinrättningar.

Och alla tyckte illa om kineser.

Snåla, oförskämda,mm,mm fick jag till svar.

 

Gruppresebeteendet kommer dock att ändras med tiden. Man kan redan se tendenser när det gäller kineser, noterar fler och fler på "vanliga" hak i pattis, även om de fortfarande är i minoritet.

 

En svensk kompis som hyr ut hus och lägenheter berättade om fler kineser som hyresgäster,  då i storlek mer som kompisgäng än chartergrupp. Snackisen om att de snart blir största gruppen som köper condos i Thailand är kanske inte heller så långt borta att bli verklighet.

 

Jag tänker inte säga emot avseende kinesers beteende i  grupp, tvärtom. Har själv ondgjort mig över  dem  här på MPR. 

 

Men man lär också minnas vad som sas om tyskar en gång i tiden,  eller svenska alpturister för den delen.

 

Eller om v i pratar nutid i tex pattis, de där jävla midlandbritterna som skränar på soi buakhow, eller indierna som bara vill ha body to body massage, eller ryssjävlarna som tar med egen vodka på restaurangen, eller araberna som skränar på yensabai, eller vodkastinna finnar , eller, eller...

Link to comment
Dela på andra sajter

2 timmar sedan, skrev spooncreek:

 

555, ja det har du väl helt rätt i, jämför man 2006 med nu är det fortfarande en ökning.

 

Det var längesen jag var på någon av de "ryska" a go go barerna, som måhända är ryskägda, men då var kunderna mest araber, och tjejerna som jobbade där mest från Ukraina och Kazakstan tror jag. Men du kanske har nyliga erfarenheter som säger något annat?

 

Ligger antagligen en rysk a-go-go bredvid den där 7-11 i Naklua där den största forumträffen ägde rum. Väl synlig från Stenborden där man kan plocka upp en Kazakstanska på returen...

"It is not power that corrupts but fear. Fear of losing power corrupts those who wield it and fear of the scourge of power corrupts those who are subject to it"- Aung San Suu Kyi
"It's not a lie, if you believe it" - George Costanza
"Never Argue With A Fool – They Will Drag You Down To Their Level, Then Beat You With Experience"
"Facts are meaningless - you could use facts to prove anything that's even remotely true" -Homer Simpson

www.destinationasien.se 

Link to comment
Dela på andra sajter

7 minuter sedan, skrev spooncreek:

 

Gruppresebeteendet kommer dock att ändras med tiden. Man kan redan se tendenser när det gäller kineser, noterar fler och fler på "vanliga" hak i pattis, även om de fortfarande är i minoritet.

 

En svensk kompis som hyr ut hus och lägenheter berättade om fler kineser som hyresgäster,  då i storlek mer som kompisgäng än chartergrupp. Snackisen om att de snart blir största gruppen som köper condos i Thailand är kanske inte heller så långt borta att bli verklighet.

 

Jag tänker inte säga emot avseende kinesers beteende i  grupp, tvärtom. Har själv ondgjort mig över  dem  här på MPR. 

 

Men man lär också minnas vad som sas om tyskar en gång i tiden,  eller svenska alpturister för den delen.

 

Eller om v i pratar nutid i tex pattis, de där jävla midlandbritterna som skränar på soi buakhow, eller indierna som bara vill ha body to body massage, eller ryssjävlarna som tar med egen vodka på restaurangen, eller araberna som skränar på yensabai, eller vodkastinna finnar , eller, eller...

 

En annan fara som en del har uttryckt är att Kineserna snart kommer att ta de bästa brudarna också...

 

Med det överskott på män som finns i Kina är det inte alls en alltför utopisk framtid.

"It is not power that corrupts but fear. Fear of losing power corrupts those who wield it and fear of the scourge of power corrupts those who are subject to it"- Aung San Suu Kyi
"It's not a lie, if you believe it" - George Costanza
"Never Argue With A Fool – They Will Drag You Down To Their Level, Then Beat You With Experience"
"Facts are meaningless - you could use facts to prove anything that's even remotely true" -Homer Simpson

www.destinationasien.se 

Link to comment
Dela på andra sajter

Statistik rörande hotell-nätter är nog en omöjlighet då många skiter i att registrera uppgifter om sina gäster. Jag har bott mycket på hotell och resorter denna vinter och det bara ett fåtal som tagit mina uppgifter från passet. 

När jag haft sällskap har de flesta gångerna hon bokat och checkat in med sitt thai-ID kort för att få bättre pris enligt henne.

 

Men även när jag kommit själv har ibland varken ID eller Pass efterfrågats vid kontantbetalning. Här är mörkertalet stort. 

Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas
 

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...