Jump to content
IGNORERAD

Belgare gripen i Chiang Rai för att ha guidat turister


MPR Nyheter

Recommended Posts

MPR Nyheter

En belgisk man arresterades när han ledde en turistgrupp för att äta lunch i distriktet Chiang Saen i provinsen Chiang Rai under lördagen.
Den 30-årige mannen hade ett turistvisum på 90 dagar i sitt pass och greps för att ha arbetat som turistguide utan arbetstillstånd. Polisen höll på att kolla en turistattraktion i byn Sanmakhet när man såg den belgiske mannen använda en mikrofon för att tala med en grupp turister som en guide.
Man bad honom visa sitt arbetstillstånd, vilket han inte kunde. Han erkände först att han guidade gruppen på 23 holländska turister och skulle visa dem den Gyllene Triangeln, men ändrade sig senare och sade att han bara var tolk för guiden som ledde gruppen. Polisen uppgav att man mottagit många klagomål från thailändska turistguider om att utlänningar konkurrerar med dem om guidejobb.

Källa: http://news.thaivisa.com/thaivisa-news/belgian-man-arrested-for-working-as-tour-guide/36298/

 

post-8073-0-97543000-1425788624.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag är helt säker på att det står massor av thailändare på kö för att guida dessa turister på nederländska, vallonska, tyska, franska och allt vad det är dom pratar i Belgien, Konkurrensen är ju redan stenhård mellan alla dom thailändare som har dom kvalifikationerna.  :ironi:  Lyckligtvis är det ju totalt förbjudet för utlänningar att jobba med t ex tillverkning av tiggarskålar för munkar, det yrket är förbehållet enbart thailändare och en utlänning kan inte under några som helt villkor får arbetstillstånd för det. Så alla ni som är sugna på det yrket kan glömma det. 

 

 

Visst borde han väl skaffat arbetstillstånd. Men då måste företaget som han arbetar för sysselsätta ytterligare fyra thailändare som gör... vadå? Där ligger ett stort problem i thailändsk lagstiftning, ett praktexempel på krångelthailand för utlänningar.

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in×
×
×
  • Skapa ny...