biran Inlagd December 16, 2014 Dela Inlagd December 16, 2014 Hej, man blir ofta sugen på något salt i värmen. Här följer ett enkelt recept. Tag en plastpåse och lägg in c:a 1/2 matsked per gurka, picka gurkorna med en gaffel. Tillslut påsen och lägg i kylskåpet 2 dagar provsmaka och njut. Man kan även smaksätta med lite dill. Lycka till och låt det smaka. Biran Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest bangkokkille Inlagd December 16, 2014 Dela Inlagd December 16, 2014 Hej, man blir ofta sugen på något salt i värmen. Här följer ett enkelt recept. Tag en plastpåse och lägg in c:a 1/2 matsked per gurka, picka gurkorna med en gaffel. Tillslut påsen och lägg i kylskåpet 2 dagar provsmaka och njut. Man kan även smaksätta med lite dill. Lycka till och låt det smaka. Biran Bara lite salt? inget vatten eller så? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
biran Inlagd December 16, 2014 Trådstartare Dela Inlagd December 16, 2014 Bara salt ( vanligt bordsalt) Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest bangkokkille Inlagd December 16, 2014 Dela Inlagd December 16, 2014 Bara salt ( vanligt bordsalt) Kul grej, ska testa idag Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
biran Inlagd December 16, 2014 Trådstartare Dela Inlagd December 16, 2014 Jag tycker det är kanongott och dom blir krispiga och i mitt tycke lagom salta. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
hasseryd Inlagd December 16, 2014 Dela Inlagd December 16, 2014 Brukar bara skiva gurka, lägga i en burk, på med salt ev lite och en skvätt vinäger.In i kylskåpet ett dygn.MumsöInlagd gurka är nästan lika enkelt. Gurka skivad, vinäger, salt, socker kryddblandning(färdigblandad fins att köpa i välosorterade falangbutiker)blandas ihop med vatten,Kylskåp några dagar.Mums Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
oldthaimer Inlagd December 19, 2014 Dela Inlagd December 19, 2014 Hej, man blir ofta sugen på något salt i värmen. Här följer ett enkelt recept. Tag en plastpåse och lägg in c:a 1/2 matsked per gurka, picka gurkorna med en gaffel. Tillslut påsen och lägg i kylskåpet 2 dagar provsmaka och njut. Man kan även smaksätta med lite dill. Lycka till och låt det smaka. Biran Hej biran. Tack för ett bra och mycket enkelt recept. Nu har jag testat detta och resultatet är över förväntan, hade väl inte så stora förväntningar pga enkelheten i receptet. Men det blev "görgott". Nästa gång skall jag picka lite tätare, gjorde kanske för glest. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
svampen Inlagd December 19, 2014 Dela Inlagd December 19, 2014 1 1/2 kg gurka 1 knippa dillkronor 1/2 dl gula senapsfrö 1 1/2 dl ättika 4 dl vatten 5 dl socker 1 dl salt Brukar göra denna Västeråsgurka blanda ihop lagen skär gurkan låt stå ett par dygn sist böt jag ut senapsfröna mot lite riven citronskal kanongött! Örebro Sportklubb Ösk! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest bangkokkille Inlagd December 19, 2014 Dela Inlagd December 19, 2014 Hej biran. Tack för ett bra och mycket enkelt recept. Nu har jag testat detta och resultatet är över förväntan, hade väl inte så stora förväntningar pga enkelheten i receptet. Men det blev "görgott". Nästa gång skall jag picka lite tätare, gjorde kanske för glest. Jag testade också detta, vart kanongott, men jag hade lite mera salt då jag gillar det Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
biran Inlagd December 19, 2014 Trådstartare Dela Inlagd December 19, 2014 Man tager salt efter behag. Biran Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
kitungmakmak Inlagd December 19, 2014 Dela Inlagd December 19, 2014 Är det svensk storlek på gurkorna? tycker dom ser kortare ut... Eller är det nån speciell sort som används? ทีรัก Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
biran Inlagd December 20, 2014 Trådstartare Dela Inlagd December 20, 2014 I detta fall är det thaigurkor,storleken som Västeråsgurkor. Du kan använda slanggurka men får öka mängden salt,eller skära ner den i mindre bitar. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
copterfan Inlagd Januari 9, 2015 Dela Inlagd Januari 9, 2015 Hej, man blir ofta sugen på något salt i värmen. Här följer ett enkelt recept. Tag en plastpåse och lägg in c:a 1/2 matsked per gurka, picka gurkorna med en gaffel. Tillslut påsen och lägg i kylskåpet 2 dagar provsmaka och njut. Man kan även smaksätta med lite dill. Lycka till och låt det smaka. Biran Nu har jag "preparerat" 11 gurkor för att testa. Pickade riktigt mycket med hål med potatisprovaren för att sältan skall tränga in riktigt. Klippte i dill eftersom jag gillar dill. Nu är det bara en spänd väntan i 2 dygn ? Kul o enkelt recept! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
UglyFarang Inlagd Januari 9, 2015 Dela Inlagd Januari 9, 2015 Två Obducenter sitter i personalmatsalen på lunchen då den ena plötsligt säjer: -Jag obducerade en kvinna idag, hennes clitoris var som en saltgurka. -A-fan säjer den andra, var den så stor? -Nej men salt. Känner du dej gammal? Bry dej inte om det, du kanske är äldre än du någonsin varit förut, men du är också yngre än vad du någonsin kommer att bli......... Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest bangkokkille Inlagd Januari 9, 2015 Dela Inlagd Januari 9, 2015 Nu har jag "preparerat" 11 gurkor för att testa. Pickade riktigt mycket med hål med potatisprovaren för att sältan skall tränga in riktigt. Klippte i dill eftersom jag gillar dill. Nu är det bara en spänd väntan i 2 dygn ? Kul o enkelt recept! Jag har gjort detta recept många gånger, kanongott, har även provat samma recept med drygt en halvlitervatten och det blir samma smak. så det kvittar om man har vatten eller ej. Dill är att rekommendera, annars smakar det bara salt. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Oregistrerad Inlagd Januari 9, 2015 Dela Inlagd Januari 9, 2015 Finnen beställde frukt och vin till efterrätt på krogen, det blev saltgurka o brännvin Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest bangkokkille Inlagd Januari 9, 2015 Dela Inlagd Januari 9, 2015 Finnen beställde frukt och vin till efterrätt på krogen, det blev saltgurka o brännvin Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Arkiverad
Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.