Jump to content
IGNORERAD

Japan varnar att ändring av thailändsk företagslag kan få förödande konsekvenser


MPR Nyheter

Recommended Posts

Minst hälften av alla japanska företag som verkar i Thailand kommer tvingas att ge upp sin verksamhetskontroll eller flytta om de föreslagna ändringarna av Lagen om Utländsk Affärsverksamhet genomförs, detta varnar en uppsatt diplomat.
Mitsugu Saito från den japanska ambassaden sade att en ändring som minskar utländsk kontroll över samarbetsföretag - likt den som föreslogs 2007 - skulle ha allvarlig påverkan på framtida investeringar. "Ambassaden är allvarligt oroad över förändringsförslaget. Om lagen ändras så måste ägarskapet av ett samarbetsföretag ligga hos en thailändsk medborgare, och de [japanerna] kommer behöva välja om de ska ge upp utländskt ägarskapet eller dra tillbaka sin rörelse från Thailand."
Den japanska oron kommer efter att Handelsdepartementet under förra veckan avslöjade planer på att klassificera företag som "utländska" om utlänningar äger 49% eller mindre av företaget men har kontroll över styrelsen och "företagets riktning".

Källa: http://www.bangkokpost.com/business/news/442272/japan-envoy-warns-of-investor-exodus

 

post-8073-0-91135300-1415515660.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Det är väl som vanligt en pappersanka. Dock är det intressant att veta hur dom kan kontrollera vilket bolag som kontrolleras av farangen. Då han är minoritetsägare. Eller menar dom att det ska klassas som utländskt om en farang ingår i styrelsen som i mitt och min frus bolag.

Har dock en känsla att dom viker sig för utländska intressen?

"Avundsjukan är i ett socialdemokratiskt samhälle är större än sexualdriften." Jan Björklund

Link to comment
Dela på andra sajter

Man hade ju hoppats på att den för övrigt rätt kloka (kanske den bästa på åratal) premiärministern öppnar upp för utländskt majoritets ägande.

Thailand är så sjukt långt efter vad gäller företagande. Öppna upp för en fri marknad Prayuth! Konkurrens vinner Thailand på, vilka protektionistiska länder är framgångsrika. OK Nord Korea, några fler?

Link to comment
Dela på andra sajter

Tjafsar diktaturen med det lilla utvecklingslandet Japan så är det väl ingen större fara med vad jag och frugan äger i Thailand!!

Behandla din nästa så som du själv vill bli behandlad.

Link to comment
Dela på andra sajter

andersbangkok

Det här är ett av skälen till att det föreligger osäkerhet i den internationella gruppen om investeringar i Thailand.

Thaksin på sin tid, ville göra liknande.

Jag tror att detta är ett av de många nationalistiska utslagen i Thailand.

 

Om man gör det så vet jag flera som flytta till Kambodja där det är mycket mer investeringsvänligt. Där kan du äga ditt företag själv, där får du uppehållstillstånd fort.

Jag har själv vägrat att investera i Thailand när dom har FBA skrivet som det är nu. Blir det ännu hårdare, ja då kommer många att flytta sina företag.

Carpenters inlägg: "Faktum är att du tror att du är i maktens korridorer ock minsann kan. Du vet inget kan inget för att du är för upptagen med dig själv."
"Inte lätt att vara kostym nisse o inte förstå"

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in×
×
×
  • Skapa ny...