Jump to content
IGNORERAD

Nytt samarbete ska hjälpa utvecklingen av thailändska elbilar


MPR Nyheter

Recommended Posts

Den Nationella Byrån för Vetenskaps- och Teknologiutveckling (NSTDA) och Loxley Plc skrev under fredagen under en överenskommelse om att tillsammans utveckla teknologi och utrustningsstandarder för att hjälpa den framtida produktionen av elbilar i Thailand.
Samarbetet ses som ett försök att förbättra Thailands möjligheter för att förbättra sin bilproduktionssektor och därigenom höja dess värde och göra den konkurrenskraftig på världsmarknaden. NSTDA:s vice VD Narong Sirilertworakul sade att byrån har lagt stor fokus vid forskning kring bilar, bland annat angående batterier, motorkontrollsenheter (ECU) och bromssystem, som alla är väsentliga delar i elbilar.
Samarbetet kommer möjliggöra för NSTDA att börja med efterforskningar och utveckling av batterier och laddningssystem, vilket är viktigt eftersom batterierna som nu importeras till landet inte är fullt kompatibla med de thailändska systemen. Detta kommer även hjälpa Loxley med dess planer på att ta fram en elektrisk buss för kommersiellt bruk.

Källa: http://englishnews.thaipbs.or.th/joint-development-electric-cars-takes/

 

post-8073-0-21931300-1414908541.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Någon kan väl tipsa dom om att kontakta Trollhättan för att komma igång och kanske få lite hjälp på traven i början.

 

Born41

Link to comment
Dela på andra sajter

@MPR Nyheter, , vilket är viktigt eftersom batterierna som nu importeras till landet inte är fullt kompatibla med de thailändska systemen.

 

Undra vilken standard som thailändarna följer?

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in×
×
×
  • Skapa ny...