Jump to content
IGNORERAD

Gatuförsäljare i Bangkok ockuperar regeringskontor i protest mot nya regler


MPR Nyheter

Recommended Posts

Dussintal protesterande gatuförsäljare anordnade under gårdagen en ockupation i Bang Rak genom att stänga in statliga arbetare i deras kontor.
Runt 30 gatuförsäljare kan komma att ställas inför rätta efter att de låste grindarna vid regeringskontoren för att protestera mot de nya regler som begränsar deras användning av trottoarerna vid Wat Hua Lamphong till kvällar.
De sade att de nya reglerna har förstört deras leverne eftersom det inte finns några kunder kvällstid. Enligt de nya reglerna måste de hålla sig borta mellan 05:00-19:00. Försäljarna har erbjudit sig att endast hålla till på en sida av trottoaren och att lämna minst två meter åt fotgängare, men Vichai Sangparpai från Bangkoks Storstadsadministration (BMA) sade att inga undantag till militärens regler kan göras och att förhandlingar inte är möjliga.

Källa: http://Bangkok.coconuts.co/2014/10/03/street-vendors-face-jail-time-occupy-bang-rak

 

post-8073-0-69252700-1412487069.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Reflekterade över allt utrymme som numera finns när jag gick från Asoke till Landmark hotel igår eftermiddag, det när att trottoarnasarna inte får vara där mellan 05-19 är kanon tycker jag och skulle jag få behovet att köpa diverse krimskrams så finns det ju gott om affärer längs med gatan som säljer de sakerna som är öppna på dagtid.

"It is not power that corrupts but fear. Fear of losing power corrupts those who wield it and fear of the scourge of power corrupts those who are subject to it"- Aung San Suu Kyi
"It's not a lie, if you believe it" - George Costanza
"Never Argue With A Fool – They Will Drag You Down To Their Level, Then Beat You With Experience"
"Facts are meaningless - you could use facts to prove anything that's even remotely true" -Homer Simpson

www.destinationasien.se 

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in×
×
×
  • Skapa ny...