audirs2 Inlagd September 11, 2014 Dela Inlagd September 11, 2014 Dafgårds har kommit ut med en maträtt : kyckling med dillsås!! Helt ok faktiskt! Sju år i folkskola, yes! Proud member of R 142 Ystad! Däckspojke!⚓ Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
acarls Inlagd September 11, 2014 Dela Inlagd September 11, 2014 ÄNTLIGEN!!! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
borje222 Inlagd September 11, 2014 Dela Inlagd September 11, 2014 Vad är Dafgårds för något... ...?? Mvh. borje222 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Oregistrerad Inlagd September 11, 2014 Dela Inlagd September 11, 2014 Idag valde jag bort Findus för Dafgårds kotlettrad med herrgårdssås. "Leif Mannerström" http://www.familjendafgard.se/Var-goda-mat/Mat-for-en1/Mannerstromserien/Helstekt-kotlettrad/ Nu brukar jag inte käka snabbmatslådor, men här kändes som om det låg lite mer arbete bakom innehållet. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
audirs2 Inlagd September 11, 2014 Trådstartare Dela Inlagd September 11, 2014 Vad är Dafgårds för något... ...?? Mvh. borje222 Dette må vare "tjyckling" Akkuratt! Sju år i folkskola, yes! Proud member of R 142 Ystad! Däckspojke!⚓ Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
kitungmakmak Inlagd September 11, 2014 Dela Inlagd September 11, 2014 Nä, det lät inte gott. Men Iduns har ju en trevlig variant som borde rendera några matbackar... 596. Kokt höns (f. 8—10 pers.). 2 unghöns på omkr. 3 kg. 2 tsk. salt (10 gr.) 1 1/2 hg. späck, i 2 skivor 1 1/2 Lit. höns- eller kalvbuljong 1 liten klyfta portug. lök 4 persiljestjälkar 2 nejlikor 5 vitpepparkornBEREDNING: Hönsen plockas, svedas, urtagas (se sid. 299 o. f.), sköljas väl och få ligga i vatten 6 timmar. De upptagas, torkas in- och utvändigt med en duk, gnidas med saltet, uppsättas (se sid. 300), beläggas med späcket, som fastbindes med fint segelgarn, förut doppat i kokande vatten. Hönsen läggas i en kastrull, som ej bör vara vidare än att de nätt och jämnt rymmas, den kalla buljongen ihälles, får koka upp, skummas väl, varefter löken, persiljan och kryddorna iläggas. Hönsen få därefter ej koka utan endast ligga i spadet, som bör hållas vid + 90°, tills de äro möra, eller 2—3 tim., beroende på hönsens ålder. De upptagas och hållas varma i vattenbad. Spadet hopkokas och därav beredes ljus champinjon-, tryffel-, tomat- eller ostronsås. Hönsen skäras och uppläggas på fat, så att de se hela ut, garneras med salad, persilja och, om så önskas, med skivor av tryffel eller champinjonhattar, frästa i smör. Serveras med ris eller kokt potatis. Såsen serveras i såsskål. http://runeberg.org/idunskok/0325.html Just dill till annat än kräftor och färskpotatis har jag av nån anledning svårt för. Kanske nåt misslyckat dillkött som spökar, hemska skolminnen. Även höns i currysås hade dom ju nästan lyckats sabotera men det kan jag i alla fall käka. Men gillar man det så, varför inte. Jag tänker inte testa sålänge det finns alternativ. ทีรัก Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
audirs2 Inlagd September 11, 2014 Trådstartare Dela Inlagd September 11, 2014 Idag valde jag bort Findus för Dafgårds kotlettrad med herrgårdssås. "Leif Mannerström" http://www.familjendafgard.se/Var-goda-mat/Mat-for-en1/Mannerstromserien/Helstekt-kotlettrad/ 1625_M.JPG Nu brukar jag inte käka snabbmatslådor, men här kändes som om det låg lite mer arbete bakom innehållet. Klart bättre än Findus! Sju år i folkskola, yes! Proud member of R 142 Ystad! Däckspojke!⚓ Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd September 11, 2014 Dela Inlagd September 11, 2014 Vad är Dafgårds för något... ...?? Mvh. borje222 Man kan bara ta sig för pannan och Mannerström har sålt sig som en hoxa Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Nack Laeng Inlagd September 11, 2014 Dela Inlagd September 11, 2014 Vaför förstöra kyllingen med dill... Dill å "paak chiii borde utrotas To do list- (1). Go to pet store.(2). Buy bird seeds. (3). Ask how long it will take for the birds to grow.(4). Wait for the reaction. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kenneth4618 Inlagd September 11, 2014 Dela Inlagd September 11, 2014 Frugan brukar göra en kycklingsoppa med dill och chili mm som är fantastiskt mumsig. Dill är en härlig krydda “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience" Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kenneth4618 Inlagd September 11, 2014 Dela Inlagd September 11, 2014 Man kan bara ta sig för pannan och Mannerström har sålt sig som en hoxa Han sätter sitt namn på vad som helst numera verkar det som. Han kanske behöver stålar ? “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience" Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
borje222 Inlagd September 11, 2014 Dela Inlagd September 11, 2014 Han sätter sitt namn på vad som helst numera verkar det som. Han kanske behöver stålar ? Ring gärna om ni behöver en hoxa, bara jag får likvärdig betalning som Herr Mannerström...( sen kan jag ju förstå om Herr borje222, inte smäller lika högt... ) Äh...va tusan ring hur som helst, när ni behöver någon som går ner på knä... känns som man hoxat hela sitt arbetsliv, så jag begriper ej bättre... Mvh. borje222 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
kitungmakmak Inlagd September 11, 2014 Dela Inlagd September 11, 2014 Han sätter sitt namn på vad som helst numera verkar det som. Han kanske behöver stålar ? Eller så får han stålar utan att göra nåt, vem bryr sig om 100 år... ทีรัก Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Oregistrerad Inlagd September 12, 2014 Dela Inlagd September 12, 2014 vem bryr sig om 100 år... ,,,,,,När allting kommer kring? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Arkiverad
Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.