Jerker Inlagd Januari 11, 2009 Dela Inlagd Januari 11, 2009 Grilla något jag gillar att göra Thailand. Det kan vara lite svårt att möra köttet men jag lyckats några gånger i svärmors kylskåp. http://tomtensmandlar.tictail.com/Jerker เจสเปอร์ โรสัน Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Isan Lover Inlagd Mars 29, 2009 Dela Inlagd Mars 29, 2009 Hej Prova med att gnida in köttet med mosad färsk ananas och låt det ligga i en påse ca 15 minuter. Då kan man ta nyslaktat kött och få det mjukt, så gör frugan och det funkar. Mvh Isan Lover Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Odin Inlagd Mars 29, 2009 Dela Inlagd Mars 29, 2009 I Thailand så säljer dom mörsalt (vet inte varför det är förbjudet i Sverige) det mörar verkligen. Man kan tom. grilla segt Älgkött tex. rulle å få det mört som leverpastej. Du kan aldrig bromsa dej ur en uppförsbacke. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Isan Lover Inlagd Mars 29, 2009 Dela Inlagd Mars 29, 2009 Hej Odin Det låter bra, vet du vad det heter på Thai. Mvh Isan Lover Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
lk2 Inlagd Mars 30, 2009 Dela Inlagd Mars 30, 2009 Jag brukar köra Papaya, gillar inte mörsalt (tenderizer) http://www.thaivisa.ce-t169795.html "Panomies ei paljo puhuu, hän panoo vaan": Rosvoritari. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Odin Inlagd Mars 30, 2009 Dela Inlagd Mars 30, 2009 QuoteHej Odin Det låter bra, vet du vad det heter på Thai. Mvh Isan Lover Frun säger ``gua´´ men jag ska kolla på förpackningen hemma ikväll, så ska du få det exakta namnet imorron Du kan aldrig bromsa dej ur en uppförsbacke. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
ban99arne Inlagd Mars 30, 2009 Dela Inlagd Mars 30, 2009 Gua falang [move] SpråkteoRetikern Arne [/move] Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
lk2 Inlagd Mars 30, 2009 Dela Inlagd Mars 30, 2009 QuoteI Thailand så säljer dom mörsalt (vet inte varför det är förbjudet i Sverige) det mörar verkligen. Man kan tom. grilla segt Älgkött tex. rulle å få det mört som leverpastej. Kolla så att det inte innehåller "nitrit" Kanske därför det är förbjudet i Sverige. "Panomies ei paljo puhuu, hän panoo vaan": Rosvoritari. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Odin Inlagd Mars 30, 2009 Dela Inlagd Mars 30, 2009 Jag har fått förklarat för mej att mörsalt anses vara ett onödigt salt, då överfodervärdarna (socialstyrelsen) anser att vi Svennar äter för mycket salt Du kan aldrig bromsa dej ur en uppförsbacke. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Herr Chang Inlagd Mars 30, 2009 Dela Inlagd Mars 30, 2009 Quote Jag har fått förklarat för mej att mörsalt anses vara ett onödigt salt, då överfodervärdarna (socialstyrelsen) anser att vi Svennar äter för mycket salt Det stämmer säkert, men varför förbjuda? Man kunde väl nöja sig med varningstext på förpackningarna. Vi har ju till exempel alkohol och tobak som torde vara en betydligt större hälsorisk. Men det får man sälja? Fast som slav under båda dessa laster ska jag väl inte gnälla för mycket. Finns ju viss risk att det blir totalstopp där också ;-) Herr Chang har talat. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Odin Inlagd Mars 30, 2009 Dela Inlagd Mars 30, 2009 QuoteDet stämmer säkert, men varför förbjuda? Man kunde väl nöja sig med varningstext på förpackningarna. Vi har ju till exempel alkohol och tobak som torde vara en betydligt större hälsorisk. Men det får man sälja? Fast som slav under båda dessa laster ska jag väl inte gnälla för mycket. Finns ju viss risk att det blir totalstopp där också ;-) Herr Chang har talat. Ja förbudstiden i Usa är väl inte så jäkla avlägsen å vi hade ju Herr Bratts underbara påhitt i nåt år så helt osannolikt med spritrestriktioner är det väl inte Du kan aldrig bromsa dej ur en uppförsbacke. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Jerker Inlagd Mars 30, 2009 Trådstartare Dela Inlagd Mars 30, 2009 Quote Hej Prova med att gnida in köttet med mosad färsk ananas och låt det ligga i en påse ca 15 minuter. Då kan man ta nyslaktat kött och få det mjukt, så gör frugan och det funkar. Mvh Isan Lover Det måste jag testa jag brukar använda mör saltet (tenderizer) men det ska visst inte vara så nyttigt. http://tomtensmandlar.tictail.com/Jerker เจสเปอร์ โรสัน Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Odin Inlagd Mars 30, 2009 Dela Inlagd Mars 30, 2009 Jerker Du kan även tillsätta ett par tre matskedar äppelcidervinäger i marinaden, det funkar klockrent. Men komihåg att kompencera för syrligheten bara (med tex gul lök) Du kan aldrig bromsa dej ur en uppförsbacke. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Khon sawiiden Inlagd Mars 30, 2009 Dela Inlagd Mars 30, 2009 Där ser man. Att du Odin var så svängd i matlagning. själv kan jag knappt koka ägg. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Odin Inlagd Mars 30, 2009 Dela Inlagd Mars 30, 2009 Ha garva du K.S. faktum är att jag har varit tvungen mitt ex. vidbrände tamef-n tevattnet. Hon fick för sej att baka en dag, inte ens hunden käkade bullarna. Du kan aldrig bromsa dej ur en uppförsbacke. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Anders99 Inlagd Mars 30, 2009 Dela Inlagd Mars 30, 2009 Quote Grilla något jag gillar att göra Thailand. Det kan vara lite svårt att möra köttet men jag lyckats några gånger i svärmors kylskåp. Jerker, detta är absolut inget skämt, men låter kanske lite konstigt. Innan det hamnar på grillen, ta en stålborste och slå köttet med, du kan göra skosulor till möra filéer Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Mantra Inlagd Juli 10, 2009 Dela Inlagd Juli 10, 2009 annanas är bra för saften innehåller en viss encym som gör köttet mört. men det tar nån timma eller så men då blir det mört som sjutsiken. Mantra Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Arkiverad
Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.