Jump to content
IGNORERAD

Skägg av bin på staty i Sakol Nakhon gav besökare lottonummer


MPR Nyheter

Recommended Posts

MPR Nyheter

Provinsen Sakol Nakhon kan förvänta sig ett stundande guldregn i form av lottovinster efter att en grupp med bin under söndagen slagit sig till ro på hakan av en nyligen färdigställd staty föreställande en magisk munk.

Den 19 meter höga statyn ligger vid templet Wat Prachaniyom och är dedikerad till den lokala munken Luang Phu Mun Bhurithatto. Många säger att biskägget är ytterligare ett tecken på den avlidne munkens gudomlighet. Eftersom miraklet sammanföll med en lottodragning så lyckades givetvis vissa tempelbesökare lista ut de kommande vinnarnumren genom observation av biskägget.

Pramuan Srima - före detta deldistriktschef - sade att statyn kostade över nio miljoner baht och att biskägget är ett tecken på välsignelse för landet, samt att Luang Phu Mun var känd för att dela ut lottonummer till sina supportrar. Templets abbot var dock inte lika exalterad, "Vi ger aldrig ut lottonummer. Jag skulle hellre se att tempelbesökare gör goda gärningar och överger sin besatthet med lotteriet".

Av oklar anledning så har rapporter om massvinster i Sakol Nakhon i söndagens dragning uteblivit.

Källa: http://en.khaosod.co.th/detail.php?newsid=1395040054&typecate=06&section=

 

post-8073-0-40889900-1395115044.jpg

post-8073-0-40889900-1395115044.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...