Jump to content
IGNORERAD

Intervju med Per Anders Andersson på ambassaden i Bangkok


Bibben

Recommended Posts

Thailand är ett populärt resmål under jul och nyår. Finns det något som du tycker att man ska förbereda inför sin resa eller tänka på när man är där?

Som alltid när man är på resa - sunt förnuft och en giltig reseförsäkring brukar räcka långt. Trafiksäkerheten är en annan viktig sak. Man har vänstertrafik i Thailand. Tillsammans med ovana och kanske ouppmärksamhet kan det lätt leda till olyckor, särskilt när turister hyr motorcyklar. Man bör också komma ihåg att Thailand har en mycket sträng narkotikalagstiftning. En annan sak är att man alltid skall kunna identifiera sig. En fotokopia av passet - plus sidan med inresestämpeln - brukar räcka. Det betyder att man kan lämna passet inlåst på hotellet och bära med sig kopian istället. Det minskar dessutom risken att förlora passet. Förlorade pass är annars en ganska vanlig anledning till att svenskar kontaktar ambassaden.

Hur många svenskar räknar ni med besöker Thailand under jul och nyår?

Thailand är verkligen ett populärt resmål, särskilt nu kring årsskiftet. Innan december är slut räknar vi med att över 70.000 svenskar skall ha besökt Thailand under månaden. Och i januari kommer ungefär lika många. Sammanlagt blir det omkring 400.000 svenska besökare per år, de flesta mellan november och mars. Till detta kommer de drygt 10.000 svenskar som beräknas vara bosatta i landet.

I Bangkok har det pågått demonstrationer, hur skulle du beskriva situationen i staden?

I de delar av Bangkok där inga demonstrationer förekommer går det dagliga livet vidare som vanligt. Men det finns fortfarande demonstranter samlade i staden, framför allt kring Democracy Monument. Fortsatta demonstrationer planeras, ibland med bara några dagars varsel. Hur situationen ser ut beror alltså mycket på var någonstans i staden man befinner sig. Och läget kan naturligtvis förändras snabbt. Målen för demonstrationerna har hittills framför allt varit officiella institutioner, som regeringshögkvarteret Government House, ministerier och även till exempel polishögkvarter.

Finns det något man bör tänka på om man är på väg till Bangkok?

Rådet är enkelt. Man bör helt enkelt iaktta försiktighet och undvika de platser där demonstrationer förekommer. Men för att kunna göra det är det naturligtvis viktigt att följa utvecklingen noga, via media och även via lokala myndigheter på plats. Det finns engelskspråkiga tidningar i Thailand som man kan följa. De thailändska myndigheterna har dessutom en info-hotline där man kan få information på engelska om bland annat var demonstrationer förekommer. Numret är lokalt 11 11. De kan även svara på frågor om till exempel viseringar eller var närmaste sjukhus finns. Vi råder naturligtvis också alla att följa reseinformationen som finns på ambassadens webbplats och som uppdateras löpande. Ambassadens reseinformation kan självklart också läsas i appen UD Resklar.

 

http://www.regeringen.se/sb/d/17009/a/230981

 

 

manstekerliksom.com
"patraska = häll en skumpa över en småsparare!", "is kyler is", "i förorten bra, men hemma bäst"

Mr T: What's the quickest way to get stuff down from the top shelf? Gravity!

 

 

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...