Jump to content
IGNORERAD

Tomten finns


gubben4906

Recommended Posts

Här kommer beviset på att Tomten finns, så nu kan ni lugna alla barnen och även stoppa detta brev i halsen på tvivlarna. Ha en trevlig jul på er alla, själv ska jag arbeta i morgon, 07.00 till 19.00.

Varför har Tomten inte gett sig tillkänna?

Låt oss anta att Tomten fanns, att han hade sina renar och kunde på 24 timmar dela ut julklappar till de 2 miljarder barn som befolkar vår jord. Om denna person gick ut i media och offentliggjorde sin existens skulle de flesta länder stämpla Tomten som både en säkerhetsrisk och förutsätta att Tomten är en främmande livsform från en annan planet då Tomten bryter mot alla våra kända naturlagar. Stora multinationella företag och underrättelsetjänster skulle vilja lägga vantarna på Tomtens banbrytande tekniska lösningar för att framställa massförstörelsevapen. För att inte tala om flygindustrin som skulle förstöras på en dag om Tomtens teknik kom ut till allmänheten.

Tomten skulle såledesvis inte gagna sitt huvudsyfte att sprida frid, kärlek och dela ut julklappar till alla snälla barn, tvärtom, Tomten skulle sätta ett pris på sitt eget huvud och skapa stor oro i världen.

Tomtens vision

För att bevisa att Tomten finns måste vi klargöra Tomtens visioner och syften, ty det är via dessa vi kan spåra hans existens.

Analyserar man det budskap som sprids i juletider så är budskapet värme, ljus, frid, kärlek, eftertanksamhet och belöning till snälla barn. Man kan såledesvis tänka sig att Tomten har som avsikt att skapa en liten oas i den kalla och mörka vintern samt belöna snälla barn som anammat hans budskap om att vara snäll. Att vara snäll är att bry sig om sina medmänniskor och visa dem respekt och uppskattning. Till skillnad från många religioner så är inte Tomtens budskap att hylla "skaparen", utan Tomtens budskap är att hylla och älska varandra.

Tomten som person kräver därför ingen uppskattning och han vill inte ta någon central roll i själva utövningen av julen då det är medmänniskorna som är viktiga på julen. Sen att vi som samhälle hyllar och låter Tomten bli en central del av vårt julfirande är något vi själva valt. Det finns inga krav på att barn måste tro på Tomten för att få paket, enda kravet är att man varit snäll under året.

Hur skapade Tomten julen?

Vi kan förutsätta att Tomten är en otroligt vis man som levt väldigt länge. Han känner till den mänskliga naturen bättre än de flesta gör. Om en person med så stora insikter skulle skapa julen som den ser ut idag så ska vi här försöka gå i hans fotspår när han skapade julen.

Att utveckla den teknik som krävs för att kunna dela ut julklappar till 2 miljarder barn på 24 timmar skulle kräva näst intill oändligt med resurser och oändligt med utvecklingstid. Vi kan därför förutsätta att Tomten var smart nog att inte göra det.

Som den smarta entreprenören han är så insåg han väldigt snabbt att det är mycket smartare att använda sig av gerillamarknadsföring. Varför göra jobbet när andra kan göra jobbet åt dig? Tomten paketerade sitt budskap till ett färdigt koncept och tog fram ett tydligt varumärke som han kombinerande med en annan stor högtid nämligen nyår; därav "God Jul och Gott Nytt År". Förr i tiden kunde inte alla läsa så han valde därför sig själv som avbild/logga för julen. Vidare skapade han vad vi idag kallar för merchandise såsom julstjärnor, ljusstakar, julgranar, julbock osv. Egentligen kan man säga att Tomten inte bara skapade julen, han var även pionjären till den moderna marknadsföring reklambyråer idag jobbar med.

Hur delar han ut alla julklapparna?

Genom att marknadsföra julen så bra som han har gjort har han fått mänskligheten att ta till sig hans koncept och vi själva sköter därför julklappsutdelningen i hans namn. (Metro har snott detta koncept från Tomten). Man kan säga att Tomten tänkte tvärtom. Istället för att tänka "hur delar jag ut 2 miljarder julklappar?" så vände han på det "hur kan jag få 2 miljarder barn att ta emot en present?". Svaret på den frågan är ganska enkelt, "om deras föräldrar ger dem en present kommer de ta emot den". Och hur får jag 4 miljarder föräldrar att ge bort en present till sina barn som belöning för att de varit snälla? Jo, genom att skapa Julen såsom vi här ovan har beskrivit.

Dessutom insåg Tomten väldigt snabbt att om han skulle starta fabriker som delade ut gratis leksaker så skulle det konkurrera ut den befintliga leksaksindustrin vilket skulle medföra att barnen bara fick leksaker på julafton och inte resten av året. Då är det bättre att även låta tillverkningen ske av andra entreprenörer så att pengarna försätts i rörelse och kommer till nytta för alla människor.

Varför bor Tomten på Nordpolen?

Alla länder har olika lagar och förordningar samt olika handelsavtal med andra länder. Därför insåg Tomten att bästa stället att sätta upp sin bas för sin verksamhet skulle vara i ett icke-land. På så vis skulle han inte behöva rätta sig efter alla krångliga regler som skulle kräva en gigantisk stab av advokater. Dessutom ville han inte förfördela något land genom att rikta Julens budskaps ursprung från något specifikt land. Fast senare års rapporter visar på att Tomten troligtvis oftast bor någonstans i norra Finland vilket är förståeligt då Nordpolens klimat inte alltid är det trevligaste. Sedan har han även satt filialer runtom i världen som tar hand om önskelistor för att göra det billigare att skicka önskelistor för barn.

Beviset för att Tomten finns

Eftersom Julen i alla högsta grad finns såsom vi har beskrivit den så finns Tomten. Ett sånt välinarbetat koncept som så tydligt marknadsfört kan inte uppstå ur tomma intet. Det är därför mer troligt att Tomten (skaparen till konceptet) finns, än att han inte finns. 

Tomten är vår största inspirationskälla

Tomten är därför Välkommen Webbutveckling ABs största inspirationskälla till problemlösning och marknadsföring. Om Tomten kunde komma på ett sätt att dela ut 2 miljarder julklappar på 24 timmar så kan vi nog lösa alla problem som vi någonsin ställs inför.

Vi vill på detta sätt önska alla en riktigt God Jul och Gott Nytt år!

/Gänget på Välkommen Webbutveckling AB/

Ovanstående bevis är författat av Leif Fransson.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Nå, vad säger ni, detta är väl ett bevis på att Tomten finns.

   :wai: gubben  :wai:

Taoism: shit happens, Buddhism: if shit happens, it isn't really shit, Islam: if shit happens, it is the will of Allah, Catholicism: if shit happens, you deserve it, Judaism: why does this shit always happen to us?, Atheism: I don't believe this shit

Link to comment
Dela på andra sajter

Ja det e klart att tomten finns ,jag har ju sett hans tomtenissor på Classroom 1 i Pattaya flera gånger  :-)

God jul

Mr Chang

Link to comment
Dela på andra sajter

Tomten obseverades igår i Udon Thani. Han hjälpte till med att dirigera eftermiddagstrafiken utanför AEK Udon. Iförd solglasögon.

Bifogar snapshot.

/SA

Aek tomte.jpg

Kontonummer insamlingen för Udon Thani Home for Girls. 

Sverige:  Svenska Handelsbanken 6879 749 365 978 eller Swish 0708 575 222 

Thailand: Bangkok Bank 284-7-697634 eller PromtPay 080 070 5977.

Link to comment
Dela på andra sajter

Men vaaaaaaaar tog tomten(Grevens tomte) vägen?  :wild:Inte ens på Nightlife fick han rum.  :Drogar-Cry(LBG):

Och sökningen på Google(jultomte+sex)var ju tämligen resultatlös...

Någon som råkar ha en tomtedräkt till försäljning förresten?  ;)

"People are strange. They are constantly angered by trivial things, but on a major matter like totally wasting their lives,they hardly seem to notice." -  Charles Bukowski

 
Link to comment
Dela på andra sajter

Quote

Men vaaaaaaaar tog tomten(Grevens tomte) vägen?  :wild:Inte ens på Nightlife fick han rum.  :Drogar-Cry(LBG):

Och sökningen på Google(jultomte+sex)var ju tämligen resultatlös...

Någon som råkar ha en tomtedräkt till försäljning förresten?  ;)

Jasså den var för mycket för denna sidan...

Sorry... :wai:

Bidrar med ett par anständigare tomtenissor istället då...

Kopia av P1040508.JPG

Kopia av P1040508.JPG

Mvh Greven

Link to comment
Dela på andra sajter

Kanske det är tomten som är gud. Gud som skapade jorden och universum på 7 dagar  :taunt: , då kan tomten/gud hinna med att besöka 2 miljarder barn också på 24 timmar.

Har jag fel... hehe  :jester:

Bättre komma sent än aldrig

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag fortsätter på min teori om tomten.

Det är nog Jesus som är tomten. Han hade skägg ( nu är han gammal så skägget är vitt ). Han föddes 24 december.

Gud hjälper sin son. för vem av oss kan flyga med hjälp av renar.

Johnny

Bättre komma sent än aldrig

Link to comment
Dela på andra sajter

Klart tomten finns

RoligBild62.gif

                                                Mvh SWEDEMAN

Mvh SWEDEMAN

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

×
×
×
  • Skapa ny...