thomas001 Inlagd November 8, 2013 Dela Inlagd November 8, 2013 På väg hem från Feskebyn i Söndags blev det ett stopp i Ayattya för inköp av färska räkor. Blev 2kg till det facila priset av 350 Baht/kg. Även dill inköptes. Kokning utfördes Söndagkväll. Detta behövs: Vatten,grovsalt,dill,bärs. Ca 5 liter vatten,jag kör ner ca 5 nävar grovsalt,dill,en halv Chang. Låt koka i 10-15 minuter så det mummar ihop. 2kg räkor av lite större storlek. I med räkorna,lägg på lock. Låt bara koka upp snabbt,stäng av värmen. Får dom koka några minuter blir dom sega! Lägg över räkorna i formar. Häll över spadet från kokningen. Låt stå i kylskåpet över natten. Frukost Måndag morgon. Smakar som ett mellanting mellan färska räkor o kräftor. Thai-polare älskar dessa räkor. Annars jävligt gott med bröd,ost och snaps. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Poffa Inlagd November 8, 2013 Dela Inlagd November 8, 2013 Jag fixade räkor enligt ditt recept. Ja, nästan i alla fall. Jag använde öl istället för Chang. Men när jag bjöd div. thailändare på dem utbrast de i ett unisont och högljutt "kem". Alltså åt helvete för salt för deras smak. Bra för mej eftersom att fick käka räkorna alldeles själv. Och gott var det. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Nordsvensk Inlagd November 8, 2013 Dela Inlagd November 8, 2013 Jag & en kompis gjorde samma sak för några år sedan i Thailand. Så j-la gott!!! Sang-som funkar fint som nubbe detsutom Sen så är ju thai räkorna lite större än jumbokräftorna från ica´s frysdisk. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Baa Inlagd November 8, 2013 Dela Inlagd November 8, 2013 Jag & en kompis gjorde samma sak för några år sedan i Thailand. Så j-la gott!!! Sang-som funkar fint som nubbe detsutom Sen så är ju thai räkorna lite större än jumbokräftorna från ica´s frysdisk. Större ja, men inga klor, snaps tar man en till varje klo, alltså blir det för mig att byta rutin! Nåja, större uppoffringar har man väl gjort! Vinter och snö gör sig bäst på vykort. Nackdelen med alkohol är att det får människan att förväxla ord med tankar! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Oscar Inlagd November 8, 2013 Dela Inlagd November 8, 2013 1 dl salt och 5 - 8 sockerbitar till 3 liter vatten + en halv pilsner är Svenskt och lagomt. Och dill, dill och dill. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
GreenValley Inlagd November 8, 2013 Dela Inlagd November 8, 2013 Större ja, men inga klor, snaps tar man en till varje klo, alltså blir det för mig att byta rutin! Nåja, större uppoffringar har man väl gjort! Man tar en till varje klo och två till stjärten! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Galten Inlagd November 8, 2013 Dela Inlagd November 8, 2013 På väg hem från Feskebyn i Söndags blev det ett stopp i Ayattya för inköp av färska räkor. Blev 2kg till det facila priset av 350 Baht/kg. Även dill inköptes. Kokning utfördes Söndagkväll. Detta behövs: Vatten,grovsalt,dill,bärs. 002.JPG Ca 5 liter vatten,jag kör ner ca 5 nävar grovsalt,dill,en halv Chang. Låt koka i 10-15 minuter så det mummar ihop. 009.JPG 2kg räkor av lite större storlek. 010.JPG I med räkorna,lägg på lock. Låt bara koka upp snabbt,stäng av värmen. Får dom koka några minuter blir dom sega! 012.JPG Lägg över räkorna i formar. 014.JPG Häll över spadet från kokningen. Låt stå i kylskåpet över natten. 016.JPG Frukost Måndag morgon. Smakar som ett mellanting mellan färska räkor o kräftor. Thai-polare älskar dessa räkor. Annars jävligt gott med bröd,ost och snaps. 020.JPG Kan nästan bli som hemma den dagen man flyttar till Thailand Ett rök måste vi ha till fisken då vi bor nära fiskehamnen också. Då menar Jag inte Pattaya även om det är inom cykelavstånd Rökeriet tänker jag bygga av en gammal tvättmaskin. Man tar ur trumman ur den sortens tvättmaskin som har snurrande trummor, toppmatad och bort med all gummi. Har bett gumman systers man som kör skrot att hitta en. Botten av innanmätet är rostfritt så där kan man lägga rökämnet spån eller större. ett nät eller krokar överst under locket för fisken. undertill eldar man med gasol, trä eller kol lite försiktigt. Ett rökeri gratis med lite arbete. Bärbuskar vill jag också ha men det kan bli svårare eller? Galten af Bubbelspruuth Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
sarne Inlagd November 8, 2013 Dela Inlagd November 8, 2013 Större ja, men inga klor, snaps tar man en till varje klo, alltså blir det för mig att byta rutin! Nåja, större uppoffringar har man väl gjort! I ungdomen tog man en stor snaps till varje klo...numera pratar man om de tiderna Kontonummer insamlingen för Udon Thani Home for Girls. Sverige: Svenska Handelsbanken 6879 749 365 978 eller Swish 0708 575 222 Thailand: Bangkok Bank 284-7-697634 eller PromtPay 080 070 5977. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kenneth4618 Inlagd November 8, 2013 Dela Inlagd November 8, 2013 Även jag har kokat räkor på detta sätt och det blir jättegott Man får ta 2 rackabajsare till varje stjärt “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience" Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Khun Ken Inlagd November 8, 2013 Dela Inlagd November 8, 2013 Man tar en till varje klo och två till stjärten! Till vems stjärt? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest BpaijingKatai Inlagd November 8, 2013 Dela Inlagd November 8, 2013 Jag fixade räkor enligt ditt recept. Ja, nästan i alla fall. Jag använde öl istället för Chang. Men när jag bjöd div. thailändare på dem utbrast de i ett unisont och högljutt "kem". Alltså åt helvete för salt för deras smak. Bra för mej eftersom att fick käka räkorna alldeles själv. Och gott var det. Du har kanske större nävar än vad Thomas har. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
sangsomcoke Inlagd November 8, 2013 Dela Inlagd November 8, 2013 Ser på bilderna att ni använt vanlig bladdill skall helst vara krondill enligt mig, är det svårt att få tag på krondill i Thailand. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
thomas001 Inlagd November 9, 2013 Trådstartare Dela Inlagd November 9, 2013 Ser på bilderna att ni använt vanlig bladdill skall helst vara krondill enligt mig, är det svårt att få tag på krondill i Thailand. Jag har aldrig hittat krondill här! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Arkiverad
Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.