thomas001 Inlagd December 22, 2013 Trådstartare Dela Inlagd December 22, 2013 Provade att rimma en fläsklägg för en vecka sedan. Kokade den idag. Blev riktigt god. Ska testas imorgon med rotmos. Ska lägga med lite salpeter nästa gång.så man får den röda färgen. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
sarne Inlagd December 22, 2013 Dela Inlagd December 22, 2013 Provade att rimma en fläsklägg för en vecka sedan. Kokade den idag. Blev riktigt god. Ska testas imorgon med rotmos. Ska lägga med lite salpeter nästa gång.så man får den röda färgen. 013.JPG Vi väntar på receptet.... /Sarne som inte vet hur man rimmar en fläsklägg.. Kontonummer insamlingen för Udon Thani Home for Girls. Sverige: Svenska Handelsbanken 6879 749 365 978 eller Swish 0708 575 222 Thailand: Bangkok Bank 284-7-697634 eller PromtPay 080 070 5977. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
leifen Inlagd December 22, 2013 Dela Inlagd December 22, 2013 Däremot så har jag blivit fundersam till prissättningen av fläskkött i Thailand, det verkar inte skilja så mycket i pris fast det är en massa ben med. Fläsklägg känns dyrt jämfört mot rent kött. Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
thomas001 Inlagd December 22, 2013 Trådstartare Dela Inlagd December 22, 2013 Däremot så har jag blivit fundersam till prissättningen av fläskkött i Thailand, det verkar inte skilja så mycket i pris fast det är en massa ben med. Fläsklägg känns dyrt jämfört mot rent kött. Vill man ha fläsklägg så pyntar man...oavsett hur dyrt det är! Här uppe är det ungefär samma pris per kg på fläsklägg VS fläskfile. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
leifen Inlagd December 22, 2013 Dela Inlagd December 22, 2013 Vill man ha fläsklägg så pyntar man...oavsett hur dyrt det är! Här uppe är det ungefär samma pris per kg på fläsklägg VS fläskfile. Min uppfattning också. Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
1609offe Inlagd December 22, 2013 Dela Inlagd December 22, 2013 Hur fixar ni Julkrubb Skinka Lutfisk mm Undrar bara for att någon gång kanske det firas hus gumman I pattis kanske det går bra Men på vischan Offe Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
BBJ Inlagd December 22, 2013 Dela Inlagd December 22, 2013 Hur fixar ni Julkrubb Skinka Lutfisk mm Undrar bara for att någon gång kanske det firas hus gumman I pattis kanske det går bra Men på vischan Offe Brukar fixa en skinka hos lokala slaktarn och rimmar den själv (se förslag på rimning tidigare i denna tråd), kokar den o griljerar den själv också. Lutfisk äter jag inte men det går väl att ta med från Sverige eller den händige kanske kan luta själv. Mvh BBJ Nytt år - nya möjligheter! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
1609offe Inlagd December 22, 2013 Dela Inlagd December 22, 2013 (ändrad) Brukar fixa en skinka hos lokala slaktarn och rimmar den själv (se förslag på rimning tidigare i denna tråd), kokar den o griljerar den själv också. Lutfisk äter jag inte men det går väl att ta med från Sverige eller den händige kanske kan luta själv. Mvh BBJ Luta Det gjorde Mormor fran till 54 Det var jubbigt tog 3-4 veckor Fick hem fisken som en plaka omk 1m lång Skulle ned i en hink med vatten o lut Gick bra ända tills jag snubblade over hinken Då kopte vi färdiglutat och har gjort så serdan dess Så det blir att ta med sig o frysa in Offe Ändrades December 22, 2013 av 1609offe Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
thomas001 Inlagd December 23, 2013 Trådstartare Dela Inlagd December 23, 2013 Nu när det är så jävla kallt i Thailand...passar det bra med en mustig köttgryta! Ca 1.5 kg revben inhandlades samt en massa annat som passar in. Läggs i grytan,täcks med vatten. Låt koka upp...skumma av noga!( byte av gryta till modell större,såg att den första blir för liten.) I med massor av morötter,lök. Krydda...jag kör med vit o kryddpepparkorn,salt,tre buljongtärningar. Låt småkoka under lock ca 30-45 min. I med Blomkål. Potatis. Låt koka tills pluggen är ok. I med hackad gräslök. Finhackad dill.Men låt inte dillen koka...kan smaka beskt. Serveras med WASA SPORT knäckebröd och ost. Valfri dryck till detta. Mycket gott i kylan här på landsbygden. Storkok...6 goa burkar att plocka fram ur frysen! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Oscar Inlagd December 23, 2013 Dela Inlagd December 23, 2013 (ändrad) Idag var det dags att plocka ut en 'burk' från kylen igen. Innehållet var en 5 kg's skinka som har legat där och gottat sig i 10 dagar. Så 'arbetet' började redan då. En lag kokades då på: 5 liter vatten, 9 dl sjösalt, en knapp dl socker, 1 halv matsked salpeter, och rikligt med lagerblad, svartpeppar, kryddpeppar och nejlikor. Skinkan, som blev konstfärdigt hopsurrad av fru Oscar, injicerades också med lagen innan placering i kylen. Efter att ha kokat i ny lag, med bara 1 dl salt och mindre socker, tills rätt innertemperatur uppnåtts befriades den från de konstnärliga snörningarna. En 'smet' bestående av ströbröd, ägggulor och 2 sorters senap, grov och vanlig, påsmetades (f-n vad svårt att få det heltäckande). Några nejlikor trycktes också in i fettet. Efter 25 minuter i 'skinkbastun' så såg den ut så här. Nu, bara att vänta på att den kallnar så det kan bli ett smakprov. Oscar. Ändrades December 23, 2013 av Oscar Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest BpaijingKatai Inlagd December 23, 2013 Dela Inlagd December 23, 2013 Två kul artiklar där tydligen artikelförfattarna aldrig läst mpr: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/matbilder-irriterar-svensken_8847874.svd http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18073513.ab Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stefan5300 Inlagd December 27, 2013 Dela Inlagd December 27, 2013 Nu blir det Biff a' la Lindstrom en maträtt som introducerades på Hotell Witt ( där jag har varit onykter ett antal gånger och svängt mina lurviga ) i min hemstad Kalmar av en kapten Lindstrom BTT-IDOL OCH BITTERFITTA. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stefan5300 Inlagd December 27, 2013 Dela Inlagd December 27, 2013 Nu blir det Biff a' la Lindstrom en maträtt som introducerades på Hotell Witt ( där jag har varit onykter ett antal gånger och svängt mina lurviga ) i min hemstad Kalmar av en kapten Lindstrom 001.JPG 002.JPG 004.JPG Då var det färdigstekt. Lite forarbete forenklar, det blev 2 ugnsplåtar. 41 stycken, några blev lite knaperstekta men dom slinker väl ner. BTT-IDOL OCH BITTERFITTA. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stefan5300 Inlagd December 27, 2013 Dela Inlagd December 27, 2013 Då var det färdigstekt. 005.JPG Lite forarbete forenklar, det blev 2 ugnsplåtar. 006.JPG 41 stycken, några blev lite knaperstekta men dom slinker väl ner. Glomde ju min dissekerade biff BTT-IDOL OCH BITTERFITTA. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Burken Inlagd December 27, 2013 Dela Inlagd December 27, 2013 Glomde ju min dissekerade biff 007.JPG Tycker mig se en välanvänd ölkondom bredvid. Kan med fördel åka runt i tvättmaskinen så blir den som ny Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stefan5300 Inlagd December 27, 2013 Dela Inlagd December 27, 2013 Tycker mig se en välanvänd ölkondom bredvid. Kan med fördel åka runt i tvättmaskinen så blir den som ny Brukar att ge den en handtvätt ibland, har du varit på Airwolf inn? BTT-IDOL OCH BITTERFITTA. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
mal03 Inlagd December 27, 2013 Dela Inlagd December 27, 2013 Nu när det är så jävla kallt i Thailand...passar det bra med en mustig köttgryta! Ca 1.5 kg revben inhandlades samt en massa annat som passar in. Läggs i grytan,täcks med vatten. Låt koka upp...skumma av noga!( byte av gryta till modell större,såg att den första blir för liten.) I med massor av morötter,lök. Krydda...jag kör med vit o kryddpepparkorn,salt,tre buljongtärningar. Låt småkoka under lock ca 30-45 min. I med Blomkål. Potatis. Låt koka tills pluggen är ok. I med hackad gräslök. Finhackad dill.Men låt inte dillen koka...kan smaka beskt. Serveras med WASA SPORT knäckebröd och ost. Valfri dryck till detta. Mycket gott i kylan här på landsbygden. Storkok...6 goa burkar att plocka fram ur frysen! vad reder du med?? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Wangthong Inlagd December 27, 2013 Dela Inlagd December 27, 2013 Två kul artiklar där tydligen artikelförfattarna aldrig läst mpr: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/matbilder-irriterar-svensken_8847874.svd http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18073513.ab På mpr räknas väl allt utom flygplansmat som matporr. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
thomas001 Inlagd December 27, 2013 Trådstartare Dela Inlagd December 27, 2013 vad reder du med?? När jag gör köttsoppa..ingen redning. Men vill man ha den lite tjockare kan man strö över lite vetemjöl innan man tillsätter vatten. Eller en enkel toppredning på slutet med vetemjöl eller potatismjöl. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
thaiola Inlagd December 27, 2013 Dela Inlagd December 27, 2013 gjutjärns-stekpanna http://www.bahtsold.com/view/taste-the-food-not-the-cookware-cook-with-cast-iron-138675?doqs=1#.Ur0CeU6O_1Q.facebook Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Burken Inlagd December 28, 2013 Dela Inlagd December 28, 2013 (ändrad) Lite trött på kött såhär efter jul så idag gjorde jag en fiskgratäng. Inga konstigheter, två fiskfiléer, 8 räkor, några skivade och lättkokta potatisar. Allt fick bada i hollandaisesås med en skvätt vittvin. In i ugnen och sen hackad dill över hela härligheten. Ändrades December 28, 2013 av Burken Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd December 28, 2013 Dela Inlagd December 28, 2013 Lite trött på kött såhär efter jul så idag gjorde jag en fiskgratäng. Inga konstigheter, två fiskfiléer, 8 räkor, några skivade och lättkokta potatisar. Allt fick bada i hollandaisesås med en skvätt vittvin. In i ugnen och sen hackad dill över hela härligheten. lite ost på toppen hade nog inte skadat Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Burken Inlagd December 28, 2013 Dela Inlagd December 28, 2013 Ost är alltid gott men det gick i rätt mycket smör redan och skjortan börjar kännas trång. Börjar väl bli dags för bantningslöfte till nyår Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stefan5300 Inlagd Januari 2, 2014 Dela Inlagd Januari 2, 2014 Vill utfärda en liten varning , antagligen en stor varning från en annan medlem. De två oversta forpackningarna pulvermos kopta på Makro tycker jag inte var så goda. Men den undre inkopt på Foodland tycker jag är helt okay BTT-IDOL OCH BITTERFITTA. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd Januari 2, 2014 Dela Inlagd Januari 2, 2014 Vill utfärda en liten varning , antagligen en stor varning från en annan medlem. De två oversta forpackningarna pulvermos kopta på Makro tycker jag inte var så goda. 010.JPG Men den undre inkopt på Foodland tycker jag är helt okay En fråga varför köper du ? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.
Du måste vara medlem för att kommentera på forumet
Registrera dig
Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!
Registrera dig på forumetLogga in
Har du redan ett medlemskap? Logga in här.
Logga in nu