thomas001 Inlagd Oktober 12, 2013 Dela Inlagd Oktober 12, 2013 Gör som Cobra...startar en ny tråd! Älskar Svensk husmanskost i alla dess former. Tyvärr något som många Svenskar inte tar till sig. Många anser att dom inte har tid med att stå i köket och laga s.k riktig mat. När jag bodde i Sverige tog jag mig alltid tid till detta. Det tar inte lång tid att laga riktig mat. Långkok sköter sig i princip själv. Ugnsmat klarar sig själv. Ta en Lördag,,laga mycket mat. Frys in. Så jävla gott att ta fram senare. All tid jag har lagt ner i köket med mina tre söner har betalat sig bra! Nu när dom är vuxna så ratar dom halvfabrikat, lagar sin egen husmanskost. Så kör på och lägg in bilder på husmanskost!! Börjar med köttfärslimpa! Slafset till vänster ska bli limpor. Köttfärs,lök,färska champinjoner, bacon! Blev 3st. Färdiga! Två klara för frysen...en ska ätas nu! En gräddsås gjordes på spadet. Baconinlindad köttfärslimpa med plugg,gräddsås och lingon. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest wUThai Inlagd Oktober 12, 2013 Dela Inlagd Oktober 12, 2013 Satan vad gott det såg ut! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
leifen Inlagd Oktober 12, 2013 Dela Inlagd Oktober 12, 2013 Nu fick jag hjälp av Tomurdoc att hitta denna förträffliga produkt på Macro. Någon typ av grädde. Helt perfekta såser så nu blir kul att laga egen mat igen. Leif Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
thomas001 Inlagd Oktober 12, 2013 Trådstartare Dela Inlagd Oktober 12, 2013 Nu fick jag hjälp av Tomurdoc att hitta denna förträffliga produkt på Macro. Någon typ av grädde. Helt perfekta såser så nu blir kul att laga egen mat igen. P1090747.JPG Leif Jag kör med denna. Oxså från Macro! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest bangkokkille Inlagd Oktober 12, 2013 Dela Inlagd Oktober 12, 2013 Gör som Cobra...startar en ny tråd! Älskar Svensk husmanskost i alla dess former. Tyvärr något som många Svenskar inte tar till sig. Många anser att dom inte har tid med att stå i köket och laga s.k riktig mat. När jag bodde i Sverige tog jag mig alltid tid till detta. Det tar inte lång tid att laga riktig mat. Långkok sköter sig i princip själv. Ugnsmat klarar sig själv. Ta en Lördag,,laga mycket mat. Frys in. Så jävla gott att ta fram senare. All tid jag har lagt ner i köket med mina tre söner har betalat sig bra! Nu när dom är vuxna så ratar dom halvfabrikat, lagar sin egen husmanskost. Så kör på och lägg in bilder på husmanskost!! Börjar med köttfärslimpa! Slafset till vänster ska bli limpor. Köttfärs,lök,färska champinjoner, bacon! kött1.jpg Blev 3st. kött2.jpg Färdiga! kött3.jpg Två klara för frysen...en ska ätas nu! kött4.jpg En gräddsås gjordes på spadet. Baconinlindad köttfärslimpa med plugg,gräddsås och lingon. kött5.jpg Lysande tråd, limporna ser smaskiga ut, synd bara att man inte har ugn, inte så vanligt i Thailand har jag märkt, måste nog köpa en. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
leifen Inlagd Oktober 12, 2013 Dela Inlagd Oktober 12, 2013 Det svåraste är att hitta rätt bland hyllorna, mjöl för redning har jag hittills bara använt rent majsmjöl. Borde finnas andra produkter som inte klumpar sig lika lätt. Nu är den lättlöslig i vatten eller mjölk. Potatis helt ok, lök är samma som hemma mm. Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Nemo Inlagd Oktober 12, 2013 Dela Inlagd Oktober 12, 2013 leifen, on 12 Oct 2013 - 19:31, said: lök är samma som hemma ......gäller tyvärr inte vitlöken. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
leifen Inlagd Oktober 12, 2013 Dela Inlagd Oktober 12, 2013 ...gäller tyvärr inte vitlöken. Vitlök finns så många sorter av att det är ett svårt tema. Gul och den röda är rätt lika dom hemmavid. Riktig ättika för inläggning spanar jag efter. Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
thomas001 Inlagd Oktober 12, 2013 Trådstartare Dela Inlagd Oktober 12, 2013 Det svåraste är att hitta rätt bland hyllorna, mjöl för redning har jag hittills bara använt rent majsmjöl. Borde finnas andra produkter som inte klumpar sig lika lätt. Nu är den lättlöslig i vatten eller mjölk. Potatis helt ok, lök är samma som hemma mm. Jag använder vanligt vetemjöl till såsredningar. Man får inte glömma att såsen måste småkoka i minst tre min. för att ev. mjölsmak ska försvinna. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd Oktober 12, 2013 Dela Inlagd Oktober 12, 2013 Vitlök finns så många sorter av att det är ett svårt tema. Gul och den röda är rätt lika dom hemmavid. Riktig ättika för inläggning spanar jag efter. finns inte ,bara att ta med dig ner när du åker ,jag har nog 2-3 flaskor står i Pattaya hos en kompis ,finns 5% i Thailand som dom flesta använder ,bara att ha i lite mera Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd Oktober 12, 2013 Dela Inlagd Oktober 12, 2013 Gör som Cobra...startar en ny tråd! Älskar Svensk husmanskost i alla dess former. Tyvärr något som många Svenskar inte tar till sig. Många anser att dom inte har tid med att stå i köket och laga s.k riktig mat. När jag bodde i Sverige tog jag mig alltid tid till detta. Det tar inte lång tid att laga riktig mat. Långkok sköter sig i princip själv. Ugnsmat klarar sig själv. Ta en Lördag,,laga mycket mat. Frys in. Så jävla gott att ta fram senare. All tid jag har lagt ner i köket med mina tre söner har betalat sig bra! Nu när dom är vuxna så ratar dom halvfabrikat, lagar sin egen husmanskost. Så kör på och lägg in bilder på husmanskost!! Börjar med köttfärslimpa! Slafset till vänster ska bli limpor. Köttfärs,lök,färska champinjoner, bacon! kött1.jpg Blev 3st. kött2.jpg Färdiga! kött3.jpg Två klara för frysen...en ska ätas nu! kött4.jpg En gräddsås gjordes på spadet. Baconinlindad köttfärslimpa med plugg,gräddsås och lingon. kött5.jpg Precis det är ordning på dig Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest bangkokkille Inlagd Oktober 12, 2013 Dela Inlagd Oktober 12, 2013 finns inte ,bara att ta med dig ner när du åker ,jag har nog 2-3 flaskor står i Pattaya hos en kompis ,finns 5% i Thailand som dom flesta använder ,bara att ha i lite mD Du råkar inte veta vad det heter på Thai? jag letar desperat efter ättika för inläggningar. Finns det i alla mataffärer, menar är det något thai även använder? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
saobaht Inlagd Oktober 12, 2013 Dela Inlagd Oktober 12, 2013 Du råkar inte veta vad det heter på Thai? jag letar desperat efter ättika för inläggningar. Finns det i alla mataffärer, menar är det något thai även använder? Det är samma ättika som de avdvänder på alla nudelsopa resturanger som står tillsammans på bordet med chili och socker. Feminist Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
thomas001 Inlagd Oktober 12, 2013 Trådstartare Dela Inlagd Oktober 12, 2013 Du råkar inte veta vad det heter på Thai? jag letar desperat efter ättika för inläggningar. Finns det i alla mataffärer, menar är det något thai även använder? Här har du en sort...finns överallt. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Långrygg Inlagd Oktober 12, 2013 Dela Inlagd Oktober 12, 2013 Naam Som Sai Chu. Är ingen matlagare, men perfekt till inlagd gurka, skippa vattnet Här är ett annat märke: Tecknad serie om faranglivet i Thailand: http://www.langliggare.se/ Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kötthandlarn Inlagd Oktober 12, 2013 Dela Inlagd Oktober 12, 2013 Thomas.. limporna såg magiska ut och jag håller med dig, Husmanskost är ngt alla borde lägga tid på samt sitta ner med hela familjen runt middagsbordet.. Anser att det är den viktigaste stunden på dagen för en familj.. Själv gör jag alltid storkok på söndagar för att ha till lunchlådor på jobbet under veckan samt att lägga i frysen och ta fram när man kanske inte alltid har tid över.... Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre! Livet är bara ett väntrum på döden! Det är aldrig försent att ge upp! Ett försök är det första steget till ett misslyckande! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
sarne Inlagd Oktober 12, 2013 Dela Inlagd Oktober 12, 2013 Vilken bra tråd! En eloge till Thomas. Som nyinflyttad invandrare uppskattar jag speciellt bilder, man har ju svårt att förstå vad som finns i alla hyllor Fick ett kanontips första veckan (tack Rebnel & Baa), Macro har djupfrysta lingon (Cranberries) så nu har man rårörd lingonsylt i kylen. Mmmmm. Ser fram emot mera. Kontonummer insamlingen för Udon Thani Home for Girls. Sverige: Svenska Handelsbanken 6879 749 365 978 eller Swish 0708 575 222 Thailand: Bangkok Bank 284-7-697634 eller PromtPay 080 070 5977. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd Oktober 12, 2013 Dela Inlagd Oktober 12, 2013 Thomas.. limporna såg magiska ut och jag håller med dig, Husmanskost är ngt alla borde lägga tid på samt sitta ner med hela familjen runt middagsbordet.. Anser att det är den viktigaste stunden på dagen för en familj.. Själv gör jag alltid storkok på söndagar för att ha till lunchlådor på jobbet under veckan samt att lägga i frysen och ta fram när man kanske inte alltid har tid över. Japp och som du kanske förstår försöker jag hålla hemlagad husmanskost vid liv he he Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
1609offe Inlagd Oktober 12, 2013 Dela Inlagd Oktober 12, 2013 Jag kör med denna. Oxså från Macro! grädde.jpg Finns de på Tesco Tårtbottnar någon Offe Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stefan5300 Inlagd Oktober 12, 2013 Dela Inlagd Oktober 12, 2013 Denna fisk Pla too tror jag den heter, fungerar bra att lägga in som ättikstromming gotti gott gott BTT-IDOL OCH BITTERFITTA. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kötthandlarn Inlagd Oktober 12, 2013 Dela Inlagd Oktober 12, 2013 Japp och som du kanske förstår försöker jag hålla hemlagad husmanskost vid liv he he He he, jo det har man ju förstått men förr i tiden hade man ju alltid skalet kvar på potatisen.... Varför vill du inte hålla det vid liv? Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre! Livet är bara ett väntrum på döden! Det är aldrig försent att ge upp! Ett försök är det första steget till ett misslyckande! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd Oktober 12, 2013 Dela Inlagd Oktober 12, 2013 He he, jo det har man ju förstått men förr i tiden hade man ju alltid skalet kvar på potatisen. Varför vill du inte hålla det vid liv? före 1899 då och jag var inte född då he he va fasiken är minuskarman Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kenneth4618 Inlagd Oktober 12, 2013 Dela Inlagd Oktober 12, 2013 (ändrad) Nästa vecka blir det nog husmans på måndag, tisdag och fredag på Gallan Måndag Alternativ 1: Gratinerad falukorv(SV) med Italienskt täcke, risAlternativ 2: Pepparrotskött med kokt potatis Pasta: Pasta Carbonara(SV bacon) Vegetarisk: Vegetariska morotsbiffar biffar med tomatchutney(vegan)Tisdag Alternativ 1: Fiskgratäng (MSC) med crabfish, dilloch räkor, kokt potatisAlternativ 2: Stekt fläsk (SV)och raggmunkar med lingonsylt Pasta: Pastagratäng med salami, vitlök och basilika Vegetarisk: Krämig svampoch rotfruktspytt med svarta bönorOnsdag Alternativ 1: Köttfärslimpa(SV) med champinjonoch trattkantarellsås och potatis Alternativ 2: Jambalaya med varm paprikasås Pasta: Pasta med tonfiskoch limesås Vegetarisk: Grönsaks risotto med stora vita bönorTorsdag Alternativ 1: Ärtsoppa med fläsk(SV)/veg Ärtsoppa och Pannkaka med Sylt och Grädde Alternativ 2: Potatisoch kasslerlåda med purjolök ! och chilismak Pasta: Pasta med kyckling, oliver -och timjansås Vegetarisk: Kikärtsgryta med grönsakeroch vildris(vegan) Fredag Alternativ 1: Skinkstek med örtsås och kokt potatis, gurkaAlternativ 2: Stekt strömming med smält smör och potatismos, lingonsylt Pasta: Pasta med viltskavs sås Vegetarisk: Grönsakspaj med linser BUFFÉPRIS 75:- Ändrades Oktober 12, 2013 av Kenneth4618 “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience" Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kötthandlarn Inlagd Oktober 12, 2013 Dela Inlagd Oktober 12, 2013 Denna fisk Pla too tror jag den heter, fungerar bra att lägga in som ättikstromming post-3132-0-31406900-1360462680_thumb.jpg post-3132-0-41743400-1360462712.jpg post-3132-0-47349100-1360462749_thumb.jpg post-3132-0-36301300-1360462790_thumb.jpg gotti gott gott Fy fan va gött.. Inlagd strömming är ngt av det bästa jag vet.. Morsan gör en helt magisk variant som slår allt jag någonsin ätit i genren... T.o.m. bättre än Mannerströms som han hade på den tiden han drev Sjömagasinet.... Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre! Livet är bara ett väntrum på döden! Det är aldrig försent att ge upp! Ett försök är det första steget till ett misslyckande! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd Oktober 12, 2013 Dela Inlagd Oktober 12, 2013 Nästa vecka blir det nog husmans på måndag och fredag på Gallan Måndag Alternativ 1: Gratinerad falukorv(SV) med Italienskt täcke, ris Alternativ 2: Pepparrotskött med kokt potatisXXX Pasta: Pasta Carbonara(SV bacon) Vegetarisk: Vegetariska morotsbiffar biffar med tomatchutney(vegan) Tisdag Alternativ 1: Fiskgratäng (MSC) med crabfish, dilloch räkor, kokt potatis Alternativ 2: Stekt fläsk (SV)och raggmunkar med lingonsylt XXX Pasta: Pastagratäng med salami, vitlök och basilika Vegetarisk: Krämig svampoch rotfruktspytt med svarta bönor Onsdag Alternativ 1: Köttfärslimpa(SV) med champinjonoch trattkantarellsås och potatis XXX Alternativ 2: Jambalaya med varm paprikasås Pasta: Pasta med tonfiskoch limesås Vegetarisk: Grönsaks risotto med stora vita bönor Torsdag Alternativ 1: Ärtsoppa med fläsk(SV)/veg Ärtsoppa och Pannkaka med Sylt och Grädde Alternativ 2: Potatisoch kasslerlåda med purjolök ! och chilismak XXX Pasta: Pasta med kyckling, oliver -och timjansås Vegetarisk: Kikärtsgryta med grönsakeroch vildris(vegan) Fredag Alternativ 1: Skinkstek med örtsås och kokt potatis, gurka Alternativ 2: Stekt strömming med smält smör och potatismos, lingonsylt XXX Pasta: Pasta med viltskavs sås Vegetarisk: Grönsakspaj med linser BUFFÉPRIS 75:- TRE XXX BLIR MINA DAGENS OM JAG VARIT DÄR Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.
Du måste vara medlem för att kommentera på forumet
Registrera dig
Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!
Registrera dig på forumetLogga in
Har du redan ett medlemskap? Logga in här.
Logga in nu