Jump to content
IGNORERAD

Svensk husmanskost i Sverige o Thailand.


thomas001

Recommended Posts

Gör som Cobra...startar en ny tråd!

Älskar Svensk husmanskost i alla dess former. Tyvärr något som många Svenskar inte tar till sig. Många anser att

dom inte har tid med att stå i köket och laga s.k riktig mat. När jag bodde i Sverige tog jag mig alltid tid till detta.

Det tar inte lång tid att laga riktig mat. Långkok sköter sig i princip själv. Ugnsmat klarar sig själv.

Ta en Lördag,,laga mycket mat. Frys in. Så jävla gott att ta fram senare.

All tid jag har lagt ner i köket med mina tre söner har betalat sig bra! Nu när dom är vuxna så ratar dom halvfabrikat,

lagar sin egen husmanskost. 

Så kör på och lägg in bilder på husmanskost!! 

Börjar med köttfärslimpa!

 

Slafset till vänster ska bli limpor. Köttfärs,lök,färska champinjoner, bacon!

post-8709-0-56871300-1381577922.jpg

 

Blev 3st.

post-8709-0-65601600-1381578131.jpg

 

Färdiga!

post-8709-0-57303700-1381578319.jpg

 

Två klara för frysen...en ska ätas nu!

post-8709-0-22072700-1381578440.jpg

 

En gräddsås gjordes på spadet. Baconinlindad köttfärslimpa med plugg,gräddsås och lingon.

post-8709-0-65019200-1381578594.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

  • Svar 440
  • Skapad
  • Senaste svaret

Mest aktiva i denna tråd

  • stefan5300

    44

  • Sam sip sam

    34

  • Burken

    31

  • thomas001

    29

Mest aktiva i denna tråd

Inlagda bilder

Nu fick jag hjälp av Tomurdoc att hitta denna förträffliga produkt på Macro.

Någon typ av grädde. Helt perfekta såser så nu blir kul att laga egen mat igen.

 

post-7697-0-47898200-1381579152_thumb.jp

 

Leif

Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas
 

Link to comment
Dela på andra sajter

Nu fick jag hjälp av Tomurdoc att hitta denna förträffliga produkt på Macro.

Någon typ av grädde. Helt perfekta såser så nu blir kul att laga egen mat igen.

 

attachicon.gifP1090747.JPG

 

Leif

Jag kör med denna. Oxså från Macro!

post-8709-0-95739200-1381580177.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest bangkokkille

Gör som Cobra...startar en ny tråd!

Älskar Svensk husmanskost i alla dess former. Tyvärr något som många Svenskar inte tar till sig. Många anser att

dom inte har tid med att stå i köket och laga s.k riktig mat. När jag bodde i Sverige tog jag mig alltid tid till detta.

Det tar inte lång tid att laga riktig mat. Långkok sköter sig i princip själv. Ugnsmat klarar sig själv.

Ta en Lördag,,laga mycket mat. Frys in. Så jävla gott att ta fram senare.

All tid jag har lagt ner i köket med mina tre söner har betalat sig bra! Nu när dom är vuxna så ratar dom halvfabrikat,

lagar sin egen husmanskost. 

Så kör på och lägg in bilder på husmanskost!! 

Börjar med köttfärslimpa!

 

Slafset till vänster ska bli limpor. Köttfärs,lök,färska champinjoner, bacon!

attachicon.gifkött1.jpg

 

Blev 3st.

attachicon.gifkött2.jpg

 

Färdiga!

attachicon.gifkött3.jpg

 

Två klara för frysen...en ska ätas nu!

attachicon.gifkött4.jpg

 

En gräddsås gjordes på spadet. Baconinlindad köttfärslimpa med plugg,gräddsås och lingon.

attachicon.gifkött5.jpg

Lysande tråd, limporna ser smaskiga ut, synd bara att man inte har ugn, inte så vanligt i Thailand har jag märkt, måste nog köpa en.

Link to comment
Dela på andra sajter

Det svåraste är att hitta rätt bland hyllorna, mjöl för redning har jag hittills bara använt rent majsmjöl.

Borde finnas andra produkter som inte klumpar sig lika lätt. Nu är den lättlöslig i vatten eller mjölk.

Potatis helt ok, lök är samma som hemma mm.

Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas
 

Link to comment
Dela på andra sajter

...gäller tyvärr inte vitlöken.

Vitlök finns så många sorter av att det är ett svårt tema.

Gul och den röda är rätt lika dom hemmavid.

 

Riktig ättika för inläggning spanar jag efter.

Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas
 

Link to comment
Dela på andra sajter

Det svåraste är att hitta rätt bland hyllorna, mjöl för redning har jag hittills bara använt rent majsmjöl.

Borde finnas andra produkter som inte klumpar sig lika lätt. Nu är den lättlöslig i vatten eller mjölk.

Potatis helt ok, lök är samma som hemma mm.

Jag använder vanligt vetemjöl till såsredningar. Man får inte glömma att såsen måste småkoka i minst tre min. för att ev. mjölsmak ska försvinna.

 

post-8709-0-88347800-1381582085.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Vitlök finns så många sorter av att det är ett svårt tema.

Gul och den röda är rätt lika dom hemmavid.

 

Riktig ättika för inläggning spanar jag efter.

finns inte ,bara att ta med dig ner när du åker ,jag har nog 2-3 flaskor står i Pattaya hos en kompis ,finns 5% i Thailand som dom flesta använder ,bara att ha i lite mera

Link to comment
Dela på andra sajter

Gör som Cobra...startar en ny tråd!

Älskar Svensk husmanskost i alla dess former. Tyvärr något som många Svenskar inte tar till sig. Många anser att

dom inte har tid med att stå i köket och laga s.k riktig mat. När jag bodde i Sverige tog jag mig alltid tid till detta.

Det tar inte lång tid att laga riktig mat. Långkok sköter sig i princip själv. Ugnsmat klarar sig själv.

Ta en Lördag,,laga mycket mat. Frys in. Så jävla gott att ta fram senare.

All tid jag har lagt ner i köket med mina tre söner har betalat sig bra! Nu när dom är vuxna så ratar dom halvfabrikat,

lagar sin egen husmanskost. 

Så kör på och lägg in bilder på husmanskost!! 

Börjar med köttfärslimpa!

 

Slafset till vänster ska bli limpor. Köttfärs,lök,färska champinjoner, bacon!

attachicon.gifkött1.jpg

 

Blev 3st.

attachicon.gifkött2.jpg

 

Färdiga!

attachicon.gifkött3.jpg

 

Två klara för frysen...en ska ätas nu!

attachicon.gifkött4.jpg

 

En gräddsås gjordes på spadet. Baconinlindad köttfärslimpa med plugg,gräddsås och lingon.

attachicon.gifkött5.jpg

 

 

 

 

Precis det är ordning på dig

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest bangkokkille

finns inte ,bara att ta med dig ner när du åker ,jag har nog 2-3 flaskor står i Pattaya hos en kompis ,finns 5% i Thailand som dom flesta använder ,bara att ha i lite mD

Du råkar inte veta vad det heter på Thai? jag letar desperat efter ättika för inläggningar. Finns det i alla mataffärer, menar är det något thai även använder?

Link to comment
Dela på andra sajter

Du råkar inte veta vad det heter på Thai? jag letar desperat efter ättika för inläggningar. Finns det i alla mataffärer, menar är det något thai även använder?

 

Det är samma ättika som de avdvänder på alla nudelsopa resturanger som står tillsammans på bordet med chili och socker.

Feminist

Link to comment
Dela på andra sajter

Du råkar inte veta vad det heter på Thai? jag letar desperat efter ättika för inläggningar. Finns det i alla mataffärer, menar är det något thai även använder?

Här har du en sort...finns överallt. 

post-8709-0-84585300-1381584998.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Kötthandlarn

Thomas.. limporna såg magiska ut och jag håller med dig, Husmanskost är ngt alla borde lägga tid på samt sitta ner med hela familjen runt middagsbordet..

Anser att det är den viktigaste stunden på dagen för en familj..

Själv gör jag alltid storkok på söndagar för att ha till lunchlådor på jobbet under veckan samt att lägga i frysen och ta fram när man kanske inte alltid har tid över....

Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre!

Livet är bara ett väntrum på döden!

Det är aldrig försent att ge upp!

Ett försök är det första steget till ett misslyckande!

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Vilken bra tråd!

 

En eloge till Thomas.

 

Som nyinflyttad invandrare uppskattar jag speciellt bilder, man har ju svårt att förstå vad som finns i alla hyllor :-)  

Fick ett kanontips första veckan (tack Rebnel & Baa), Macro har djupfrysta lingon (Cranberries) så nu har man rårörd lingonsylt i kylen.  Mmmmm. 

 

Ser fram emot mera.

Kontonummer insamlingen för Udon Thani Home for Girls. 

Sverige:  Svenska Handelsbanken 6879 749 365 978 eller Swish 0708 575 222 

Thailand: Bangkok Bank 284-7-697634 eller PromtPay 080 070 5977.

Link to comment
Dela på andra sajter

Thomas.. limporna såg magiska ut och jag håller med dig, Husmanskost är ngt alla borde lägga tid på samt sitta ner med hela familjen runt middagsbordet..

Anser att det är den viktigaste stunden på dagen för en familj..

Själv gör jag alltid storkok på söndagar för att ha till lunchlådor på jobbet under veckan samt att lägga i frysen och ta fram när man kanske inte alltid har tid över.

Japp och som du kanske förstår försöker jag hålla hemlagad husmanskost vid liv he he

Link to comment
Dela på andra sajter

Denna fisk Pla too tror jag den heter,  fungerar bra att lägga in som ättikstromming

 

post-3132-0-68457100-1381587827.jpg

post-3132-0-64397600-1381587861_thumb.jp

post-3132-0-45868300-1381587883.jpg

post-3132-0-87824300-1381587908.jpg

 

gotti gott gott

BTT-IDOL OCH BITTERFITTA.

Link to comment
Dela på andra sajter

Kötthandlarn

Japp och som du kanske förstår försöker jag hålla hemlagad husmanskost vid liv he he

 

He he, jo det har man ju förstått men förr i tiden hade man ju alltid skalet kvar på potatisen....

Varför vill du inte hålla det vid liv? :ironi:  :rotfl:

Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre!

Livet är bara ett väntrum på döden!

Det är aldrig försent att ge upp!

Ett försök är det första steget till ett misslyckande!

 

Link to comment
Dela på andra sajter

He he, jo det har man ju förstått men förr i tiden hade man ju alltid skalet kvar på potatisen.

Varför vill du inte hålla det vid liv? :ironi:  :rotfl:

före 1899 då och jag var inte född då he he

va fasiken är minuskarman

Link to comment
Dela på andra sajter

Nästa vecka blir det nog husmans på måndag, tisdag och fredag på Gallan :thumbsup:

Måndag
Alternativ 1: Gratinerad falukorv(SV) med Italienskt täcke, ris
Alternativ 2: Pepparrotskött med kokt potatis
Pasta: Pasta Carbonara(SV bacon)
Vegetarisk: Vegetariska morotsbiffar biffar med tomatchutney(vegan)

Tisdag
Alternativ 1: Fiskgratäng (MSC) med crabfish, dilloch räkor, kokt potatis
Alternativ 2: Stekt fläsk (SV)och raggmunkar med lingonsylt
Pasta: Pastagratäng med salami, vitlök och basilika
Vegetarisk: Krämig svampoch rotfruktspytt med svarta bönor

Onsdag
Alternativ 1: Köttfärslimpa(SV) med champinjonoch trattkantarellsås och potatis
Alternativ 2: Jambalaya med varm paprikasås
Pasta: Pasta med tonfiskoch limesås
Vegetarisk: Grönsaks risotto med stora vita bönor

Torsdag
Alternativ 1: Ärtsoppa med fläsk(SV)/veg Ärtsoppa och Pannkaka med Sylt och Grädde
Alternativ 2: Potatisoch kasslerlåda med purjolök ! och chilismak
Pasta: Pasta med kyckling, oliver -och timjansås
Vegetarisk: Kikärtsgryta med grönsakeroch vildris(vegan)

Fredag
Alternativ 1: Skinkstek med örtsås och kokt potatis, gurka
Alternativ 2: Stekt strömming med smält smör och potatismos, lingonsylt
Pasta: Pasta med viltskavs sås
Vegetarisk: Grönsakspaj med linser

BUFFÉPRIS 75:-

Ändrades av Kenneth4618

“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience"

Link to comment
Dela på andra sajter

Kötthandlarn

Denna fisk Pla too tror jag den heter,  fungerar bra att lägga in som ättikstromming

 

attachicon.gifpost-3132-0-31406900-1360462680_thumb.jpg

attachicon.gifpost-3132-0-41743400-1360462712.jpg

attachicon.gifpost-3132-0-47349100-1360462749_thumb.jpg

attachicon.gifpost-3132-0-36301300-1360462790_thumb.jpg

 

gotti gott gott

 

Fy fan va gött..

Inlagd strömming är ngt av det bästa jag vet..

Morsan gör en helt magisk variant som slår allt jag någonsin ätit i genren...

T.o.m. bättre än Mannerströms som han hade på den tiden han drev Sjömagasinet....

Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre!

Livet är bara ett väntrum på döden!

Det är aldrig försent att ge upp!

Ett försök är det första steget till ett misslyckande!

 

Link to comment
Dela på andra sajter

Nästa vecka blir det nog husmans på måndag och fredag på Gallan :thumbsup:

Måndag

Alternativ 1: Gratinerad falukorv(SV) med Italienskt täcke, ris

Alternativ 2: Pepparrotskött med kokt potatisXXX

Pasta: Pasta Carbonara(SV bacon)

Vegetarisk: Vegetariska morotsbiffar biffar med tomatchutney(vegan)

Tisdag

Alternativ 1: Fiskgratäng (MSC) med crabfish, dilloch räkor, kokt potatis

Alternativ 2: Stekt fläsk (SV)och raggmunkar med lingonsylt XXX

Pasta: Pastagratäng med salami, vitlök och basilika

Vegetarisk: Krämig svampoch rotfruktspytt med svarta bönor

Onsdag

Alternativ 1: Köttfärslimpa(SV) med champinjonoch trattkantarellsås och potatis XXX

Alternativ 2: Jambalaya med varm paprikasås

Pasta: Pasta med tonfiskoch limesås

Vegetarisk: Grönsaks risotto med stora vita bönor

Torsdag

Alternativ 1: Ärtsoppa med fläsk(SV)/veg Ärtsoppa och Pannkaka med Sylt och Grädde

Alternativ 2: Potatisoch kasslerlåda med purjolök ! och chilismak XXX

Pasta: Pasta med kyckling, oliver -och timjansås

Vegetarisk: Kikärtsgryta med grönsakeroch vildris(vegan)

Fredag

Alternativ 1: Skinkstek med örtsås och kokt potatis, gurka

Alternativ 2: Stekt strömming med smält smör och potatismos, lingonsylt XXX

Pasta: Pasta med viltskavs sås

Vegetarisk: Grönsakspaj med linser

BUFFÉPRIS 75:-

TRE XXX BLIR MINA DAGENS OM JAG VARIT DÄR
Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...