Keithan Inlagd September 5, 2013 Dela Inlagd September 5, 2013 Hejsan alla profs- och amatörkockar. Jag har sett att många TV-kockar har köksknivar som ser ut som plast. Men det är det förstås inte. Vad är det ? Ock vad är det som är som bra med dom ? Öl är hälsa, hälsa ofta /Keithan Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Fredman Inlagd September 5, 2013 Dela Inlagd September 5, 2013 Det är keramiska knivar och de är riktigt hårda, behåller därför skärpan längre. På bekostnad av sämre känsla är min personliga uppfattning. Sedan vet jag inte hur man slipar dem när det väl behövs. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
andrejsdenruskige Inlagd September 5, 2013 Dela Inlagd September 5, 2013 Dessa går lättare genom säkerhetskontrollen. Där av att kockar använder sig av dessa. Eller så är det precis som Abrafo skriver. Fast tappar man dessa knivar i golvet så kan dom gå sönder, tydligen. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
acarls Inlagd September 5, 2013 Dela Inlagd September 5, 2013 Finns ju plastknivar också. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
nongnuan Inlagd September 5, 2013 Dela Inlagd September 5, 2013 Pa 70 talet kom det japanska koksknivar som till vissa delar bestod av keramik..dom skulle ocksa slipas med ett keramiskt slipstal..omtaliga for slag och stotar..Till amatorkocken i hemmet ok.men inget for yrkeskockar.enligt min uppfattning...MVH NONG Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kenneth4618 Inlagd September 5, 2013 Dela Inlagd September 5, 2013 Måste ha ett diamantbryne och det kan tydligen vara lite knepigt att slipa knivarna I Thailand använder jag dessa knivar Gömda på en säker plats då ingen thai får använda dom! inte ens min fru för hon har förstört tillräckligt många knivar redan “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience" Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
ban99arne Inlagd September 5, 2013 Dela Inlagd September 5, 2013 Tycker denna kniv klarar de flesta av mina köksbestyr och den behöver dessutom aldrig slipas. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Rebnel Inlagd September 5, 2013 Dela Inlagd September 5, 2013 Måste ha ett diamantbryne och det kan tydligen vara lite knepigt att slipa knivarna I Thailand använder jag dessa knivar Knivar.jpg Gömda på en säker plats då ingen thai får använda dom! inte ens min fru för hon har förstört tillräckligt många knivar redan Lite kopia på Global knivarna Rebnel Det jag inte orkar göra idag tar vi en annan dag. # Len Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
erkki Inlagd September 5, 2013 Dela Inlagd September 5, 2013 Tja, kiwi knivar är billiga och bra i Thailand. Erkki Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kenneth4618 Inlagd September 5, 2013 Dela Inlagd September 5, 2013 Lite kopia på Global knivarna Rebnel Ja det har du rätt i. Fick dom av en restaurangägare här i svedala och tog med till huset i byn “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience" Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
WAXO Inlagd September 5, 2013 Dela Inlagd September 5, 2013 Hej, originalet är så vitt jag vet en keramisk kniv ifrån den japanska tillverkaren Kyocera. De är tillverkade av ett keramiskt material som inte skall behöva slipas. Min egen erfarenhet är att det inte är sant, de behöver vist slipas efter en tids professionell användning. Har även provat en billigare kniv från ebay med samma resultat. Jag tycker inte att någon av dem är värda sitt pris. Vanliga stålknivar kan man åtminstone slipa utan special utrustning från Kyocera. WAXO Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Keithan Inlagd September 5, 2013 Trådstartare Dela Inlagd September 5, 2013 Det är keramiska knivar och de är riktigt hårda, behåller därför skärpan längre. På bekostnad av sämre känsla är min personliga uppfattning. Sedan vet jag inte hur man slipar dem när det väl behövs. Tack grabbar Nu har suget efter en vit kniv minskat rejält. Tack för era svar. Öl är hälsa, hälsa ofta /Keithan Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Arkiverad
Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.