Jump to content
IGNORERAD

DSI undersöker fördröjd vaccinfabrik i Saraburi


MPR Nyheter

Recommended Posts

MPR Nyheter

Myndigheten för Specialundersökningar(DSI) kommer idag att inspektera en vaccinfabrik i den centrala provinsen Saraburi; detta efter att man mottagit klagomål om att konstruktionen har fördröjts.

Pradit Sinthawanarong - minister för allmänhälsa - kommer att sända ett brev till Världshälsoorganisationen(WHO) för att klargöra om den har gett fabriken rådet att uppgradera sin standard av Good Manufacturing Practices(bra tillverkningsmetoder, GMP), eftersom detta skulle ha kunnat påverka konstruktionen. Regeringens Farmaceutorganisation(GPO) är ansvariga för byggnationen av fabriken som kommer att producera vaccin mot influensa och fågelinfluensa. GPO har uppgett att dom fått rådet av WHO att höja GMP-standarden från 2 till 2+, men om det visar sig att WHO aldrig gett något sådan råd så kommer Departementet för Allmänhälsa att starta en utredning.

Konstruktionenav en annan GPO-fabrik i Pathum Thani som ska producera HIV-medicin har även den fördröjts. Pradit sade att han förväntar sig att få en full redogörelse för den över två år långa förseningen från GPO´s styrelse inom två veckor.

Källa: http://www.nationmultimedia.com/national/DSI-to-inspect-delayed-vaccine-factory-30203189.html

72c5ee5ee408cea66ccb07fffff8c802.jpg

Läs artikeln på huvudsidan

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest Isan Lover

Hej

 

Bra att DSI håller koll på mynigheter och ansvariga för såna här projekt, det behövs nog.

 

Mvh isan lover

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...