Jump to content
IGNORERAD

Phi Phi-öarna hotas av brist på vatten


MPR Nyheter

Recommended Posts

MPR Nyheter

Den allvarliga torkan hotar att snabbt sprida sig till många delar av landet, och vattnet på de populära Phi Phi-öarna kommer troligen att ta slut redan denna månad.

"Här har regn inte fallit på över en månad redan," sade Weerapat Jantaro - styrelseordförande för Phi Phi Island Tourism Operator Club. Företagare inom turism har börjat förbereda sig på att köpa vatten från Phuket för 250-300 baht per kubikmeter för att förhindra att deras rörelser påverkas.

Phankham Kittitornkun - styrelseordförande för distriktet Ao Nangs Administrationsorganisation - sade att även om privata reservoarer på ön fortfarande innehåller vatten, så kommer det troligen att vara slut vid slutet av månaden. "Så när april är här så kommer turismföretagare på ön vara tvungna att beställa vatten från Phuket. Förutom att betala för vattnet, så kommer de även att behöva betala för transporten, vilket är ännu dyrare," sade han.

Källa: http://www.nationmultimedia.com/national/Drought-hits-paradise-island-30201935.html

8bff74010da7bf1c215b567b4a4e6c60.jpg

Läs artikeln på huvudsidan

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest BpaijingKatai

Kanske dags att turistnäringen på ön investerar i en avsaltningsanläggning eller att man begränsar antalet besökare till ön.

 

EDIT:

Lite kul att man i artikeln kallar Phi-Phi för Paradise island, det var väl ändå många år sedan det fanns något av paradis med den ön.

Link to comment
Dela på andra sajter

Oregistrerad

Då jag besökte ön (För sista gången) för 7 år sedan så skäppades vattnet in redan då. Det var i varje fall vad man skyllde på för att ta ut skyhögt pris för ett skit rum.

 

"Paradise Island" Ha ha ha.Ha ha ha!

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...