Jump to content
IGNORERAD

WWF uppmanar Thailand att förbjuda elfenbenshandel


MPR Nyheter

Recommended Posts

Runt 30,000 elefanter dödas varje år för sina betar, en siffra som skulle kunna sänkas drastiskt om Thailand, Kongo och Nigeria förbjöd all handel med elfenben - detta sade Världsnaturfonden(WWF) under torsdagen.

"Bevis visar att Thailand, Nigeria och Kongo upprepade gånger har misslyckats med att ta tag i deras frodande elfenbensmarknader," skrev WWF i ett uttalande på sin hemsida. Thailand har en växande elfenbensmarknad som baseras på försäljning till turister, sade gruppen. "Thailand kan lätt fixa situationen genom att förbjuda all försäljning av elfenben i landet, och skulle genom detta eliminera behovet av handelssanktioner," sade Carlos Drews från WWF.

Ironiskt nog så kommer Bangkok att agera värdstad åt Konventionen om Internationell Handel i Utrotningshotad Flora och Fauna(CITES) mellan 3-14 mars. "I Thailand, värdlandet för CITES konferens och en av världens största okontrollerade elfenbensmarknader, så utnyttjar brottslingar de thailändska lagarna som tillåter försäljning av elfenben från inhemska elefanter genom att tvätta enorma kvantiteter afrikanskt elfenben genom thailändska butiker," sade WWF.

Källa: http://www.thailandnews.net/index.php/sid/212748955/scat/7eb51d3138244bed/ht/WWF-urges-Thailand-Congo-Nigeria-to-ban-ivory-trade

a907b1ec5cb2fd1316b5bc25436a8e73.jpg

Läs artikeln på huvudsidan

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...