Jump to content
IGNORERAD

Whiskey ska drickas..


Kulli

Recommended Posts

som den är tycker jag.

 

och inte som i Thailand med 95% is och soda. (som att kasta pärlor åt svin).

Helt onödigt att ta med en singel malt och bjuda uppe i byn, suck

/K

post-3509-0-23044700-1359186813_thumb.jp

Link to comment
Dela på andra sajter

  • Svar 50
  • Skapad
  • Senaste svaret

Mest aktiva i denna tråd

  • Benriach

    5

  • dandic

    4

  • GreenValley

    4

  • mamma bäng fan pappa käng

    3

Mest aktiva i denna tråd

Inlagda bilder

Tjena!

Riktig Wiskey...JA Men rävgift som HongTong m.m går ju knappt att dricka ens med 99.9%  tillsatt slödricka.

Link to comment
Dela på andra sajter

Single malt intages ren, möjligtvis med ett glas vatten vid sidan av. Att blanda single malt är en kriminell handling. 

Kontonummer insamlingen för Udon Thani Home for Girls. 

Sverige:  Svenska Handelsbanken 6879 749 365 978 eller Swish 0708 575 222 

Thailand: Bangkok Bank 284-7-697634 eller PromtPay 080 070 5977.

Link to comment
Dela på andra sajter

Hemskt när folk våldtar en fin whisky med cola.

Själv dricker jag den helst ren men ett par isbitar kan framhäva smaken i början.

Aberlour är en av mina favoriter från billigt skalan.

Dyra skalan har jag inte haft möjligheten att prova så mycket som jag vill av olika orsaker :crazy:

Galten af Bubbelspruuth

Link to comment
Dela på andra sajter

Drickes ren med ett glas vatten bredvid! Men gärna en Irishcoffe på Jameson då & å!

Örebro Sportklubb Ösk!

Link to comment
Dela på andra sajter

Single malt intages ren, möjligtvis med ett glas vatten vid sidan av. Att blanda single malt är en kriminell handling

 

Inte om det är cask strength och styrkan ligger runt 60% på en SM då brukar jag hälla i 5-6 droppar vatten

Link to comment
Dela på andra sajter

Hong Thong har väl inget med whiskey att göra förutom att thaiarna i bland kallar den thai whiskey.

Ska ni hacka på thaispriten så gå då på mekong & annan skit.

 

Ps. Har hört att lao khao blir riktigt bra om man kolar den en extra gång :)

Kanske därför många dör av lao spriten...

Link to comment
Dela på andra sajter

Bourbon+cola=ok   är ju ändå fulWhisky så då går det bra

 

Whisky+cola=dödsstraff

 

Whisky+"några droppar vatten"= silvergrogg,  icke godkänd men är inget dödstraff 

 

Whisky+vatten vid sidan om = då har man förstått grejen med Whisky

 

ThaiWhisky+soda= se Bourbon

L" because it has a Led Ling in the flont

Link to comment
Dela på andra sajter

mamma bäng fan pappa käng

All sprit heter whiskey utom whiskey den heter Däng eller damm

Med vänlig hälsning,

Med reservation vad som är whiskey och vad som är whisky, det kommer jag aldrig ihåg.

Med vänlig hälsning,

"Stupidity has a certain charm - ignorance does not." F. Zappa.

".. When I went to school they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assigment. I told them they did not understand life." J Lennon

Link to comment
Dela på andra sajter

Tyvärr har jag inte så exklusiva whiskeyvanor att jag brukar cask strength, det får bli en 12 - 18 åring av god kvalitet. 

Kontonummer insamlingen för Udon Thani Home for Girls. 

Sverige:  Svenska Handelsbanken 6879 749 365 978 eller Swish 0708 575 222 

Thailand: Bangkok Bank 284-7-697634 eller PromtPay 080 070 5977.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bourbon+cola=ok är ju ändå fulWhisky så då går det bra

Whisky+cola=dödsstraff

Whisky+"några droppar vatten"= silvergrogg, icke godkänd men är inget dödstraff

Whisky+vatten vid sidan om = då har man förstått grejen med Whisky

ThaiWhisky+soda= se Bourbon

Jag föredrar en lager vid sidan om isf vatten.

Link to comment
Dela på andra sajter

SkräpWhisky bör man blanda ut. FinWhisky skall man avnjuta ren eller med lite vatten i

Being nice is overrated - Garfield

Link to comment
Dela på andra sajter

mamma bäng fan pappa käng

SkräpWhisky bör man blanda ut. FinWhisky skall man avnjuta ren eller med lite vatten i

Var går gränsen och gäller det även Whiskey?

Själv är jag ingen gourmet på det området men lite finare whiskey/whisky man fått i present har jag oftast lagt fram till kaffet när vi haft bjudningar och sen har var och en fått försett sig själv.

Vilken temperatur ska en whiskey/whisky serveras på?

Med vänlig hälsning,

"Stupidity has a certain charm - ignorance does not." F. Zappa.

".. When I went to school they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assigment. I told them they did not understand life." J Lennon

Link to comment
Dela på andra sajter

Rumstemp, men sen skadar det inte att värma den i handen, typ cognac.

 

Testa att dofta på en whisky vid olika temp.

Det fanns ett Sverige innan ekomjölken...

Link to comment
Dela på andra sajter

 

som den är tycker jag.

 

och inte som i Thailand med 95% is och soda. (som att kasta pärlor åt svin).

Helt onödigt att ta med en singel malt och bjuda uppe i byn, suck

/K

 

Nej för f-n, i byn duger "standard selektion of 1923". Eller vad som helst.

r

Link to comment
Dela på andra sajter

En Cask strength ska man späda med vatten. t.ex. en 60% bör spädas ner till ca 45%

Så späder man med några droppar i taget tills man finner de angenäma smakerna passande.

Det är det som är det fina med cask strength, ungefär som att köpa koncentrerad juice :thumbsup:

 

mvh

Link to comment
Dela på andra sajter

 

Hong Thong har väl inget med whiskey att göra förutom att thaiarna i bland kallar den thai whiskey.

Ska ni hacka på thaispriten så gå då på mekong & annan skit.

 

Ps. Har hört att lao khao blir riktigt bra om man kolar den en extra gång :)

Kanske därför många dör av lao spriten...

Mekhong är underbar. Den doftar av otvättade damtrosor, öppna avloppsdiken med döda hundar i, av plaströk över sumpiga risfält, av avgaser på Sukhumvit.. Ja i sannig : den doftar Thailand! Dessvärre har man tydligen slutat tillverka den.

Link to comment
Dela på andra sajter

Pratade med en chief blender för inte så längesedan och han hade en skön inställning till hur whisky skulle drickas - "som man gillar det och strunta i alla förståsigpåare".

Link to comment
Dela på andra sajter

Pratade med en chief blender för inte så längesedan och han hade en skön inställning till hur whisky skulle drickas - "som man gillar det och strunta i alla förståsigpåare".

 

 

+++ för det inlägget.

Jag är en stor singelmaltälskare, men jag ger blanka faen i hur andra dricker sin wirre.

Däremot är det skitskoj med lite tips o råd.

Det är ju inget billigt intresse man skaffat sig direkt :not_i:

 

mvh

Link to comment
Dela på andra sajter

andrejsdenruskige
Pratade med en chief blender för inte så längesedan och han hade en skön inställning till hur whisky skulle drickas - "som man gillar det och strunta i alla förståsigpåare".

 

Ja, vafan!

 

Men först och främst är det effekten som är viktigast.

Link to comment
Dela på andra sajter

Ja, vafan!

 

Men först och främst är det effekten som är viktigast.

Jo, men det finns smidigare saker att få snurr på än Laphroaig,typ...

Det fanns ett Sverige innan ekomjölken...

Link to comment
Dela på andra sajter

Pratade med en chief blender för inte så längesedan och han hade en skön inställning till hur whisky skulle drickas - "som man gillar det och strunta i alla förståsigpåare".

 

Precis, det här med "fin"-whiskey och singelmalt är ju hysteriskt roligt, en massa stollar som tror att singel-malt - jo men då är det ju både fint och gott.

Lite som att dricka vin men det skall va med grön etikett.

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...