Jump to content
IGNORERAD

Thailands Datorsäkerhetslag får kritik


MPR Nyheter

Recommended Posts

Thailands Datorbrottslag hindrar yttrandefriheten och försvårar affärsinnovation och företagande - detta säger akademiker och datorexperter.

Implementeringen av lagen har också skrämt iväg investerare från Thailand, sade Ann Lavin från Google Sydostasien. "Lagen borde rikta sig mot direkta datorbrott så som phishing," sade hon. "Men faktum är att utländska investerare inte kommer att investera här eftersom lagen håller mellanhänder(så som webmasters) ansvariga för brott som begås av andra," sade hon under ett seminarium i Bangkok som hölls i veckan.

"Endast 1% av webbens innehåll är på thailändska. Det borde definitivt vara mer, men människor är rädda för lagarna så dom vill inte skapa webbsidor". Hon anser att speciellt sektion 15 av Datorbrottslagen har kostat Thailand en förmögenhet. Sektion 15 säger att den som tillhandahåller en tjänst och med flit stödjer eller tillåter att någon bryter mot sektion 14, kommer att fängslas i upp till fem år och/eller bötfällas upp till 100,000 baht. Detta betyder att personer som driver webbsidor hålls ansvariga om illegalt material läggs upp på deras sidor, även om materialet lades upp av en tredje part - så som på ett forum.

Källa: http://www.bangkokpost.com/news/local/330537/investors-fear-harsh-rules

6547f6f8b0677b92b29380b2d4239a69.jpg

Läs artikeln på huvudsidan

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...