Jump to content
IGNORERAD

Surapong: Vi kan inte vinna i Preah Vihear-fallet


MPR Nyheter

Recommended Posts

Thailändare bör överväga konsekvenserna om de vill sätta sig emot den Internationella Domstolens beslut om templet Preah Vihear - detta sade landets Utrikesdepartement under fredagen. Som medlem i det internationella samhället så måste Thailand följa det beslut som domstolen i Haag tar i oktober, tillade man.

Kambodja har bett domstolen att klargöra sitt tidigare beslut från 1962 om det omtvistade området runt templet som ligger vid gränsen mellan Thailand och Kambodja. Domstolen dömde då att templet tillhörde Kambodja, men mark runt templet har sedan dess gett upphov till konflikter mellan länderna.

Departementets varning kommer efter kritik från allmänheten av uttalanden från utrikesminister Surapong Tovichakchaikul där han antytt att Thailand inte kan gå vinnande ur dispyten. "Om vi förlorar fallet, så förlorar vi det(territoriet). Även om vi inte förlorar fallet, så går det tillbaka till ruta ett. Det vill säga att templet tillhör Kambodja och det omkringliggande området förblir som det är," sade Surapong.

Källa: http://www.bangkokpost.com/news/local/329295/govt-warns-against-defying-icj-ruling

22a3727d8256479912fb686666cf78ca.jpg

Läs artikeln på huvudsidan

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...