Jump to content
IGNORERAD

Föreslagen damm hotar Thailands vilda tigrar


MPR Nyheter

Recommended Posts

En föreslagen damm som skulle svämma över en del av en nationalpark i västra Thailand representerar ett allvarligt hot mot kungarikets tigrar, detta varnade Världsnaturfonden(WWF) om under onsdagen.

Enligt WWF så riskerar man att förstöra framstegen som gjorts i området om dammen byggs. Som exempel så nämnde man nytt videomaterial som fångats med kamerafällor och som visar en tigerhona och hennes två ungar nära platsen för den föreslagna dammen. "Eftersom tigrar behöver stora mängder mat, speciellt när deras ungar diar, så visar de nya bilderna att det finns tillräckligt med byten i skogen Mae Wong-klong Lan för att tigrarna ska kunna fortplanta och återhämta sig," sade Rungnapa Phoonjampa från WWF. "Åratal av framgångsrik naturvård kommer att sköljas bort om dammen konstrueras," tillade Rungnapa.

Det finns i dagsläget färre än 300 vilda tigrar kvar i Thailand, och de indokinesiska tigrarna i regionen lider svårt av den illegala handeln med tigerdelar, krympande livsmiljö, och brist på byten.

Källa: http://au.news.yahoo.com/thewest/a/-/world/14702061/forest-dam-threatens-thailands-tigers-wwf/

Klicka här för att läsa mera...

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...