Gorocco Inlagd Juli 18, 2012 Dela Inlagd Juli 18, 2012 En blixt från klar himmel och Hemfosatjut. Det var igår som jag promenerade förbi våra buskar med svarta och röda vinbär som en snilleblixt dök upp. Man kanske skulle försöka sig på att lokalproducera lite vin. Och inte vilket vin som helst utan Hemfosatjut. I vår trädgård har vi alltså dessa användbara bär. Svarta vinbärena får bli Hemfosas Pinot Noirdruvor. För att fylla ut mer lite mer fruktig sötma blandar vi in dessa röda bär. De får motsvara gröna Chardonnaydruvor. Förberedelser Jag börjar med att plocka fram lämplig behållare för vinjäsning av Hemfosatjutet. Man ska endast använda steriliserade saker såvida man inte vill ha barn. Men nu ska vi göra vin av högsta klass så Gorocco synar tunnan innan och ut. Hmmm, den var inte rengjord på bra länge. -Lillkrabban, du måste diska... Försöka duger, Gorocco får skura av den själv. Man kan även passa på att borsta nötterna så spar man in på tandkrämen. Nu över till plockningen av de små runda bären. Jag anlitar Lillkrabban och min brorson för att skörda de dyra bären men märker att svinnet är stort då en stor del försvinner ner i magen på vår unga Bajenfan. Jag bestämmer mig för att komma till undsättning. Med ett djärvt skutt har jag belägrat svarta vinbärsbuskarna och befinner mig nu i dess hjärta. Jag känner att jag inte har samma känsla för bärplockningen som Lillkrabban så jag bestämmer mig för att smyga mig på dem. De upptäcker mig och hinner ducka för mina tafatta händer. En liten jämförelse med Lillkrabbans skål visar att jag måste förbättra min bärplockarförmåga. Men för att göra Hemfosatjut krävs även andra ingredienser och det var just det jag nu var på jakt efter... Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Luke the Drifter Inlagd Juli 18, 2012 Dela Inlagd Juli 18, 2012 Tok-Frans ( när kan man komma ned och provsmaka Hemfosas egen Chateu-nöff-de-papp ? ) // Luke the Drifter Jag har aldrig någonsin kört vilse men det har hänt sig mer än en gång att jag av en ren slump har upptäckt nya vägar som jag aldrig har kört på tidigare Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Gorocco Inlagd Juli 18, 2012 Trådstartare Dela Inlagd Juli 18, 2012 För att komma upp i procent så var min idé att fuska med lite socker. Men sockret får gärna var ekologiskt och egenodlat så jag tog en titt i jordgubbslandet. Och kan man tänka sig tre paket socker hade kommit upp. En snabb skörd av sockret och sen var det dags att återgå till plockandet. Efter att plockat alla bär på våra buskar så kändes det som vi behövde mer. Vem i Hemfosa har vinbär och skulle vilja ge bort dem? Men vänta nu, har inte farsan som har sin tomt 100 meter från min svarta vinbär? Och han råkar ju vara i Thailand just nu. -Lillkrabban, ska vi... Tack farsan, du får en flaska Hemfosatjut sen. Det har även försvunnit några jordgubbar från ditt jordgubbsland. Men det är nog rådjuren eller mördarsnigeln. Nu börjar vi få ihop lite svarta vinbär. En del av alla vi plockat. Det sista vi plockar är röda vinbär som finns på vår tomt. Vi blandar de med de svarta vinbären. Nu ska bären duschas av innan de går i press. En mänsklig mekanisk vintramparmaskin kallas in. Delar i maskineriet tvättas inför stampningen. Lillkrabban väntar på att jag ska sätta på ON-knappen... Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Oregistrerad knasen Inlagd Juli 18, 2012 Dela Inlagd Juli 18, 2012 Tycker det ser ut som blåbär i din skål, är du säker på att du vet vad du håller på med? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Ducati Inlagd Juli 18, 2012 Dela Inlagd Juli 18, 2012 En blixt från klar himmel och Hemfosatjut. Det var igår som jag promenerade förbi våra buskar med svarta och röda vinbär som en snilleblixt dök upp. Man kanske skulle försöka sig på att lokalproducera lite vin. Och inte vilket vin som helst utan Hemfosatjut. I vår trädgård har vi alltså dessa användbara bär. Svarta vinbärena får bli Hemfosas Pinot Noirdruvor. För att fylla ut mer lite mer fruktig sötma blandar vi in dessa röda bär. De får motsvara gröna Chardonnaydruvor. Förberedelser Jag börjar med att plocka fram lämplig behållare för vinjäsning av Hemfosatjutet. Man ska endast använda steriliserade saker såvida man inte vill ha barn. Men nu ska vi göra vin av högsta klass så Gorocco synar tunnan innan och ut. Hmmm, den var inte rengjord på bra länge. -Lillkrabban, du måste diska... Försöka duger, Gorocco får skura av den själv. Man kan även passa på att borsta nötterna så spar man in på tandkrämen. Nu över till plockningen av de små runda bären. Jag anlitar Lillkrabban och min brorson för att skörda de dyra bären men märker att svinnet är stort då en stor del försvinner ner i magen på vår unga Bajenfan. Jag bestämmer mig för att komma till undsättning. Med ett djärvt skutt har jag belägrat svarta vinbärsbuskarna och befinner mig nu i dess hjärta. Jag känner att jag inte har samma känsla för bärplockningen som Lillkrabban så jag bestämmer mig för att smyga mig på dem. De upptäcker mig och hinner ducka för mina tafatta händer. En liten jämförelse med Lillkrabbans skål visar att jag måste förbättra min bärplockarförmåga. Men för att göra Hemfosatjut krävs även andra ingredienser och det var just det jag nu var på jakt efter... Du är nog inte helt rätt ihopskruvad men f-n så rolig att följa på denna tråd. Ducati Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kenneth4618 Inlagd Juli 18, 2012 Dela Inlagd Juli 18, 2012 En blixt från klar himmel och Hemfosatjut. Det var igår som jag promenerade förbi våra buskar med svarta och röda vinbär som en snilleblixt dök upp. Man kanske skulle försöka sig på att lokalproducera lite vin. Och inte vilket vin som helst utan Hemfosatjut. I vår trädgård har vi alltså dessa användbara bär. Svarta vinbärena får bli Hemfosas Pinot Noirdruvor. För att fylla ut mer lite mer fruktig sötma blandar vi in dessa röda bär. De får motsvara gröna Chardonnaydruvor. Förberedelser Jag börjar med att plocka fram lämplig behållare för vinjäsning av Hemfosatjutet. Man ska endast använda steriliserade saker såvida man inte vill ha barn. Men nu ska vi göra vin av högsta klass så Gorocco synar tunnan innan och ut. Hmmm, den var inte rengjord på bra länge. -Lillkrabban, du måste diska... Försöka duger, Gorocco får skura av den själv. Man kan även passa på att borsta nötterna så spar man in på tandkrämen. Nu över till plockningen av de små runda bären. Jag anlitar Lillkrabban och min brorson för att skörda de dyra bären men märker att svinnet är stort då en stor del försvinner ner i magen på vår unga Bajenfan. Jag bestämmer mig för att komma till undsättning. Med ett djärvt skutt har jag belägrat svarta vinbärsbuskarna och befinner mig nu i dess hjärta. Jag känner att jag inte har samma känsla för bärplockningen som Lillkrabban så jag bestämmer mig för att smyga mig på dem. De upptäcker mig och hinner ducka för mina tafatta händer. En liten jämförelse med Lillkrabbans skål visar att jag måste förbättra min bärplockarförmåga. Men för att göra Hemfosatjut krävs även andra ingredienser och det var just det jag nu var på jakt efter... Va då? Lillkrabban var ju inte i närheten av din insats!!!! För du har väll en manligt rosa skål..eller ? Saknar er, ska försöka ta en tur till södra delen av landet snart “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience" Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
måne Inlagd Juli 18, 2012 Dela Inlagd Juli 18, 2012 Vilken styrka siktar du på? Måne Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
bond1 Inlagd Juli 18, 2012 Dela Inlagd Juli 18, 2012 Grymt rolig kommentar till sista bilden Sand gör sig bäst på vykort Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stuart.b Inlagd Juli 18, 2012 Dela Inlagd Juli 18, 2012 vad ska man säga. Du är som du är .5555 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Gorocco Inlagd Juli 18, 2012 Trådstartare Dela Inlagd Juli 18, 2012 Förvandlingen Jag startar upp min vinpress och med tunga steg så går den sakta igång. Jag föreslår ett byte av mänsklig vinpress när Lillkrabban börjar tröttna lite. Och det gjorde susen, Lillkrabban börjar skratta och pekar på mina stora fötter och trampar nu ännu snabbare medan hon har svårt att sluta skratta. Skamset förstår jag nu det roliga i idén att mina fötter skulle kunna få plats i hinken. -Jag kanske skulle kunna stampa druvorna i ett badkar, modell större förstås? Men innan jag får något svar på frågan utbrister Lillkrabban att blandningen är färdigpressad. Lillkrabban hoppar ur hinken och jag tillsätter nu lite ljummet vatten från hälsokällan i Hemfosa. Nu ska vi tillsätta lite lagstadgad mängd socker. En tesked räcker gott och väl mer ska man inte ta -NEJ, inte fota nu! Gorocco missar att händerna är lite hala efter all plockning och tappar ner hela paketet socker i hinken. Det var absolut inte meningen. Dags att röra om i blandningen som redan har fått en arom av mogna svart vinbär. Nu återstår bara att fylla upp med mer vatten så alla i Hemfosa kan få sig en flaska. Den färdiga blandningen som nu ska få stå på jäsning innan den ska silas av. Det sista att göra är att sätta på locket, hänglås och granitkedja så ingen gör inbrott i den värdefulla drycken. Vad kostar en Pitbull? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kenneth4618 Inlagd Juli 18, 2012 Dela Inlagd Juli 18, 2012 Om du vill ha lite mer Bouquet så kan jag komma och trampa lite “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience" Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
hamnoi Inlagd Juli 18, 2012 Dela Inlagd Juli 18, 2012 Om du vill ha lite mer Bouquet så kan jag komma och trampa lite Mmmmm det finns ingen smaksättare som slår gammal hederlig klacksaft /Hn Skön tråd Gorocco och lycka till med allt/Hn Arguing on the internet is like competing in the special olympics even if you win you're still a retard."Du är nog inte rasist, du är troligare en sasist; en svamlande arbetsskygg sexturist" @Atom Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Gorocco Inlagd Juli 18, 2012 Trådstartare Dela Inlagd Juli 18, 2012 Tok-Frans ( när kan man komma ned och provsmaka Hemfosas egen Chateu-nöff-de-papp ? ) // Luke the Drifter Du är välkommen när du vill men tror inte jag fått upp nån styrka på vinet innan 14 dagar, ingen jäst är tillsatt, så det kommer jäsa långsamt, precis som hemma. Tycker det ser ut som blåbär i din skål, är du säker på att du vet vad du håller på med? Nej. Du är nog inte helt rätt ihopskruvad men f-n så rolig att följa på denna tråd. Ducati Tack. Va då ? Lillkrabban var ju inte i närheten av din insats!!!! För du har väll en manligt rosa skål..eller ? Saknar er, ska försöka ta en tur till södra delen av landet snart Ni är välkomna när ni vill men förstår situationen. Vilken styrka siktar du på? Vet inte riktigt, har ingen turbojäst som kan jäsa upp sockret till höga halter men kanske upp mot 10-12 %. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Gorocco Inlagd Juli 18, 2012 Trådstartare Dela Inlagd Juli 18, 2012 Mmmmm det finns ingen smaksättare som slår gammal hederlig klacksaft /Hn Skön tråd Gorocco och lycka till med allt/Hn Tackar Hamnoi. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
b-tung Inlagd Juli 18, 2012 Dela Inlagd Juli 18, 2012 Satan i gatan Gorocco både jag och frugan har tårar rinnande ner för kinderna. Sätter gärna upp mig på kö för att få avsmaka Hemfosatjutet anno 2012. Skål! Behandla din nästa så som du själv vill bli behandlad. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Ducati Inlagd Juli 18, 2012 Dela Inlagd Juli 18, 2012 Du är nog inte helt rätt ihopskruvad men f-n så rolig att följa på denna tråd. Ducati Gillar mäniskor som vill utvecklas och leva sitt egna liv. Hoppas du inte missförstod mig ( ihopskruvad? ), är nog själv mer skruvad än de flesta normal Svenskar:-)) Vad det blir av vinproduktionen kan vi nog bara sia om och jag ser fram emot en liten "feedback" i ämnet. MVH / Ducati Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
HajKaj Inlagd Juli 18, 2012 Dela Inlagd Juli 18, 2012 Har den inte jäst klart nu??? om den har det kan du väl komma ner till Hefosa Centralstation senare idag (0523 landar jag med mitt tåg) så man kan få smaka?? Jag vet alltid vart jag är, men ibland är inte resten av världen där jag trodde att den var. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Baa Inlagd Juli 19, 2012 Dela Inlagd Juli 19, 2012 Anmäler intresse för Hemfosatjut, kan Du möjligtvis ta med lite "smuggelvin" vid nästa Udonresa! Hälsa biträdet till "tjutet" från "storkrabban"! Vinter och snö gör sig bäst på vykort. Nackdelen med alkohol är att det får människan att förväxla ord med tankar! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Tallviking Inlagd Juli 19, 2012 Dela Inlagd Juli 19, 2012 Hade du ingen jäst i eller hoppas du på naturliga jästbakterier ? Being nice is overrated - Garfield Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
mamma bäng fan pappa käng Inlagd Juli 19, 2012 Dela Inlagd Juli 19, 2012 En blixt från klar himmel och Hemfosatjut. Det var igår som jag promenerade förbi våra buskar med svarta och röda vinbär som en snilleblixt dök upp. Man kanske skulle försöka sig på att lokalproducera lite vin. Och inte vilket vin som helst utan Hemfosatjut. I vår trädgård har vi alltså dessa användbara bär. Svarta vinbärena får bli Hemfosas Pinot Noirdruvor. För att fylla ut mer lite mer fruktig sötma blandar vi in dessa röda bär. De får motsvara gröna Chardonnaydruvor. Förberedelser Jag börjar med att plocka fram lämplig behållare för vinjäsning av Hemfosatjutet. Man ska endast använda steriliserade saker såvida man inte vill ha barn. Men nu ska vi göra vin av högsta klass så Gorocco synar tunnan innan och ut. Hmmm, den var inte rengjord på bra länge. -Lillkrabban, du måste diska... Försöka duger, Gorocco får skura av den själv. Man kan även passa på att borsta nötterna så spar man in på tandkrämen. Nu över till plockningen av de små runda bären. Jag anlitar Lillkrabban och min brorson för att skörda de dyra bären men märker att svinnet är stort då en stor del försvinner ner i magen på vår unga Bajenfan. Jag bestämmer mig för att komma till undsättning. Med ett djärvt skutt har jag belägrat svarta vinbärsbuskarna och befinner mig nu i dess hjärta. Jag känner att jag inte har samma känsla för bärplockningen som Lillkrabban så jag bestämmer mig för att smyga mig på dem. De upptäcker mig och hinner ducka för mina tafatta händer. En liten jämförelse med Lillkrabbans skål visar att jag måste förbättra min bärplockarförmåga. Men för att göra Hemfosatjut krävs även andra ingredienser och det var just det jag nu var på jakt efter... Underbart!! "Stupidity has a certain charm - ignorance does not." F. Zappa. ".. When I went to school they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assigment. I told them they did not understand life." J Lennon Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Gorocco Inlagd Juli 19, 2012 Trådstartare Dela Inlagd Juli 19, 2012 Satan i gatan Gorocco både jag och frugan har tårar rinnande ner för kinderna. Sätter gärna upp mig på kö för att få avsmaka Hemfosatjutet anno 2012. Skål! Ni är välkomna att smaka. Gillar mäniskor som vill utvecklas och leva sitt egna liv. Hoppas du inte missförstod mig ( ihopskruvad? ), är nog själv mer skruvad än de flesta normal Svenskar:-)) Vad det blir av vinproduktionen kan vi nog bara sia om och jag ser fram emot en liten "feedback" i ämnet. MVH / Ducati Ingen fara, jag missförstod inte. Får lägga in lite info framöver om hur det går och smakar. Har den inte jäst klart nu??? om den har det kan du väl komma ner till Hefosa Centralstation senare idag (0523 landar jag med mitt tåg) så man kan få smaka?? Går upp vid 05.03 efter nyheterna så jag hade hunnit ner till stationen men vinsatsen har knappt börjat jäsa än. Anmäler intresse för Hemfosatjut, kan Du möjligtvis ta med lite "smuggelvin" vid nästa Udonresa! Hälsa biträdet till "tjutet" från "storkrabban"! Ska se vad jag kan göra. Hade du ingen jäst i eller hoppas du på naturliga jästbakterier ? Jag körde helt utan jäst, gjorde faktiskt en sats svartvinbärsvin för flera år sen och har inget minne av att jag då hade i någon jäst och fick bra med procent alkohol. Det ska finnas en hel del jästkulturer i bären från början som jag tror sitter på skalen. Men minnet kan svikta lite och funderar nu på att kanske köpa lite vinjäst under dagen ändå och ha i. Underbart!! Tack. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Poffa Inlagd Juli 19, 2012 Dela Inlagd Juli 19, 2012 Ingen fara, jag missförstod inte. Får lägga in lite info framöver om hur det går och smakar. Kanske bäst att vi får infon om hur det går innan Du provsmakar. För säkerhets skull så att säga. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
GammalDansken Inlagd Juli 19, 2012 Dela Inlagd Juli 19, 2012 Kanske bäst att vi får infon om hur det går innan Du provsmakar. För säkerhets skull så att säga. Poffa vill veta hur du tror det smakar. Those who can write have a lot to learn from those bright enough not to Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
andrejsdenruskige Inlagd Juli 19, 2012 Dela Inlagd Juli 19, 2012 En grym tråd! Goroccos trådar blir alltid intressanta oavsett vad dom handlar om! Undrar om Luke och Gorocco är släkt? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
orm70 Inlagd Juli 19, 2012 Dela Inlagd Juli 19, 2012 Instämmer med de andra, en underbar instruktion för alla gds:are innom vinbranchen! "Det ska finnas en hel del jästkulturer i bären från början som jag tror sitter på skalen. Men minnet kan svikta lite och funderar nu på att kanske köpa lite vinjäst under dagen ändå och ha i." Du kommer ihåg helt rätt, det finns naturliga jästsvampar nästan överallt (annars skulle surdegsbagarna ha det ganska "tugnt"). Har du bara tålamod så kommer det att funka och du riskerar ingen konstig bismak som du kan få om du tillsättter vinjäst. Simma lungt. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.
Du måste vara medlem för att kommentera på forumet
Registrera dig
Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!
Registrera dig på forumetLogga in
Har du redan ett medlemskap? Logga in här.
Logga in nu