Jump to content
IGNORERAD

Gorocco Gör Hemfosatjut


Gorocco

Recommended Posts

En blixt från klar himmel och Hemfosatjut.

Det var igår som jag promenerade förbi våra buskar med svarta och röda vinbär som en snilleblixt dök upp.

Man kanske skulle försöka sig på att lokalproducera lite vin.

Och inte vilket vin som helst utan Hemfosatjut.

I vår trädgård har vi alltså dessa användbara bär.

post-3468-0-22272200-1342636791.jpg

Svarta vinbärena får bli Hemfosas Pinot Noirdruvor.

För att fylla ut mer lite mer fruktig sötma blandar vi in dessa röda bär.

post-3468-0-29362400-1342636788.jpg

De får motsvara gröna Chardonnaydruvor.

Förberedelser

Jag börjar med att plocka fram lämplig behållare för vinjäsning av Hemfosatjutet.

post-3468-0-57379100-1342636794.jpg

Man ska endast använda steriliserade saker såvida man inte vill ha barn.

post-3468-0-42375500-1342636797.jpg

Men nu ska vi göra vin av högsta klass så Gorocco synar tunnan innan och ut.

Hmmm, den var inte rengjord på bra länge.

-Lillkrabban, du måste diska...

post-3468-0-77467300-1342636800.jpg

Försöka duger, Gorocco får skura av den själv.

Man kan även passa på att borsta nötterna så spar man in på tandkrämen.

post-3468-0-40237400-1342636804.jpg

Nu över till plockningen av de små runda bären.

post-3468-0-17193900-1342636809.jpg

Jag anlitar Lillkrabban och min brorson för att skörda de dyra bären men märker att svinnet är stort då en stor del försvinner ner i magen på vår unga Bajenfan.

Jag bestämmer mig för att komma till undsättning.

Med ett djärvt skutt har jag belägrat svarta vinbärsbuskarna och befinner mig nu i dess hjärta.

post-3468-0-62402200-1342638547.jpg

Jag känner att jag inte har samma känsla för bärplockningen som Lillkrabban så jag bestämmer mig för att smyga mig på dem.

post-3468-0-04967300-1342638552.jpg

De upptäcker mig och hinner ducka för mina tafatta händer.

En liten jämförelse med Lillkrabbans skål visar att jag måste förbättra min bärplockarförmåga.

post-3468-0-71334700-1342638538.jpg

Men för att göra Hemfosatjut krävs även andra ingredienser och det var just det jag nu var på jakt efter...

post-3468-0-29362400-1342636788.jpg

post-3468-0-22272200-1342636791.jpg

post-3468-0-57379100-1342636794.jpg

post-3468-0-42375500-1342636797.jpg

post-3468-0-77467300-1342636800.jpg

post-3468-0-40237400-1342636804.jpg

post-3468-0-17193900-1342636809.jpg

post-3468-0-71334700-1342638538.jpg

post-3468-0-62402200-1342638547.jpg

post-3468-0-04967300-1342638552.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

  • Svar 58
  • Skapad
  • Senaste svaret

Mest aktiva i denna tråd

  • Gorocco

    13

  • Kenneth4618

    4

  • amja

    3

  • andrejsdenruskige

    3

Mest aktiva i denna tråd

Inlagda bilder

Luke the Drifter

Tok-Frans :wink:

( när kan man komma ned och provsmaka Hemfosas egen Chateu-nöff-de-papp ? )

// Luke the Drifter

Jag har aldrig någonsin kört vilse men det har hänt sig mer än en gång att jag av en ren slump har upptäckt nya vägar som jag aldrig har kört på tidigare

Link to comment
Dela på andra sajter

För att komma upp i procent så var min idé att fuska med lite socker.

Men sockret får gärna var ekologiskt och egenodlat så jag tog en titt i jordgubbslandet.

Och kan man tänka sig tre paket socker hade kommit upp.

post-3468-0-84578600-1342640111.jpg

En snabb skörd av sockret och sen var det dags att återgå till plockandet.

Efter att plockat alla bär på våra buskar så kändes det som vi behövde mer.

Vem i Hemfosa har vinbär och skulle vilja ge bort dem?

Men vänta nu, har inte farsan som har sin tomt 100 meter från min svarta vinbär?

Och han råkar ju vara i Thailand just nu.

-Lillkrabban, ska vi...

post-3468-0-63515500-1342640118.jpg

Tack farsan, du får en flaska Hemfosatjut sen.

Det har även försvunnit några jordgubbar från ditt jordgubbsland.

post-3468-0-91774300-1342640120.jpg

Men det är nog rådjuren eller mördarsnigeln.

Nu börjar vi få ihop lite svarta vinbär.

post-3468-0-76820400-1342640114.jpg

En del av alla vi plockat.

Det sista vi plockar är röda vinbär som finns på vår tomt.

post-3468-0-51792400-1342640124.jpg

Vi blandar de med de svarta vinbären.

Nu ska bären duschas av innan de går i press.

post-3468-0-48669900-1342640132.jpg

En mänsklig mekanisk vintramparmaskin kallas in.

post-3468-0-79737100-1342640128.jpg

Delar i maskineriet tvättas inför stampningen.

Lillkrabban väntar på att jag ska sätta på ON-knappen...

post-3468-0-81531000-1342640136.jpg

post-3468-0-84578600-1342640111.jpg

post-3468-0-76820400-1342640114.jpg

post-3468-0-63515500-1342640118.jpg

post-3468-0-91774300-1342640120.jpg

post-3468-0-51792400-1342640124.jpg

post-3468-0-79737100-1342640128.jpg

post-3468-0-48669900-1342640132.jpg

post-3468-0-81531000-1342640136.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest Oregistrerad knasen

Tycker det ser ut som blåbär i din skål, är du säker på att du vet vad du håller på med? :)

Link to comment
Dela på andra sajter

En blixt från klar himmel och Hemfosatjut.

Det var igår som jag promenerade förbi våra buskar med svarta och röda vinbär som en snilleblixt dök upp.

Man kanske skulle försöka sig på att lokalproducera lite vin.

Och inte vilket vin som helst utan Hemfosatjut.

I vår trädgård har vi alltså dessa användbara bär.

post-3468-0-22272200-1342636791.jpg

Svarta vinbärena får bli Hemfosas Pinot Noirdruvor.

För att fylla ut mer lite mer fruktig sötma blandar vi in dessa röda bär.

post-3468-0-29362400-1342636788.jpg

De får motsvara gröna Chardonnaydruvor.

Förberedelser

Jag börjar med att plocka fram lämplig behållare för vinjäsning av Hemfosatjutet.

post-3468-0-57379100-1342636794.jpg

Man ska endast använda steriliserade saker såvida man inte vill ha barn.

post-3468-0-42375500-1342636797.jpg

Men nu ska vi göra vin av högsta klass så Gorocco synar tunnan innan och ut.

Hmmm, den var inte rengjord på bra länge.

-Lillkrabban, du måste diska...

post-3468-0-77467300-1342636800.jpg

Försöka duger, Gorocco får skura av den själv.

Man kan även passa på att borsta nötterna så spar man in på tandkrämen.

post-3468-0-40237400-1342636804.jpg

Nu över till plockningen av de små runda bären.

post-3468-0-17193900-1342636809.jpg

Jag anlitar Lillkrabban och min brorson för att skörda de dyra bären men märker att svinnet är stort då en stor del försvinner ner i magen på vår unga Bajenfan.

Jag bestämmer mig för att komma till undsättning.

Med ett djärvt skutt har jag belägrat svarta vinbärsbuskarna och befinner mig nu i dess hjärta.

post-3468-0-62402200-1342638547.jpg

Jag känner att jag inte har samma känsla för bärplockningen som Lillkrabban så jag bestämmer mig för att smyga mig på dem.

post-3468-0-04967300-1342638552.jpg

De upptäcker mig och hinner ducka för mina tafatta händer.

En liten jämförelse med Lillkrabbans skål visar att jag måste förbättra min bärplockarförmåga.

post-3468-0-71334700-1342638538.jpg

Men för att göra Hemfosatjut krävs även andra ingredienser och det var just det jag nu var på jakt efter...

Du är nog inte helt rätt ihopskruvad men f-n så rolig att följa på denna tråd.

Ducati

Link to comment
Dela på andra sajter

Kenneth4618

En blixt från klar himmel och Hemfosatjut.

Det var igår som jag promenerade förbi våra buskar med svarta och röda vinbär som en snilleblixt dök upp.

Man kanske skulle försöka sig på att lokalproducera lite vin.

Och inte vilket vin som helst utan Hemfosatjut.

I vår trädgård har vi alltså dessa användbara bär.

post-3468-0-22272200-1342636791.jpg

Svarta vinbärena får bli Hemfosas Pinot Noirdruvor.

För att fylla ut mer lite mer fruktig sötma blandar vi in dessa röda bär.

post-3468-0-29362400-1342636788.jpg

De får motsvara gröna Chardonnaydruvor.

Förberedelser

Jag börjar med att plocka fram lämplig behållare för vinjäsning av Hemfosatjutet.

post-3468-0-57379100-1342636794.jpg

Man ska endast använda steriliserade saker såvida man inte vill ha barn.

post-3468-0-42375500-1342636797.jpg

Men nu ska vi göra vin av högsta klass så Gorocco synar tunnan innan och ut.

Hmmm, den var inte rengjord på bra länge.

-Lillkrabban, du måste diska...

post-3468-0-77467300-1342636800.jpg

Försöka duger, Gorocco får skura av den själv.

Man kan även passa på att borsta nötterna så spar man in på tandkrämen.

post-3468-0-40237400-1342636804.jpg

Nu över till plockningen av de små runda bären.

post-3468-0-17193900-1342636809.jpg

Jag anlitar Lillkrabban och min brorson för att skörda de dyra bären men märker att svinnet är stort då en stor del försvinner ner i magen på vår unga Bajenfan.

Jag bestämmer mig för att komma till undsättning.

Med ett djärvt skutt har jag belägrat svarta vinbärsbuskarna och befinner mig nu i dess hjärta.

post-3468-0-62402200-1342638547.jpg

Jag känner att jag inte har samma känsla för bärplockningen som Lillkrabban så jag bestämmer mig för att smyga mig på dem.

post-3468-0-04967300-1342638552.jpg

De upptäcker mig och hinner ducka för mina tafatta händer.

En liten jämförelse med Lillkrabbans skål visar att jag måste förbättra min bärplockarförmåga.

post-3468-0-71334700-1342638538.jpg

Men för att göra Hemfosatjut krävs även andra ingredienser och det var just det jag nu var på jakt efter...

Va då???? Lillkrabban var ju inte i närheten av din insats!!!! För du har väll en manligt rosa skål..eller ????

Saknar er, ska försöka ta en tur till södra delen av landet snart

“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience"

Link to comment
Dela på andra sajter

Förvandlingen

Jag startar upp min vinpress och med tunga steg så går den sakta igång.

post-3468-0-00158500-1342641574.jpg

Jag föreslår ett byte av mänsklig vinpress när Lillkrabban börjar tröttna lite.

Och det gjorde susen, Lillkrabban börjar skratta och pekar på mina stora fötter och trampar nu ännu snabbare medan hon har svårt att sluta skratta.

Skamset förstår jag nu det roliga i idén att mina fötter skulle kunna få plats i hinken.

-Jag kanske skulle kunna stampa druvorna i ett badkar, modell större förstås?

Men innan jag får något svar på frågan utbrister Lillkrabban att blandningen är färdigpressad.

post-3468-0-93108300-1342641576.jpg

Lillkrabban hoppar ur hinken och jag tillsätter nu lite ljummet vatten från hälsokällan i Hemfosa.

post-3468-0-94793400-1342641579.jpg

Nu ska vi tillsätta lite lagstadgad mängd socker.

post-3468-0-32200200-1342641583.jpg

En tesked räcker gott och väl mer ska man inte ta

-NEJ, inte fota nu!

post-3468-0-76158600-1342641586.jpg

Gorocco missar att händerna är lite hala efter all plockning och tappar ner hela paketet socker i hinken.

Det var absolut inte meningen.

Dags att röra om i blandningen som redan har fått en arom av mogna svart vinbär.

post-3468-0-06730700-1342641590.jpg

Nu återstår bara att fylla upp med mer vatten så alla i Hemfosa kan få sig en flaska.

post-3468-0-31169500-1342641597.jpg

Den färdiga blandningen som nu ska få stå på jäsning innan den ska silas av.

post-3468-0-95632000-1342641600.jpg

Det sista att göra är att sätta på locket, hänglås och granitkedja så ingen gör inbrott i den värdefulla drycken.

post-3468-0-57975300-1342641604.jpg

Vad kostar en Pitbull?

post-3468-0-00158500-1342641574.jpg

post-3468-0-93108300-1342641576.jpg

post-3468-0-94793400-1342641579.jpg

post-3468-0-32200200-1342641583.jpg

post-3468-0-76158600-1342641586.jpg

post-3468-0-06730700-1342641590.jpg

post-3468-0-31169500-1342641597.jpg

post-3468-0-95632000-1342641600.jpg

post-3468-0-57975300-1342641604.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Kenneth4618

Om du vill ha lite mer Bouquet så kan jag komma och trampa lite

“Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience"

Link to comment
Dela på andra sajter

Om du vill ha lite mer Bouquet så kan jag komma och trampa lite

Mmmmm det finns ingen smaksättare som slår gammal hederlig klacksaft :nyam: /Hn

Skön tråd Gorocco och lycka till med allt/Hn

Arguing on the internet is like competing in the special olympics even if you win you're still a retard.
"Du är nog inte rasist, du är troligare en sasist; en svamlande arbetsskygg sexturist" @Atom

Link to comment
Dela på andra sajter

Tok-Frans :wink:

( när kan man komma ned och provsmaka Hemfosas egen Chateu-nöff-de-papp ? )

// Luke the Drifter

Du är välkommen när du vill men tror inte jag fått upp nån styrka på vinet innan 14 dagar, ingen jäst är tillsatt, så det kommer jäsa långsamt, precis som hemma. :)

Tycker det ser ut som blåbär i din skål, är du säker på att du vet vad du håller på med? :)

Nej.

Du är nog inte helt rätt ihopskruvad men f-n så rolig att följa på denna tråd.

Ducati

Tack.

Va då ???? Lillkrabban var ju inte i närheten av din insats!!!! För du har väll en manligt rosa skål..eller ????

Saknar er, ska försöka ta en tur till södra delen av landet snart

Ni är välkomna när ni vill men förstår situationen.

Vilken styrka siktar du på? :17:

Vet inte riktigt, har ingen turbojäst som kan jäsa upp sockret till höga halter men kanske upp mot 10-12 %.

Link to comment
Dela på andra sajter

Mmmmm det finns ingen smaksättare som slår gammal hederlig klacksaft :nyam: /Hn

Skön tråd Gorocco och lycka till med allt/Hn

Tackar Hamnoi.

Link to comment
Dela på andra sajter

Satan i gatan Gorocco både jag och frugan har tårar rinnande ner för kinderna. Sätter gärna upp mig på kö för att få avsmaka Hemfosatjutet anno 2012.

Skål!

Behandla din nästa så som du själv vill bli behandlad.

Link to comment
Dela på andra sajter

Du är nog inte helt rätt ihopskruvad men f-n så rolig att följa på denna tråd.

Ducati

Gillar mäniskor som vill utvecklas och leva sitt egna liv.

Hoppas du inte missförstod mig ( ihopskruvad? ), är nog själv mer skruvad än de flesta normal Svenskar:-))

Vad det blir av vinproduktionen kan vi nog bara sia om och jag ser fram emot en liten "feedback" i ämnet.

MVH / Ducati

Link to comment
Dela på andra sajter

Har den inte jäst klart nu???

om den har det kan du väl komma ner till Hefosa Centralstation senare idag (0523 landar jag med mitt tåg) så man kan få smaka??

Jag vet alltid vart jag är, men ibland är inte resten av världen där jag trodde att den var.

Link to comment
Dela på andra sajter

Anmäler intresse för Hemfosatjut, kan Du möjligtvis ta med lite "smuggelvin" vid nästa Udonresa!

Hälsa biträdet till "tjutet" från "storkrabban"!

Vinter och snö gör sig bäst på vykort.

 

Nackdelen med alkohol är att det får människan att förväxla ord med tankar!

Link to comment
Dela på andra sajter

Hade du ingen jäst i eller hoppas du på naturliga jästbakterier ?

Being nice is overrated - Garfield

Link to comment
Dela på andra sajter

mamma bäng fan pappa käng

En blixt från klar himmel och Hemfosatjut.

Det var igår som jag promenerade förbi våra buskar med svarta och röda vinbär som en snilleblixt dök upp.

Man kanske skulle försöka sig på att lokalproducera lite vin.

Och inte vilket vin som helst utan Hemfosatjut.

I vår trädgård har vi alltså dessa användbara bär.

post-3468-0-22272200-1342636791.jpg

Svarta vinbärena får bli Hemfosas Pinot Noirdruvor.

För att fylla ut mer lite mer fruktig sötma blandar vi in dessa röda bär.

post-3468-0-29362400-1342636788.jpg

De får motsvara gröna Chardonnaydruvor.

Förberedelser

Jag börjar med att plocka fram lämplig behållare för vinjäsning av Hemfosatjutet.

post-3468-0-57379100-1342636794.jpg

Man ska endast använda steriliserade saker såvida man inte vill ha barn.

post-3468-0-42375500-1342636797.jpg

Men nu ska vi göra vin av högsta klass så Gorocco synar tunnan innan och ut.

Hmmm, den var inte rengjord på bra länge.

-Lillkrabban, du måste diska...

post-3468-0-77467300-1342636800.jpg

Försöka duger, Gorocco får skura av den själv.

Man kan även passa på att borsta nötterna så spar man in på tandkrämen.

post-3468-0-40237400-1342636804.jpg

Nu över till plockningen av de små runda bären.

post-3468-0-17193900-1342636809.jpg

Jag anlitar Lillkrabban och min brorson för att skörda de dyra bären men märker att svinnet är stort då en stor del försvinner ner i magen på vår unga Bajenfan.

Jag bestämmer mig för att komma till undsättning.

Med ett djärvt skutt har jag belägrat svarta vinbärsbuskarna och befinner mig nu i dess hjärta.

post-3468-0-62402200-1342638547.jpg

Jag känner att jag inte har samma känsla för bärplockningen som Lillkrabban så jag bestämmer mig för att smyga mig på dem.

post-3468-0-04967300-1342638552.jpg

De upptäcker mig och hinner ducka för mina tafatta händer.

En liten jämförelse med Lillkrabbans skål visar att jag måste förbättra min bärplockarförmåga.

post-3468-0-71334700-1342638538.jpg

Men för att göra Hemfosatjut krävs även andra ingredienser och det var just det jag nu var på jakt efter...

Underbart!!

"Stupidity has a certain charm - ignorance does not." F. Zappa.

".. When I went to school they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assigment. I told them they did not understand life." J Lennon

Link to comment
Dela på andra sajter

Satan i gatan Gorocco både jag och frugan har tårar rinnande ner för kinderna. Sätter gärna upp mig på kö för att få avsmaka Hemfosatjutet anno 2012.

Skål!

Ni är välkomna att smaka.

Gillar mäniskor som vill utvecklas och leva sitt egna liv.

Hoppas du inte missförstod mig ( ihopskruvad? ), är nog själv mer skruvad än de flesta normal Svenskar:-))

Vad det blir av vinproduktionen kan vi nog bara sia om och jag ser fram emot en liten "feedback" i ämnet.

MVH / Ducati

Ingen fara, jag missförstod inte. Får lägga in lite info framöver om hur det går och smakar.

Har den inte jäst klart nu???

om den har det kan du väl komma ner till Hefosa Centralstation senare idag (0523 landar jag med mitt tåg) så man kan få smaka??

Går upp vid 05.03 efter nyheterna så jag hade hunnit ner till stationen men vinsatsen har knappt börjat jäsa än.

Anmäler intresse för Hemfosatjut, kan Du möjligtvis ta med lite "smuggelvin" vid nästa Udonresa!

Hälsa biträdet till "tjutet" från "storkrabban"!

Ska se vad jag kan göra. :)

Hade du ingen jäst i eller hoppas du på naturliga jästbakterier ?

Jag körde helt utan jäst, gjorde faktiskt en sats svartvinbärsvin för flera år sen och har inget minne av att jag då hade i någon jäst och fick bra med procent alkohol.

Det ska finnas en hel del jästkulturer i bären från början som jag tror sitter på skalen.

Men minnet kan svikta lite och funderar nu på att kanske köpa lite vinjäst under dagen ändå och ha i.

Underbart!!

Tack.

Link to comment
Dela på andra sajter

Ingen fara, jag missförstod inte. Får lägga in lite info framöver om hur det går och smakar.

Kanske bäst att vi får infon om hur det går innan Du provsmakar. För säkerhets skull så att säga.

Link to comment
Dela på andra sajter

GammalDansken

Kanske bäst att vi får infon om hur det går innan Du provsmakar. För säkerhets skull så att säga.

Poffa vill veta hur du tror det smakar.

Those who can write have a lot to learn

from those bright enough not to

Link to comment
Dela på andra sajter

andrejsdenruskige

En grym tråd!

Goroccos trådar blir alltid intressanta oavsett vad dom handlar om!

Undrar om Luke och Gorocco är släkt?

Link to comment
Dela på andra sajter

Instämmer med de andra, en underbar instruktion för alla gds:are innom vinbranchen!

"Det ska finnas en hel del jästkulturer i bären från början som jag tror sitter på skalen.

Men minnet kan svikta lite och funderar nu på att kanske köpa lite vinjäst under dagen ändå och ha i."

Du kommer ihåg helt rätt, det finns naturliga jästsvampar nästan överallt (annars skulle surdegsbagarna ha det ganska "tugnt").

Har du bara tålamod så kommer det att funka och du riskerar ingen konstig bismak som du kan få om du tillsättter vinjäst.

Simma lungt.

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...