smilet Inlagd Januari 15, 2012 Dela Inlagd Januari 15, 2012 Kan man göra det ? Det kanske går att koka potatis. Smilet Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
leadbelly Inlagd Januari 15, 2012 Dela Inlagd Januari 15, 2012 Det är väl bara fantasin som sätter gränser?? Prova strumpor. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
kokos Inlagd Januari 15, 2012 Dela Inlagd Januari 15, 2012 Det går. Min riskokare har en max-effekt på 350w så vattnet kokar inte upp så snabbt. Ha bara koll så att inte riskokaren går ner i varmhållningsläget då detta läget är designat för att ge riset en temperatur på ca 65 grader. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
pensionaren Inlagd Januari 15, 2012 Dela Inlagd Januari 15, 2012 provade att koka risgrynsgröt i julas...slutade med ett haveri Den mår nog bäst att koka ris på "vanligt" sätt.. mvh pensionaren Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Blueday Inlagd Januari 15, 2012 Dela Inlagd Januari 15, 2012 provade att koka risgrynsgröt i julas...slutade med ett haveri Den mår nog bäst att koka ris på "vanligt" sätt.. mvh pensionaren Jag kokar alltid min Risgrynsgröt i riskokaren, fungerar utmärkt! Kokar först upp riset som vanligt i kokaren, när vattnet kokat ut slår jag i mjölken och låter sedan kokaren stå på ändast värme i ca 20-30 minuter. Rör runt 3-4 gånger. Kärlet i kokaren är av teflon och den har två värmelägen, kok & enbart värme! Tempen kan ju variera från kokare till kokare, så om inte bara värme hjälper när du slagit i mjölken så kan du alltid köra igång koket igen i ett par minuter och sedan slå av till värme de sista 15-20 minuterna Har även kokat på vanligt ris, men det är ju klart godare med det rundkorniga, är väl mer känslan än smaken kanske! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Jive Inlagd Januari 15, 2012 Dela Inlagd Januari 15, 2012 Jag kokar alltid min Risgrynsgröt i riskokaren, fungerar utmärkt! Kokar först upp riset som vanligt i kokaren, när vattnet [size=5]kokat ut[/size] slår jag i mjölken och låter sedan kokaren stå på ändast värme i ca 20-30 minuter. Rör runt 3-4 gånger. Kärlet i kokaren är av teflon och den har två värmelägen, kok & enbart värme! Tempen kan ju variera från kokare till kokare, så om inte bara värme hjälper när du slagit i mjölken så kan du alltid köra igång koket igen i ett par minuter och sedan slå av till värme de sista 15-20 minuterna Har även kokat på vanligt ris, men det är ju klart godare med det rundkorniga, är väl mer känslan än smaken kanske! Det där med att koka ris är en liten vetenskap för sej. Det är en utbredd missuppfattning att vattnet skall koka ut. Vattnet kokar in i riset och därför är det viktigt att man har rätt mängd vatten i förhållande till riset - t ex 3 dl ris och 6 dl vatten. Om man använder en vanlig kastrull, så låter man riset koka upp och därefter sänker man värmen så att vattnet sjuder lugnt i ca 20 min eller tills allt vatten har kokat in i riset. Jag brukar lägga några mynt mellan kokplatta och kastrull, så att inte vattnet sjuder för häftigt så att ingen vattenånga läcker ut mellan kastrull och lock. Pensionärer suger - bunt ihop och slå ihjäl! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Arkiverad
Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.