Ledarsvinet Inlagd December 15, 2011 Dela Inlagd December 15, 2011 Någon som vet om det går att handla julglögg alternativt glöggessenser i Pattaya? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Pingislover Inlagd December 15, 2011 Dela Inlagd December 15, 2011 Någon som vet om det går att handla julglögg alternativt glöggessenser i Pattaya? Herr ledare Jag var förra helgen med en kock på "uppdrag julmat" i några varuhus vi gjorde då egen glögg som vart otroligt populär här är receptet. använd nån slags saft med en smak som inte är för söt typ lingon eller svartvinbär gör den starkare än som står på flaska typ 1 del på 3 blanda i 1½ dl sirap per liter vätska = น้ำเชื่อม på thai (tror märket heter monin) lägg i 5 st kanelstänger = อบเชยแท่ง på thai 10-15 nejlikor = คาร์เนชัน på thai låt det koka i ca 1-1½ timma så det reduceras litegrand blanda sen i godsakerna efter eget huvud =vodka = วอดก้า Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Ledarsvinet Inlagd December 15, 2011 Trådstartare Dela Inlagd December 15, 2011 Tack hr. Pingis Vilken tur att du skrev det på thai också nu behöver jag ju bara lära mig det utantill så är saken glögg som man säger Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Pingislover Inlagd December 15, 2011 Dela Inlagd December 15, 2011 Tack hr. Pingis Vilken tur att du skrev det på thai också nu behöver jag ju bara lära mig det utantill så är saken glögg som man säger Det var väl mer meningen att du skulle skriva ut receptet eller visa det för för frugan så hon fick handla , men jag ber om ursäkt att jag försökte underlätta ditt liv Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Ledarsvinet Inlagd December 15, 2011 Trådstartare Dela Inlagd December 15, 2011 Vågar inte visa det för frugan, då dricker hon kanske upp glöggen Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Pingislover Inlagd December 15, 2011 Dela Inlagd December 15, 2011 Hoo Hoo Jag vill oxå göra egen glögg kan man använda lingona som släkten plockat under hösten? Inga problem Herr Enis blanda bara egen saft på dom så kommer det bli en kulinarisk måltid under Jul/Nyår Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Pingislover Inlagd December 15, 2011 Dela Inlagd December 15, 2011 Hittade fler recept på nätet Klassisk glögg, ca 15 glas "Snabblagrad" glögg: Värm det kryddade och sötade vinet dagen innan för att smaken ska framträda bättre. Tillsätt vodka ... ca 15min innan kok 0,75 l rött vin 2 st kanelstång/stänger 8 st kryddnejlika(or) 12 st kardemummakärnor 5 tsk strösocker 1,5 dl vodka sötmandel russin Tillagning Lägg några russin och skållade mandlar i muggar eller eldfasta glas och ställ åt sidan. Värm vinet och kryddorna försiktigt i en gryta, rör sockret tills det löst sig, tillsätt sedan vodkan. Sjud tills glöggen nästan kokar, slå sedan upp i de förberedda muggarna eller glasen.. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Juha Inlagd December 15, 2011 Dela Inlagd December 15, 2011 Använd inte vodka, mörk sprit ska det vara, Sam Song fungerar bra. Lex-Thaksin, 25,355 korruptionsfall ska få amnesti. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Hua Hin Inlagd December 15, 2011 Dela Inlagd December 15, 2011 Alkohol löser inga problem, men det gör å andra sidan inte mjölk heller... Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Arkiverad
Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.