Jump to content
IGNORERAD

Thaibarn 10 - 14 år har inget emot fusk


Guest Siam-Nilsson

Recommended Posts

Guest Siam-Nilsson

Undersökningen, som omfattar 9035 barn i 21 provinser, utfördes för att kunna avgöra barnens hälsa i relation till känslor, samhälle och etik. Detta var den fjärde i undersökningen.

Dr Wichai Aekplakorn, från Mahidol universitetets medicinska fakulteten Ramathibodi sjukhuset, berättade i går att "Vid en jämförelse med 2001 års undersökning, så är poängen i kreativitet, analytiskt tänkande, problemlösning och emotionell kontroll låga".

Han sade att, enligt undersökningen, behövde barn mellan ett och fem, särskilt pojkar, att lära sig lydnad och medkänsla. Vad gäller de mellan sex och nio, sade Wichai att den totala poängen hade sjunkit särskilt i fråga om medkänsla, koncentration och emotionell kontroll.

"Pojkar i denna grupp har låga poäng i fråga om disciplin, medan deras kvinnliga kollegor har låga poäng i koncentration", sa han och tillade att de mellan 10 och 14 visade större acceptans för fusk i tentor och spel.

När han jämförde de senaste resultaten från tidigare undersökningar upptäckte han att "De har en tendens att fuska om det ges möjlighet, särskilt i tentor".

Wichai säger många föräldrar idag inte vet hur man uppfostrar sina barn.

Dr Amporn Benjaponpitak, som är chef för Mental Health Department presidium för mental hälsa teknisk utveckling, säger barn nuförtiden saknade disciplin.

"De vill ofta inte lägga undan sina leksaker, och föräldrar använder hårda ord för att disciplinera dem, och barnen lär sig att uppföra sig på samma sätt", sade hon och uppmanade föräldrar och lärare till att bli goda förebilder för de unga.

HSRI regissören Pongpisut Jongudomsuk, sade att han till vidare skulle presentera resultaten för hälsominister Witthaya Buranasiri.

http://www.nationmultimedia.com/home/Youngsters-have-nothing-against-cheating-30165843.html

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest Siam-Nilsson

Undrar om de med ökad disiplin, menar mer örfilar?

Det finns nog risk att en och annan lärare tolkar det så . . .

Mvh

SN

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...