phitsanulok Inlagd Juli 29, 2011 Dela Inlagd Juli 29, 2011 Då det finns otroliga mängder bär som ruttnar bort på träden tänkte jag göra lite vin. Dryftade detta med en jobbarkompis( han diskuterar gärna sprit&vin) som är från syrien(tror jag). Han sa att när dom gör vin hemma så plockar dom ca 2 kg druvor till en vanlig jäshink, fyller på med jummet vatten och i med jäsröret, börjar jäsa av sig självt efter några dagar. Tydligen är det själva kvisten druvorna sitter på som gör att jäsningen startar, borde ju funka med körsbär och andra frukter oxå. Finns det några vinmakare här på forumet som vet mer om detta, min egen erfarenhet sträcker sig till att göra lite snabbviner och maskrosvin som vi drack upp innan det jäst ut, visst, yrseln kom men det smakade skit(jäst)..Tar tacksamt emot tips och råd angående vintillverkning i liten skala. mvh walle Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
leifen Inlagd Juli 29, 2011 Dela Inlagd Juli 29, 2011 Rekommendera att du söker på nätet, med typ Goggle. På detta forum är det Chang, Shinga, Tiger eller Leo som gäller. Med andra ord thai-öl. Leif Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
phitsanulok Inlagd Juli 29, 2011 Trådstartare Dela Inlagd Juli 29, 2011 kanske det kanske, men tycker mig ha lagt märke till en hel del vinpimplande figurer här med, men de kanske handlar sitt vin på bolaget, och dessutom skulle jag inte bränna nåt krut på att göra changöl, det är ju ingen smaksensation direkt. mvh walle Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
leifen Inlagd Juli 29, 2011 Dela Inlagd Juli 29, 2011 http://receptfavoriter.se/matartiklar/baervin-fruktvin-eget-vin-av-baer-och-frukt.html http://www.bryggforum.nu/viewtopic.php?t=11491 Vinpimplare klarar inte av att vänta, så det blir snabbsatser eller Bag In Box. Leif Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
phitsanulok Inlagd Juli 29, 2011 Trådstartare Dela Inlagd Juli 29, 2011 Tack leifen för bra länkar, slapp jag googla ser ut som det blir med jaäst iaf. mvh walle Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Toprunner Inlagd Juli 29, 2011 Dela Inlagd Juli 29, 2011 Om det gäller Thailand så är nog största problemet den höga lufttemperaturen. En bra jäsning ska inte råda över 20 grader. Annars blir resultatet förmodligen det räv-runk thailändarna kallar vin. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Birger Inlagd Juli 29, 2011 Dela Inlagd Juli 29, 2011 Mnja, hörruru! Att göra vin är inte så svårt, men resultatet beror helt på vilken jästkultur som startar jäsningen. I naturen finns massvis med olika jästsvampar och de flesta kulturer lämpar sig inte för vinjäsning -har Du otur blir det ättika. Bäst är att koka hela klabbet, så det blir sterilt och efter avsvalning (37gr) tillsätta jäst. Jäst av önskat slag finns att köpa på nätet. Brödjäst går, men lämpar sig bäst för starka dessertviner. Resultatet blir ofta utmärkt, men man måste ha tålamod! En kompis jäste nypon och det var bland det bästa jag provat. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
FF Inlagd Juli 29, 2011 Dela Inlagd Juli 29, 2011 Mnja, hörruru! Att göra vin är inte så svårt, men resultatet beror helt på vilken jästkultur som startar jäsningen. I naturen finns massvis med olika jästsvampar och de flesta kulturer lämpar sig inte för vinjäsning -har Du otur blir det ättika. Bäst är att koka hela klabbet, så det blir sterilt och efter avsvalning (37gr) tillsätta jäst. Jäst av önskat slag finns att köpa på nätet. Brödjäst går, men lämpar sig bäst för starka dessertviner. Resultatet blir ofta utmärkt, men man måste ha tålamod! En kompis jäste nypon och det var bland det bästa jag provat. Men om du kokar vin som jäst till ättika, får du bara ättisksprit, billagare att köpa. Det är bara att slänga skiten i avloppet.. FF www.easi.nu Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Toprunner Inlagd Juli 29, 2011 Dela Inlagd Juli 29, 2011 Och var kan man köpa drickbart vin i Thailand? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
leifen Inlagd Juli 29, 2011 Dela Inlagd Juli 29, 2011 Och var kan man köpa drickbart vin i Thailand? Har köpt importerat Spanskt och Franskt vin på både BigC och Tesco Lotus. Priser som i Sverige. 50 - 70 kronor flaskan. Helt ok, tyckte jag. Leif Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
nitramj77 Inlagd Juli 29, 2011 Dela Inlagd Juli 29, 2011 Mina föräldrar gör vin på allt, äpple, bär, rödbetor, maskrosor mm. Har inte riktigt varit intresserad av veta hur, dock konstaterat att det inte varit någon fel på alkoholnivån... Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Toprunner Inlagd Juli 29, 2011 Dela Inlagd Juli 29, 2011 Har köpt importerat Spanskt och Franskt vin på både BigC och Tesco Lotus. Priser som i Sverige. 50 - 70 kronor flaskan. Helt ok, tyckte jag. Leif Jag har också provat det men det blev vaskning på grund av värmeskada. Kanske typiskt min otur? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.
Du måste vara medlem för att kommentera på forumet
Registrera dig
Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!
Registrera dig på forumetLogga in
Har du redan ett medlemskap? Logga in här.
Logga in nu