Jump to content
IGNORERAD

Odla jordgubbar i thailand?


Guest DrRambone

Recommended Posts

Guest DrRambone

Nån som testat?

Tänkte ta med nåra skott o plantera inför kommande vinter, uppe i norr är ju nätterna rätt kalla så nått borde det ge.

Om nu inte dom lokala insekterna äter upp allt...

Link to comment
Dela på andra sajter

  • Svar 41
  • Skapad
  • Senaste svaret

Mest aktiva i denna tråd

  • Tallviking

    5

  • Baa

    5

  • leifen

    4

  • Galten

    2

Mest aktiva i denna tråd

Guest Oregistrerad knasen

Nån som testat?

Tänkte ta med nåra skott o plantera inför kommande vinter, uppe i norr är ju nätterna rätt kalla så nått borde det ge.

Om nu inte dom lokala insekterna äter upp allt...

Vet inte hur det gick för mamma bäng som frågade om detta förut.. http://www.maipenrai.se/forum/t/9647-jordgubbsplanta-till-Thailand/

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest DrRambone

Tack för länken. Hittade en kille på thailandsforum som korsat en svensk jordgubbe med nån lokal variant o fått till bra jordgubbar.

Ska kontakta han, återkommer om jag får svar.

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest wUThai

I Chiang Mai och Chiang Rai, så odlas det Jordgubbar enligt sambon. Så i norra Thailand funkar det.

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest DrRambone

I Chiang Mai och Chiang Rai, så odlas det Jordgubbar enligt sambon. Så i norra Thailand funkar det.

Jo, känner till det. Men dom gubbarna är för eländiga, ingen som helst smak.

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest wUThai

Jo, känner till det. Men dom gubbarna är för eländiga, ingen som helst smak.

Det är precis som med kaffet, är det inte svenskt kaffe så smakar det skit! ;)

Link to comment
Dela på andra sajter

Det är många frukter som är smaklösa i mitt tycke i Thailand, äpplen,päron mm.

Varför de är så smaklösa vet jag inte, kanske för att de växer så fort?

Ändrades av Caveman

Bajen_Kopia.png

ps.Atoms tidigare analys om semiretards på MPR lyser bara starkare för varje dag som går......

Link to comment
Dela på andra sajter

Jo, känner till det. Men dom gubbarna är för eländiga, ingen som helst smak.

Det beror på att här är så varmt och solrikt, Ta exempel med våra Norrländska som tar lång tid på sig att mogna, dom är hur goda som helst.

Skulle nog själv försöka med en plats som inte är så solig så dom hinner mogna långsamt.

Klart är att det kan variera på olika sorter, men dom jag ätit i Thai dom smakar absolut INGET, dom är bara röda.

"Nypan"

Link to comment
Dela på andra sajter

Det är många frukter som är smaklösai mitt tycke i Thailand, äpplen,päron mm.

Varför de är så smaklösa vet jag inte, kanske för att de växer så fort?

Jag tror det är ren och skär evolution. Frukterna har lärt sig att thailändare ändå tänker doppa dem antingen i chili, socker eller salt så ju mindre smak desto bättre, det viktiga är att vara spektakulär med en snygg yta. Går att applicera på det mesta i Thailand när jag tänker efter :) .

On-topic. Jag tror inte det är helt enkelt att få till bra jordgubbar i Thailand. Med tanke på att ett dussin sura helt osmakliga jordgubbar kostar ett par hundra Baht på varuhusen i Bkk, men ändå säljer bra, så borde någon duktig svensk odlare blivit mångmiljonär för länge sedan om det gick.

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest DrRambone

Det beror på att här är så varmt och solrikt, Ta exempel med våra Norrländska som tar lång tid på sig att mogna, dom är hur goda som helst.

Skulle nog själv försöka med en plats som inte är så solig så dom hinner mogna långsamt.

Klart är att det kan variera på olika sorter, men dom jag ätit i Thai dom smakar absolut INGET, dom är bara röda.

Ska köpa några plantor nästa vecka o ta med, får se om nån sort ger lite bär med smak.

Har ett orkidé tält som har lagom skugga, så ska testa o plantera i krukor.

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest Incinerator

Det beror på att här är så varmt och solrikt, Ta exempel med våra Norrländska som tar lång tid på sig att mogna, dom är hur goda som helst.

Skulle nog själv försöka med en plats som inte är så solig så dom hinner mogna långsamt.

Klart är att det kan variera på olika sorter, men dom jag ätit i Thai dom smakar absolut INGET, dom är bara röda.

Det har en hel del med hur mycket regn(även bevattning) det kommer också, när det kommit mycket regn så smakar gubbarna inte så mycket.

Link to comment
Dela på andra sajter

Kan inte jorden ha en viss betydelse?

Funderade på at eftersom vi bor granngårds med galoppbana i Udon kanske några säckar hästskit kunde göra susen?

Funderaren Baa

Vinter och snö gör sig bäst på vykort.

 

Nackdelen med alkohol är att det får människan att förväxla ord med tankar!

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest Incinerator

Kan inte jorden ha en viss betydelse?

Funderade på at eftersom vi bor granngårds med galoppbana i Udon kanske några säckar hästskit kunde göra susen?

Funderaren Baa

Jag brukar lägga ett lass hästskit i landet varje år och det växer bra på alla håll!

Link to comment
Dela på andra sajter

Hästskit istället för vispgrädde eller?

Up2U

Vinter och snö gör sig bäst på vykort.

 

Nackdelen med alkohol är att det får människan att förväxla ord med tankar!

Link to comment
Dela på andra sajter

Det är många frukter som är smaklösa i mitt tycke i Thailand, äpplen,päron mm.

Varför de är så smaklösa vet jag inte, kanske för att de växer så fort?

Jag har funderat på det också, det är ju likadant med vitlök i Thailand,

den är ju heller inte så skarp som den europeiska.

Men i det fallet är det bara bra, tycker jag, den blir ju lättare att dosera.

Jordgubbarna smakar dock....ingenting.

mvh

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag har funderat på det också, det är ju likadant med vitlök i Thailand,

den är ju heller inte så skarp som den europeiska.

Men i det fallet är det bara bra, tycker jag, den blir ju lättare att dosera.

Jordgubbarna smakar dock....ingenting.

mvh

Dom absolut bästa gubbarna kommer från norra Sverige

För mycket sol, värme och vatten gör dom snabbväxande, vattniga och utan smak

De tidiga gubbarna från Italien och Spanien smakar ingenting. De sena från mellan och norra Sverige är bäst som fått mogna sakta med lagom ljus och vatten

Being nice is overrated - Garfield

Link to comment
Dela på andra sajter

Dom absolut bästa gubbarna kommer från norra Sverige

För mycket sol, värme och vatten gör dom snabbväxande, vattniga och utan smak

De tidiga gubbarna från Italien och Spanien smakar ingenting. De sena från mellan och norra Sverige är bäst som fått mogna sakta med lagom ljus och vatten

Är det inte fler soltimmar i norra Sverige? :huh:

T.

Link to comment
Dela på andra sajter

Är det inte fler soltimmar i norra Sverige? :huh:

T.

Fler än var då ?

Being nice is overrated - Garfield

Link to comment
Dela på andra sajter

Det har nog lite att göra, vilken sort (art) det är också.surprised.gif

Christer/Arunee/Tawan

Link to comment
Dela på andra sajter

Fler än var då ?

Fler än i södra Sverige och Thailand, sommar tid då det växer de godaste jordgubbarna i övre Norrland.

Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas
 

Link to comment
Dela på andra sajter

Fler än i södra Sverige och Thailand, sommar tid då det växer de godaste jordgubbarna i övre Norrland.

Fler soltimmar i norra Sverige än i Södra Sverige och i Thailand på sommaren ?

Being nice is overrated - Garfield

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest DrRambone

Fler soltimmar i norra Sverige än i Södra Sverige och i Thailand på sommaren ?

Det borde det vara. Längre dar i norr

Försökt hitta vettiga temp data för Sverige i juni vs Thailand i dec (norra)

Borde inte skilja så mycket.

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...