Tallviking Inlagd Mars 8, 2011 Dela Inlagd Mars 8, 2011 jepp. vilket menar du, och vad menar du? Att det krävs separat toalett för dom som arbetar med maten som inte får delas med andra Lite svårt i en byggshop att få låna en exklusiv toalett Being nice is overrated - Garfield Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
JohanB Inlagd Mars 8, 2011 Dela Inlagd Mars 8, 2011 Det här ser väl inte så farligt ut beroende på hur man tolkar det. Gäller "tillfällig/mobil verksamhet", vilket man kan kalla en thai-vagn som har hjul och eventuellt flyttas varje dag (om den står på Stadens mark) Här nämns inga toaletter utan endast möjlighet till hygienisk handrengöring . Vad har du för källa till ditt påstående TallViking?? http://foretag.stockholm.se/Regler-och-ansvar/Livsmedelsregler/Tillfallig-livsmedelsverksamhet/ Assumption is the mother of all fuck-ups Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
JohanB Inlagd Mars 8, 2011 Dela Inlagd Mars 8, 2011 (ändrad) Vill du servera mat vid något evenemang som arrangeras inom Stockholms Stad? Här följer en information om hur du går till väga! För att få hantera livsmedel som ska säljas eller serveras måste din verksamhet vara registrerad som livsmedelsanläggning. Läs mer på sidan Tillstånd & avgifter ». Om du redan har en registrering för mobil anläggning behöver du inte göra en ny registrering, men du måste ta med ett registreringsbevis eller motsvarande som du kan visa upp vid kontroll. Krav på verksamheten Egenkontroll anpassad till de speciella förutsättningar som gäller måste finnas. Tänk alltså på eventuell förpreparering, transport och vilka förutsättningar som finns på försäljningsplatsen. Livsmedlen ska vara tillverkade (eller förberedda, se nedan) i en godkänd eller registrerad livsmedelsanläggning. Om du ska sälja eller servera enklare produkter, till exempel bröd eller sylt, kan de tillverkas i hemmet, i så fall ska det anges i anmälan så att hemmet också registreras som tillfällig livsmedelsanläggning. Du som är ansvarig för verksamheten måste försäkra dig om och se till att den personal som hanterar livsmedel har tillräckliga kunskaper i livsmedelshygien. Hur du har försäkrat sig om detta ska kunna redovisas för kontrollmyndigheten. Vid försäljning av förpackade livsmedel gäller Livsmedelsverkets märkningsföreskrifter (mer om märkning, se menyn till vänster). Nedan följer några punkter som Miljförvaltningen bedömer ska vara uppfyllda för tillfälliga verksamheter som hanterar oförpackade livsmedel, till exempel vid tillfälliga matseringar. På försäljningsplatsen ska endast slutberedning göras, till exempel grillning, annan värmebehandling, servering, uppläggning eller försäljning. För baslokalen, det vill säga den lokal där förberedelserna sker, ska det finnas ett system för egenkontroll anpassat för verksamheten. Om hanteringen sker utomhus ska försäljninsplatsen ha golv, väggar och tak. Golvet kan i vissa fall vara en hård yta som asfalt och väggar kan vara av tältduk. God ordning och reda ska råda på försäljningsplatsen. Försäljningsplatsen ska vara försedd med diskmöjlighet för den utrustning som används, ha tillräckligt antal kylar och frysar, tillräckligt antal värmeenheter (spis, ugn värmeri eller grill) samt möjlighet till hygienisk handrengöring. All inredning och utrustning ska vara av material som är tätt, slätt och lätt att rengöra. Särskilda utrymmen ska finnas för förvaring av städ- och rengöringsutrustning samt för personalens tillhörigheter, klädskåp/hyllor. Vid utlämningsstället/serveringen ska tillräckliga avställningsytor finnas och vara försedda med erforderligt varuskydd. Livsmedel får ej förvaras på golvet eller på marken. Kontroll av verksamheten Miljöförvaltningen kan komma att göra ett kontrollbesök på plats. Vid planering av kontrollerna prioriteras de verksamheter som har omfattande hantering eller pågår under längre tid. Avgift Avgiften för registrering är 2200 kronor. Vid utförd kontroll debiteras den tid som kontrollen tar. Avgiften uppgår till 1100 kronor per timme. Om inga avvikelser konstateras tar kontrollen normalt inte längre tid än en timme. När det finns brister tar det naturligtvis längre tid. Ändrades Mars 8, 2011 av JohanB Assumption is the mother of all fuck-ups Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
jb21 Inlagd Mars 8, 2011 Dela Inlagd Mars 8, 2011 Att det krävs separat toalett för dom som arbetar med maten som inte får delas med andra Lite svårt i en byggshop att få låna en exklusiv toalett JohanB har svarat pa detta... Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Tallviking Inlagd Mars 8, 2011 Dela Inlagd Mars 8, 2011 Det här ser väl inte så farligt ut beroende på hur man tolkar det. Gäller "tillfällig/mobil verksamhet", vilket man kan kalla en thai-vagn som har hjul och eventuellt flyttas varje dag (om den står på Stadens mark) Här nämns inga toaletter utan endast möjlighet till hygienisk handrengöring . Vad har du för källa till ditt påstående TallViking?? http://foretag.stock...delsverksamhet/ Jag frågade om du hade läst påståendet om detta från en annan medlem Han är källan. Being nice is overrated - Garfield Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
JohanB Inlagd Mars 8, 2011 Dela Inlagd Mars 8, 2011 Detta första stycke gäller för en fast lokal med restaurangverksamhet: Personalen ska ha tillgång till en egen toalett med handtvättsställ som kunder och gäster inte får använda. Personaltoaletten får inte vara placerad i direkt anslutning till utrymmen där oförpackade livsmedel hanteras. För tillfällig/mobil verksamhet nmns inte detta, utan endast: Försäljningsplatsen ska vara försedd med diskmöjlighet för den utrustning som används, ha tillräckligt antal kylar och frysar, tillräckligt antal värmeenheter (spis, ugn värmeri eller grill) samt möjlighet till hygienisk handrengöring. Assumption is the mother of all fuck-ups Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Merlins Inlagd Mars 8, 2011 Dela Inlagd Mars 8, 2011 (ändrad) Detta första stycke gäller för en fast lokal med restaurangverksamhet: Personalen ska ha tillgång till en egen toalett med handtvättsställ som kunder och gäster inte får använda. Personaltoaletten får inte vara placerad i direkt anslutning till utrymmen där oförpackade livsmedel hanteras. För tillfällig/mobil verksamhet nmns inte detta, utan endast: Försäljningsplatsen ska vara försedd med diskmöjlighet för den utrustning som används, ha tillräckligt antal kylar och frysar, tillräckligt antal värmeenheter (spis, ugn värmeri eller grill) samt möjlighet till hygienisk handrengöring. Det krävs inte en exklusiv toalett för thaivagnen men det krävs en toalett som inte är offentlig. Det har inte bara med hygienen att göra utan även smittspridningen. Ifall det blir ett utbrott av magsjuka eller annan smitta måste det gå att kontrollera smittspridningen. Det fungerar därför med t.ex. en personaltoalett för ett företag men en offentlig eller kundtoalett är ej tillräcklig. PS Min källa är tillståndsgivaren i Partille kommun. DS Ändrades Mars 8, 2011 av Merlins He that will not reason is a bigot; he that cannot reason is a fool; he that dares not reason is a slave William Drummond (1585–1649) Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
jocko53 Inlagd Mars 8, 2011 Dela Inlagd Mars 8, 2011 Det här ser väl inte så farligt ut beroende på hur man tolkar det. Gäller "tillfällig/mobil verksamhet", vilket man kan kalla en thai-vagn som har hjul och eventuellt flyttas varje dag (om den står på Stadens mark) Här nämns inga toaletter utan endast möjlighet till hygienisk handrengöring . Vad har du för källa till ditt påstående TallViking?? http://foretag.stock...delsverksamhet/ Helt rätt,man behöver inte skita när man jobbar i en thai-vagn:) Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.
Du måste vara medlem för att kommentera på forumet
Registrera dig
Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!
Registrera dig på forumetLogga in
Har du redan ett medlemskap? Logga in här.
Logga in nu