C-dude Inlagd December 21, 2010 Dela Inlagd December 21, 2010 Våran egen har jag inte börjat med en, men det står en bit Scan piggham på ca 3kilo i kylen som skall få ett uppkok och sedan sjudas i ca 3 timmar i morgon. Den "Ser" fin ut när den ligger där i sin plastförpackning, fint rundad, mkt svål är det på den vilket lovar bra. Jag vill ju ha den me mycket fett på, den blir liksom godare då. Jag var förbi 4st affärer innan jag hittade den Skam den som ger sig. Fixade Hemmagjord Stark senap ( colemans senapspulver, ättika, socker och honung) för 4 dagar sedan. Den e liksom väldigt len och söt till en början innan det kickar till i gomen. I dag fick jag utav en entrepenör en massa mat, blandannat en färdigkokt skinka från ICA. Nåja, den är nu griljerad och tanken är att farsan ska få den. Provsmakningen/smakningarna är avklarade. Faktiskt väldigt god för att vara färdigkokt. Farsan blir nog glad. Jansons frestelse fick jag av syrran härom dagen, MUMS. Hon gör den så förbenat god. Skinkan, janson och senapen följer med mig o frugan till Norge på torsdag. Hoppas nu att norska smaklökar inte säger fyfaen för en del av ett svenskt julbord. C;D Life's a piece of shit, When you look at it. Life's a laugh and death's a joke, it's true. You'll see it's all a show. Keep 'em laughing as you go,.Just remember that the last laugh is on you Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Enis Inlagd December 21, 2010 Dela Inlagd December 21, 2010 "Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..." Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Soengsang Inlagd December 21, 2010 Dela Inlagd December 21, 2010 Såg att det fans rökta "julskinkor" klara för griljering.någon som har testat? Det är helt ok att ha en annan åsikt än mig, jag kan inte tvinga DIG att ha rätt! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Khemmarat Inlagd December 21, 2010 Dela Inlagd December 21, 2010 Såg att det fans rökta "julskinkor" klara för griljering.någon som har testat? Åt det för många år sen, mycket gott tyckte jag. mvh Att försöka är det första steget mot misslyckande./ Homer Simpson Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Offe1609 Inlagd December 21, 2010 Dela Inlagd December 21, 2010 Var handlas julmat i Bangkok eller Pattaya Lutfisk skinka Janssons Inlagd sill och det mesta till julen Offe Ps Ska spara svaren tills jag kan vara i LOS en jul Ds Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Oscar Inlagd December 22, 2010 Dela Inlagd December 22, 2010 Här kan du köpa skinka, 'Cured Ham', från 2 kg bitar och uppåt. Sen är det bara att dra hem för att koka och griljera. Klicka här Oscar. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Keithan Inlagd December 22, 2010 Dela Inlagd December 22, 2010 Tack Enis Ett gott skratt förlänger julen. Måste skaffa grejor för att "fira julen". Öl är hälsa, hälsa ofta /Keithan Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
ban99arne Inlagd December 22, 2010 Dela Inlagd December 22, 2010 Mja, nu är det även dags att luta fisken och tänk på att vinkeln inte bör överstiga 90 grader. Ograderade Arne Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
BBJ Inlagd December 22, 2010 Dela Inlagd December 22, 2010 En 3-kilos Pigham skinka ligger i grytan på spisen just nu Väntar ivrigt på att den blir klar ikväll för en provsmakning Mvh BBJ Nytt år - nya möjligheter! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Chrille Columbus Inlagd December 24, 2010 Dela Inlagd December 24, 2010 Då var den inne i ugnen ! lite kuriosa? jo jag råkade ha sönder ugnsformen så jag letade efter mina stekpåsar hittade inte dom men hittade min försvunna stekpanna och en brun änka ? (vet inte vad dom heter stor som en tioöring och brun beige kropp samma form som svarta änkan dvs en klotspindel) det syns dåligt bilden suddig men det är en läskig liten spindel som jag hittade i en kartong den får bo kvar där så kansken den äter upp nåt annat litet äckligt kryp Öhhm jag glömde ju nämna jag fick improvisera lite slog in skinkan med nät och allt i aluminiumfolie och la den i en aluminiumfolieinslagen djup ugnsplåt. Satanister är ganska snälla bara man låter bli att jävlas med dem. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
måne Inlagd December 24, 2010 Dela Inlagd December 24, 2010 Detta måste väl vara Årets julskinkor Måne Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
HuligArne Inlagd December 24, 2010 Dela Inlagd December 24, 2010 Mja, nu är det även dags att luta fisken och tänk på att vinkeln inte bör överstiga 90 grader. Ograderade Arne När man intager julsnapsen bör vinkeln på armen vara exakt 90 grader. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Odin Inlagd December 24, 2010 Dela Inlagd December 24, 2010 Våran egen har jag inte börjat med en, men det står en bit Scan piggham på ca 3kilo i kylen som skall få ett uppkok och sedan sjudas i ca 3 timmar i morgon. Den "Ser" fin ut när den ligger där i sin plastförpackning, fint rundad, mkt svål är det på den vilket lovar bra. Jag vill ju ha den me mycket fett på, den blir liksom godare då.Jag var förbi 4st affärer innan jag hittade den Skam den som ger sig. Fixade Hemmagjord Stark senap ( colemans senapspulver, ättika, socker och honung) för 4 dagar sedan. Den e liksom väldigt len och söt till en början innan det kickar till i gomen. I dag fick jag utav en entrepenör en massa mat, blandannat en färdigkokt skinka från ICA. Nåja, den är nu griljerad och tanken är att farsan ska få den. Provsmakningen/smakningarna är avklarade. Faktiskt väldigt god för att vara färdigkokt. Farsan blir nog glad. Jansons frestelse fick jag av syrran härom dagen, MUMS. Hon gör den så förbenat god. Skinkan, janson och senapen följer med mig o frugan till Norge på torsdag. Hoppas nu att norska smaklökar inte säger fyfaen för en del av ett svenskt julbord. C;D Jag har en Vildsvinsskinka som ligger på upptining, har tänkt att göra en vild julskinka av den. Så imorron ska jag ut och köpa en vanlig skinka m. mkt. svål å sno svålen av den och montera på den på vildsvinsröven när jag kokar den... Återkommer med resultat... Du kan aldrig bromsa dej ur en uppförsbacke. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Odin Inlagd December 24, 2010 Dela Inlagd December 24, 2010 När man intager julsnapsen bör vinkeln på armen vara exakt 90 grader. Rätt förvisso, men det är även beroende på andelen finkel i starkvarorna Du kan aldrig bromsa dej ur en uppförsbacke. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Chrille Columbus Inlagd December 24, 2010 Dela Inlagd December 24, 2010 Färdig mums.. Satanister är ganska snälla bara man låter bli att jävlas med dem. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Chrille Columbus Inlagd December 24, 2010 Dela Inlagd December 24, 2010 Sådärja ut i närmsta snödriva så svalnar den fort (börjar bli hungrig). Nån som har ett recept på äppllemos ? Äh.. hur svår kan de va? apple och lite socker ? barra att riva och koka? Satanister är ganska snälla bara man låter bli att jävlas med dem. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd December 24, 2010 Dela Inlagd December 24, 2010 Jag har en Vildsvinsskinka som ligger på upptining, har tänkt att göra en vild julskinka av den. Så imorron ska jag ut och köpa en vanlig skinka m. mkt. svål å sno svålen av den och montera på den på vildsvinsröven när jag kokar den... Återkommer med resultat... Ja prova måste man , påhittigheten har inga gränser go on Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Arkiverad
Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.