Jump to content
IGNORERAD

Nya bagageregler Finnair.


Fager

Recommended Posts

Finnair ändra sina bagageregler, vikt, antal väskor och överviktsavgifter, från 1 september.

Här ett litet utdrag, mer på: http://www.finnair.c...aggage_Rules_sv

Fager.

Finnairs bagageregler ändras den 1 september 2010

Finnairs bagagepolicy gällande det incheckade bagaget som transporteras i flygplanets lastrum förenklas inom alla trafikområden.

För alla biljetter till reguljärflyg utskrivna den 1 september och därefter gäller bagageregler som grundar sig på antalet kollin istället för på bagagets vikt.

I det nya konceptet betyder ett kolli en väska som väger högst 23 kg och vars omkrets är högst 158 cm (höjd + längd + vidd),

eller ett kolli specialbagage som väger högst 23 kg och vars längd är högst 1,5 m.

Enligt de nya reglerna får passagerarna i de flesta fall avgiftsfritt ta med mera bagage än tidigare, medan antalet väskor däremot begränsas.

Från och med september är den tillåtna mängden incheckat baggage då man reser med de billigare priserna i turistklass 1 kolli som väger högst 23 kg istället för nuvarande 20 kg.

För väskor som väger 24–32 kg debiteras alltid en tilläggsavgift.

En enskild väska för inte väga över 32 kg; endast tyngre sportutrustningar och specialbagage som anmälts och bekräftats på förhand godkänns för transport mot avgift.

I businessklass och i turistklass med biljetter ur prisklasserna Y och B är den tillåtna bagagemängden 2 kollin som vardera får väga högst 23 kg, d.v.s. totalt 46 kg.

Link to comment
Dela på andra sajter

Allt fler flygbolag övergår till så kallat piece conecpt. Samma med KLM/Air France. Förut var det mest på flighter över atlanten som man fick ta med sig 2 pieces.

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

×
×
×
  • Skapa ny...