Jump to content
IGNORERAD

Boka tid för besök på Migrationsverket


Sten

Recommended Posts

Är det någon som känner till hur snabbt man brukar kunna få en tid för besök på Migrationsverket?

(Eller rättare sagt: Hur lång tid kan man befara att det kan ta?)

Min tjej, och hennes barn, skall snart på återbesök på Migrationsverket, för förnyelse av det tidsbegränsade uppehållstillständet de redan har. De är nu i Thailand för att bland annat vara hos sin far på hans födelsedag. Vi undrar nu hur sent de kan komma tillbaka, till Sverige, men ändå hinna besöka Migrationsverket innan de tidsbegränsade uppehållstillstånen går ut?

Måste man boka tid eller kan man bara knalla in och ställa sig i kö på Migrationsverket, den dag de är tillbaka i Sverige?

Tacksam för svar

Link to comment
Dela på andra sajter

Quote

Är det någon som känner till hur snabbt man brukar kunna få en tid för besök på Migrationsverket?

Om det är dags för PUT kan det ta lång tid och ni kan bli kallade till intervju. I vilket fall så är det bara att knalla in och lämna in pappren är ju samma oavsett. Dock måste de ju hit innan visumet går ut men det behövs väl knappast påpekas..

Link to comment
Dela på andra sajter

Ja, handlingarna ska ju helst lämnas in senast sista dagen för UT, men det finns väl knappast något krav att de ska lämnas in tidigare. När handlingar är inlämnade får man stanna i Sverige tills beslut kommer. Man kan dock inte åka ut i Schengen om UT ej längre är giltigt. Man får givetvis lämna Schengen, men det blir trassligt att återvända till Sverige.

Nu varierar det ju mellan olika Migrationsverk om det är någon mening att lämna in tidigare eller inte, är väl bara att ringa och fråga.

Herr Chang har talat.

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...