Jump to content


  • Registrera dig

    För att vara med och diskutera Thailand och en massa annat...

  • Forumstatistik

    • Antal trådar
      40,2k
    • Antal inlägg
      1,7m
  • Medlemmar

    • Antal medlemmar
      9 122
    • Flest online
      329

    Nompa
    Nyaste medlemmen
    Nompa
    Medlem sedan
  • Karmatoppen

    1. 1
      rolba
      rolba
      504
    2. 2
      Kenneth4618
      Kenneth4618
      416
    3. 3
      Enis
      Enis
      233
    4. 4
      ellim63
      ellim63
      187
    5. 5
      gorjos
      gorjos
      103

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt

  1. Senaste timmen.
  2. Kenneth4618

    Vad åt Ni idag? Bildtråd.

    Dagen lunch intogs tillsammans med jäkla massa kineser
  3. gorjos

    Vad åt Ni idag? Bildtråd.

    Idag blev det kycklinglever och kycklingmage till riset och somtamen.
  4. Allt lugnt , vi har gjort alla stegen med DNA test family juvenile court och nu ska vi ansöka om samordningsnummer samt pass. Trode att vårdnaden blev delad automatiskt i och med att jag är bekräftad Far i Thailand även om vi inte var gifta. Annars är det en blankett från skatteverket att fylla i , vet du om det finns andra sätt att förhindra att något sker. Något förebyggande utöver delad vårdnad , tack för ditt svar Jag hoppas ju att vi ska vara en lycklig familj och leva tillsamans
  5. Idag
  6. Jag ber om ursäkt också, gick hårt fram men har både hört och sett helt otroliga storyn under 20 års tid. Du behöver registrera faderskapet i Thailand och anmäla grabben som svensk medborgare i ambassaden/skatteverket och söka delat vårdnat så har du lite att säga iallafall.
  7. Peolito

    Aerosmith

    Symfonisk metal av tyska Elvellion och deras nya platta Ascending in synergy. Kvinnlig sångerska.
  8. Borde väl vara någon som frågar om en förälder reser ensam med barn ut ur Schengen?
  9. Peolito

    Aerosmith

    Amerikanska Halestorm släppte en live förra veckan. Live at Wembley Hård Rock.
  10. Peolito

    Aerosmith

    Holländska Plan Nine släppte The Long Lost Songs i fredags. De startade för 30 år sedan. Melodiskt AOR/rock.
  11. Peolito

    Aerosmith

    Läckra Lee Aaron släppte nytt förra veckan Tattoo me heter alstret.. Rock.
  12. Peolito

    Aerosmith

    Svenska Universe släppte III i fredags. De är samtida med Europe och också från Upplands Väsby. Metal/hårdrock.
  13. Peolito

    Aerosmith

    Demon släppte Invincible för några dagar sedan. De har hållit på sedan 70-talet. Kanske inte så kända men inspirerat Blues Öyster Cult/Ghost och liknande band. Melodisk hårdrock typ.
  14. Peolito

    Aerosmith

    I fredags släppte Marty Friedman Drama. Han har ett förflutet i Megadeath och andra trash band men på sina soloskivor spelar han annan musik. Gitarrvirtous.
  15. För att resa in i Thailand ensam med barn behöver man i teorin den andra vårdnadshavarens medgivande. En thaidam med ett thaibarn blir sällan tillfrågad om detta men om du som svensk man åker med ett thaibarn bör du vara beredd på att visa papper på att du har rätt att åka ensam med barnet ifråga.
  16. Kenneth4618

    Vad åt Ni idag? Bildtråd.

    Gomorron
  17. Igår...
  18. rolba

    Vad åt Ni idag? Bildtråd.

    Aha ok, bilden stulen på nätet. Vet inte var den är fotad.
  19. Blir det inte än mer komplicerat då barnet är född utom äktenskapet i Thailand och är thailändsk medborgare?
  20. Wangthong

    Sanningen om den "Nya Thai-skatten".

    Det kan de väl lösa genom att flytta till Dubai?
  21. Wangthong

    Vad åt Ni idag? Bildtråd.

    Enklare att få svar på MPR. Tänkte att du hade koll på om det var vanligt att ha dubbla skyltar i Gävle. Tror inte jag sett den varianten förut. En skylt med siffror och en till skylt med tiden angiven med bokstäver och populärskrift nedanför.
  22. UglyFarang

    Bilskojare i farten!

    Hade polisen vågat lite mera och bromsat sent så hade han stoppats vid ca 2:40 eller 3:40 in i filmen i en högersväng med knäckt fälg eller hjulupphängning höger bak vid båda tillfällena.
  23. UglyFarang

    Spåra mobil

    Visst kan man det men på ett forum så kan man kanske få svar av någon som har egen erfarenhet i frågan vilket du tydligt visat att du inte har.
  24. Nej ursäkta otydligheten, jag menar att hon skulle "dra till Thailand" tillsamans med våran son utan mitt samtycke
  25. ellim63

    Vad åt Ni idag? Bildtråd.

    fläskschnitzel och stekt potatis som kryddades med gräslök, persilja och zest från citron och en stuvning med gul kantarell.. underbart, fantastiskt gott! Skönt med fläkt när det är varmt.. Åsså gick solen ner och vi gick in.. Ljuvligt!
  26. jag tackar hemskt mycket för alla svaren men jag ska förtydliga det gäller om vart våran son kan föras utanför sveriges gränser vår son kommer att ha både svenskt och thailändskt medborgarskap. och det jag undrar är om jag kan förhindra att hon lämnar Sverige tillsamans med våran son utan mitt samtycke eftersom han är född i Thailand och ska få Svenskt medborgarskap så krävs att jag förklaras som förälder i Thailand oavsett äktenskap eller ej.
  27. Hennes resor har han inget att säga om, inte barnets resor heller så länge han inte är registrerat som vårdnadshavare. Då barnet är född utanför äktenskapet (han skriver om sambo) blir modern alltid tilldelad ensam vårdnadshavare vid födsel, oavsett om det finns faderskapsbekräftelse. Vill ogifta par få gemensam vårdnad över barnet måste de ansöka om det tillsammans hos Skatteverket och då endast om modern samtycker skriftligt, annars måste den andra föräldern väcka talan i domstol via stämningsansökan Kursiv citat från wikipedia https://sv.wikipedia.org
  28. Hon kan åka när hon vill, men när det gäller barnet och barnet bor i Sverige och är Svensk medborgare så gäller Svensk lag, men tyvärr kan hon ta med barnet på thaipass eller svenskt pass om hon har dok. På att hon är mamman ( gäller Svensk pass). Och skulle hon göra det om ni gemensam vårdnad och utan ditt samtycke blir det grovt egenbemäkigt förfarande av barn som ger fängelse i Sverige. Skicka pm så kan jag berätta mer då min kompis fru ( tog barnet till Thailand, och då var hon svenska som hade förlorat vårdnaden) men det tar tid och pengar att få hem barnet, min kompis tog det nästan 2 år, även fast hon var internationellt efterlyst och förlorat sitt pass på pga. Av sitt agerande dvs. Sverige drog in hennes pass och var så kallad overstay i Thailand.
  1. Visa mer innehåll
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...