Jump to content


  • Registrera dig

    För att vara med och diskutera Thailand och en massa annat...

  • Forumstatistik

    • Antal trådar
      40,2k
    • Antal inlägg
      1,7m
  • Medlemmar

    • Antal medlemmar
      9 122
    • Flest online
      329

    Nompa
    Nyaste medlemmen
    Nompa
    Medlem sedan
  • Karmatoppen

    1. 1
      rolba
      rolba
      493
    2. 2
      Kenneth4618
      Kenneth4618
      413
    3. 3
      Enis
      Enis
      230
    4. 4
      ellim63
      ellim63
      184
    5. 5
      Hua Hin
      Hua Hin
      100

All aktivitet

Detta flöde uppdateras automatiskt

  1. Senaste timmen.
  2. rolba

    Vad åt Ni idag? Bildtråd.

    Aha ok, bilden stulen på nätet. Vet inte var den är fotad.
  3. Blir det inte än mer komplicerat då barnet är född utom äktenskapet i Thailand och är thailändsk medborgare?
  4. Idag
  5. Wangthong

    Sanningen om den "Nya Thai-skatten".

    Det kan de väl lösa genom att flytta till Dubai?
  6. Wangthong

    Vad åt Ni idag? Bildtråd.

    Enklare att få svar på MPR. Tänkte att du hade koll på om det var vanligt att ha dubbla skyltar i Gävle. Tror inte jag sett den varianten förut. En skylt med siffror och en till skylt med tiden angiven med bokstäver och populärskrift nedanför.
  7. UglyFarang

    Bilskojare i farten!

    Hade polisen vågat lite mera och bromsat sent så hade han stoppats vid ca 2:40 eller 3:40 in i filmen i en högersväng med knäckt fälg eller hjulupphängning höger bak vid båda tillfällena.
  8. UglyFarang

    Spåra mobil

    Visst kan man det men på ett forum så kan man kanske få svar av någon som har egen erfarenhet i frågan vilket du tydligt visat att du inte har.
  9. ellim63

    Vad åt Ni idag? Bildtråd.

    fläskschnitzel och stekt potatis som kryddades med gräslök, persilja och zest från citron och en stuvning med gul kantarell.. underbart, fantastiskt gott! Skönt med fläkt när det är varmt.. Åsså gick solen ner och vi gick in.. Ljuvligt!
  10. Hennes resor har han inget att säga om, inte barnets resor heller så länge han inte är registrerat som vårdnadshavare. Då barnet är född utanför äktenskapet (han skriver om sambo) blir modern alltid tilldelad ensam vårdnadshavare vid födsel, oavsett om det finns faderskapsbekräftelse. Vill ogifta par få gemensam vårdnad över barnet måste de ansöka om det tillsammans hos Skatteverket och då endast om modern samtycker skriftligt, annars måste den andra föräldern väcka talan i domstol via stämningsansökan Kursiv citat från wikipedia https://sv.wikipedia.org
  11. Hon kan åka när hon vill, men när det gäller barnet och barnet bor i Sverige och är Svensk medborgare så gäller Svensk lag, men tyvärr kan hon ta med barnet på thaipass eller svenskt pass om hon har dok. På att hon är mamman ( gäller Svensk pass). Och skulle hon göra det om ni gemensam vårdnad och utan ditt samtycke blir det grovt egenbemäkigt förfarande av barn som ger fängelse i Sverige. Skicka pm så kan jag berätta mer då min kompis fru ( tog barnet till Thailand, och då var hon svenska som hade förlorat vårdnaden) men det tar tid och pengar att få hem barnet, min kompis tog det nästan 2 år, även fast hon var internationellt efterlyst och förlorat sitt pass på pga. Av sitt agerande dvs. Sverige drog in hennes pass och var så kallad overstay i Thailand.
  12. I Thai passet kanske I Svenska passet aldrig Barnet ska ha eget pass / Nat, ID. Min dotter har sitt andra pass? Jag har hennes Nat,ID mamman passet.
  13. Captain Morgan

    Sanningen om den "Nya Thai-skatten".

    Svarta som vita. Om Thaiarna får som de vill så ska obeskattade kapitalvinster i Dubai skattas i Thailand för de som är skattskyldiga här. Thaksin har sannolikt redan flyttat sitt kapital.
  14. Ingen vinstpå den lotten! Det skrivs om hennes pass och bägge passen. Barnet är ju en han
  15. skulle tippa att det inte är det frågan handlar om utan deras gemensamma barn enis
  16. Du kan inte mena allvar! Du vill alltså hindra en vuxen människa att bestämma var hon vill vistas? Tror att svensk polis vore väldigt intresserat om fallet! Olaglig frihetsberövande kallas det nog i juridik! Varför skulle hon behöva ditt medgivande för pass
  17. ellim63

    Vad gör du JUST nu? Bildtråd.

    Kärlek!
  18. Hej , jag har sett att det har varit en tråd som florerat en del , med seriösa / oseriösa svar , och äldre inlägg. Jag och min Sambo fick barn för ca 1 år sen , när hon blev gravid bestämde hon sig för att åka ner till Thailand, väl där nere kunde hon inte flyga pga komplikationer i graviditeten och kom inte tillbaka till sverige. vi har båda varit överens om att hon ska komma till Sverige efter Födsel, vilket i sin tur har varit en jäkla resa. så läget ser idag ut som så här Hon är Thailändsk medborgare , våran son är Thailändsk medborgare och ska snart bli svensk medborgare, med att han ska bli svensk medborgare krävs att jag slås fast som förälder enligt Thailändsk lag och vi har varit i juvenile court m.m. jag vet att föräldrar KAN resa utomlands för "kortare resor" även om man har delad vårdnad utan medgivande. nu kommer mina frågor efter att båda har kommit till Sverige hon med Thailändskt medborgarskap/pass och sonen med Svenskt/thailändskt pass/medborgarskap kan hon resa utomlands utan mitt medgivande kan man sätta käppar i hjulet för att hon skulle kunna "dra till Thailand" utan mitt samtycke ? kan hon utfärda ett nytt Thailändskt pass utan mitt medgivande på ambassaden ? Ja man kan elda upp passen låsa in dom etc. helst skulle jag vilja lösa det här på smidigare sett , Spärra bägge passen så att det krävs att båda föräldrarna är med vid utresa alt medgivandepapper. tack för Seriösa svar och helst inte killgissningar , gärna om du har erfarenhet själv ,
  19. rolba

    Lite bilgodis

  20. Enis

    Dagens Djur

    who’s the boss? enis
  21. rolba

    Vad åt Ni idag? Bildtråd.

    Du får nog kolla med skyltansvarig myndighet alternativt den lokala pizzerian.
  22. rolba

    Vad åt Ni idag? Bildtråd.

    Köttbullar, mos och skagenröra. Osäker om det är lunch eller middag.
  23. Enis

    Lite bilgodis

    Så vacker Morgan Midsummer https://www.autoblog.com/2024/05/16/morgan-pininfarina-midsummer-speedster-reveal/?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cueW91dHViZS5jb20v&guce_referrer_sig=AQAAAAgfBD8V4vsvu7gbMF8E0xFlI4mHDly60SiRKSsd33Bpg0Brzmz96sDU07sQzwNM4Ds2E9n6t0xf5Jgp90fOIjjsylB74OHjLP2G4i1tfCuAD4tG6CM-EHFMcGoqR7BjKLEcucbf9G_lVooP7w3A3w-DMpK1VwVdJNmsDpwLEG3l
  24. Enis

    Vad gör du JUST nu? Bildtråd.

    Humorgrejs nä men en digitalvåg och plastpåse.... pulvret var på ingång Enis the baron
  25. Wangthong

    Dagens bild

    Har inte kommit dit än, men du är säker på att inte trappträning är ett moment i thailändsk rullstolsutbildning? Ser inte så många rullstolar utomhus i Thailand. Undra om det inte är vanligare med de trehjuliga el scootrarna? Jobbigare för dom i trappor.
  26. Wangthong

    Vad åt Ni idag? Bildtråd.

    Varför står det "en kvart" på en egen skylt?
  1. Visa mer innehåll
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...