Jump to content

Om denna klubb

Här delar vi berättelser, betraktelser och tips om en av världens häftigaste huvudstäder.

 1. Vad är nytt i denna grupp
 2. dtbkk

  Nytt i Bangkok

  Ok. skrev en bit om soi 11. måste ha tryckt på fel knapp eller lagt i fel forum. Gaggig man gör så gott han kan...Ska lägga in på nytt inom sinom tid.
 3. spooncreek

  Nytt i Bangkok

  Det enda inlägg jag ser från dig innan i tråden är det nedan: Försökte kolla så att inte jag varit förvirrad och gömt något inlägg från dig, men så verkar det inte vara.
 4. dtbkk

  Nytt i Bangkok

  Känns som jag svarade på detta inlägg men ser inte min kommentar. Är jag helt förvirrad och glömde trycka Publicera?? Eller togs det bort av nån anledning? Skrev väl inget som bröt mot några regler. Är jag helt borta nu?
 5. Esspe

  Nytt i Bangkok

  Har somnat många gånger vid poolen (dock inte i den) till det vaggviseaktiga surrande ljudet från ac intill. Fanns ett rum utan fönster med dörr mot parkeringen, det kan jag möjligen hålla med om var sunkigt.
 6. spooncreek

  Nytt i Bangkok

  Rätt! Vi kan dela upp i fler trådar om det blir bra aktivitet i Bangkokgruppen, såsom kommande events, nya restauranger, etc.
 7. spooncreek

  Nytt i Bangkok

  Du har så rätt så, att ha ett rum bredvid poolen på Federal var som att bo femstjärnigt
 8. Esspe

  Nytt i Bangkok

  Alltså nu börjar jag allvarligt tvivla på ditt omdöme. Först skickar du mig till sunkmargaritans urmoder i Hong Kong. Sen har du mage att kalla det fantastiska hotellet Federal för ett sunkhotell???? Kan lova att det var ett rejält lyft näg jag lämnade Golden Palace på Soi 1 efter många år och flyttade in på detta 5 stjärniga hotell Den soien har man vandrat upp och ner kanske fler ggr än antalet Margaritor jag lyckats trycka i mig.
 9. dtbkk

  Nytt i Bangkok

  Fria ämnen??? Det händer ju mer i Bangkok än man ens orkar tänka på!
 10. NiceBeaver

  Nytt i Bangkok

  Jag är hockeynörd och har tagit med mig det intresset hit. Igår var jag på draften till SHL, Siam Hockey League. Träffade några svenskar som spelar där. Många amerikanare och kanadensare och några thai. Fyra lag i serien och första nedsläpp på torsdag klockan 20,30 på The Rink, Central Rama 9, våning 7. http://siamhockeyleague.com/
 11. KaiserBlood

  Nytt i Bangkok

  Kul tråd! Svampen kan nog komplettera med lite knivskarpa bilder också
 12. spooncreek

  Nytt i Bangkok

  Snabbstuds i Bangkok. Incheck och sedermera utcheck på ett relativt nytt boutiquehotell på Sukhumvit soi 7/1, Aspira Sukhumvit. Fräscht och bra läge, endast ett stenkast från Nana BTS, och ännu närmare till klassiska Eden som visst ska vara trevligt har jag hört. Annars saknar man ju mest sunkhaket Bangkok Beat på den soien, där man stampat i takt till både bra och dåliga liveband genom åren. Stegen denna gång gick dock mot soi 11, den gata som jag trampat runt på mest genom åren. Soi 11 genomgår nu kanske en större förändring än på bra länge. Borta sedan länge är förstås klassiska och en gång trendiga nattklubbar som Q-bar och Bed Supper Club, liksom sunkhotellens okrönta drottning, Federal Hotel. Cheap Charlie flyttade också för något år sedan och nu har även resten av restaurangerna och barerna på den tomten jämnats med marken. Så här ser det ut nu: Den som minns gången innan Ambassadeur Hotel mot soi 13, minns också Villa Market och alla de små “massagesalongerna”. De lokalerna är tomma sedan en tid tillbaka Där Villa Market låg, syns numera en annan välbekant logga. Apropå Ambassadeur, man kan inte gå förbi där utan att sakna Climax som låg i källaren/parkeringsgaraget. Tveklöst de sunkiga nattklubbarnas okrönte kung, som ledsamt nog gick i graven för drygt ett år sedan. Längre ned på gatan inträffar en mindre chock: Ytterligare ett sunkhak i världsklass är igenbommat, Hillary 3. Dags att vända tillbaka och inta en Schnitzel på klassiska Old German Brew....men icke, hjärtattacken är nu närmare än någonsin. Även detta ställe är nu en byggarbetsplats. Världens undergång, eller i alla fall Bangkoks, känns nära! Dag att andas och läsa på skylten: Under renovering, och dessutom har de öppnat i ny lokal, bara ett stenkast bort på soi 13. Trendy, byggnaden som för mig är speciell för att det var min första bostadsadress efter flytten till Thailand, för många andra mer bekant som byggnaden där man lämpar över alla papper för att tiraken ska få komma till gråa Svedala. Och där kändes allt lite som vanligt igen, kanske till och med lite bättre än gamla stället. Kanske är det Soi 13, stendött förr, som får försöka ta över lite av den “vibe” som soi 11 lämnat bakom sig? Förändring är visserligen ofta både kul och nödvändigt, men med Soi 11 känns det verkligen som den förlorat sin själ på köpet, och utan att egentligen få någon ny i gengäld. Kvällen fortsatte sedan på en annan soi vars enda stora förändring å senare år är att en av världens mest överreklamerade restaurangkedjor etablerat sig där. Men det är en helt annan historia...
 13. spooncreek

  Nytt i Bangkok

  En tråd där vi delar nyheter och nya företeelser om Bangkok, en av världens häftigaste städer och tillika en stad i ständig förändring.
 14.  
NYTT INNEHÅLL
Nytt Innehåll


×
×
 • Skapa ny...

Viktig information om sekretess och kakor

Sekretesspolicy