Jump to content

Om denna klubb

Om allt som händer och sker i Pattaya/Jomtien

 1. Vad är nytt i denna grupp
 2. spooncreek

  Svenska matställen 2018

  Minst två frågetecken i listan som ligger som första inlägg i denna tråd: 1. M & M på Soi Bongkot, finns inte på Facebook mer och då finns man kanske inte alls? 2. Stefans Guesthouse, serveras fortfarande svensk mat efter ägarbytet? Någon som vet? Ställen som serverar Svensk mat i Pattaya och Jomtien 2018 2in1 Pizzeria & Restaurant(Jomtien) Akvavit(Jomtien) Beefeater Calles Harrys Longhorn Steakhouse M&M(Soi Bongkot) fortfarande öppet? Max New House(Naklua) News Steaks & Grill(Thappraya Rd) Oscars(Jomtien) - stängd Scandalic Siambylla(Jomtien) Stefans(Jomtien) Ägarbyte, serverar fortfarande svensk mat? Two Lions Vickans(Jomtien) Pizzeria Zip Scandic Apartments & Restaurant
 3. Fritz

  Svenska matställen 2018

  Vanlig husmanskost till humana priser, tack för tipset! Hör av dig när du är på G för nästa besök så kan vi träffas och lösa en del av universums gåtor eller andra triviala problem under tiden vi äter.
 4. spooncreek

  Svenska matställen 2018

  Vi adderar en nykomling till denna lista, Scandic Apartments & Restaurant. Öppnade i oktober och ligger mitt på Beach Road soi 13/1, (Soi Yamoto) på vänster sida om man kommer knallande från Beach Road. Visserligen norskägd, men med svenskt käk på menyn. Ska enligt uppgift drivas av Arve, som tidigare haft bland annat Sailor Inn på soien ovanför dvs 13/2, (Soi Post Office). Sailor Inn har övertagits av en annan norrman och heter numera "Hövdingen". Hövdingen låg förr längre upp på Soi Post Office i Hasses gamla lokaler, som alla Pattayaveteraner känner väl till. Den lokalen, gamla Hövdingen/Hasses alltså, är numera "Far East Agogo", som tidigare om jag minns rätt låg mittemot nuvarande Hövdingen/gamla Sailor Inn. Snurrigt värre. Nåväl, åter till Scandic. Nytt, fräscht, trevlig personal, och verkar fungera som gubbdagis för norrmän. Norsk TV och tidningar. Menyn lite blandat från Norge/Sverige/Danmark, med bland annat Pytt i Panna, Ärtsoppa, räkmacka, våfflor och pannkakor. Efter lite velande bestämde jag mig för att testa "dagens" som var svenska köttbullar Själva köttbullarna smakade gött och får med beröm godkänt liksom såsen. Moset kunde varit lite mer mosat dock. 195 THB inklusive kaffe, bra pris. Det blir fler besök hit, gillade stället, såväl mat som atmosfär. På Sailor Inn gjorde de en jäkligt god Schnitzel, som också fanns på menyn här. Den ska testas nästa gång.
 5. judazzz

  Svenska matställen 2018

  Nja, Snarare Arrbetarr macka. Finns väl på en del hak som frekventeras av byggare,grovarbetare och lastbils chaffisar. Om körven byts ut mot Pannbiff kallas det Patentare eller Parisare. Vad jag vet så har ingen av dom tre delägarna en bakgrund i någon byssa. Men inget som är hugget i sten.
 6. Soengsang

  Svenska matställen 2018

  Hahaha kul att se att de har Göteborgare, kan det vart någon sjökock inblandad, för det är ju en typisk sjökock macka, vanlig till frukost....men ska vara stekt lök och skivad saltgurka under ägget också
 7. spooncreek

  Svenska matställen 2018

  Då har man testat den nya kebabrullen på Pizzeria ZIP. Den ser kanske inte så mycket ut för världen i bild, inlindad i sin aluminiumfolie och i väntan på att bli uppslukad. Mindre än de flesta kebabrullar man inhandlar i Sverige, men det gör inget, storleken är lagom när man ska inta lunch eller middag i detta tropiska klimat. Viktigast av allt: den smakade kanon! Pris: 195 battingar.
 8. ragson

  Svenska matställen 2018

  Stefans Guesthouse ägs numera av en schweizare? Stefan har lämnat dock. Pizzeria Zip utökar med kebabtallrik bland annat, mycket svensk menu...hehe. Skickat från min SM-G950F via Tapatalk
 9. Sorry Jive men jag håller faktiskt med den tidigare "kritiken" Den bästa rätten jag har ätit på beefeater var beef stoganof under en lunch för ca: 10 år sedan.Jag är ingen biffälskare men om jag beställer det så vill jag ha god kvalitet och det ska vara mör "tender" och det har den inte varit på beefeater utan det har blivit att man har fått spotta ut lite på tallriken (sorry - men det är så jag känner).
 10. spooncreek

  Svenska matställen 2018

  Brunchen är kvar såvitt jag vet, medhåll på att den är bra
 11. spooncreek

  Svenska matställen 2018

  Longhorn på soi Diana som öppnade för ett par år sedan finns med i listan för att de har en del svenska rätter. Osäker på vilka som äger dock.
 12. Jive

  Svenska matställen 2018

  Ja, Oscars har stängt.
 13. KaiserBlood

  Svenska matställen 2018

  Hur är det med Long Horn nu för tiden? Vet att en norrman var delägare förut tillsammans med en svensk, men det var många år sedan så det har kanske ändrats nu.
 14. apknug

  Svenska matställen 2018

  Kör Lasse brunch på vickans även denna säsong? Har för mig att det var 169 baht för en buffé av rätt prima svenne krubb.. Skickat från min Lenovo TB-X704F via Tapatalk
 15. j43

  Svenska matställen 2018

  Ja Bob är kvar.
 16. judazzz

  Svenska matställen 2018

  Svar ja, Soi 7 mittemot Familymart. http://www.2in1.pizza/en/ Är det någon som besökt Siambylla nyligen, är Bob kvar vid grytorna? Akvavit har börjat med Helgbuffe igen, 12-16 Lördag och Söndag om man orkar kravla sig ur bingen.
 17. spooncreek

  Svenska matställen 2018

  Dags för en uppdatering inför högsäsongen. Någon som har koll på Oscars i Jomtien, har de fått stänga för gott? Zip lounge på Soi Diana har ju som bekant för många redan, blivit pizzahak. 150 THB ett tag till, innan det blir nya priser och en del nya pizzavarianter. Inga nytillskott vare sig i Pattaya eller Jomtien såvitt jag vet? För övrigt besöktes Vickans igår, köttbullarna var helt ok. Tidigare i veckan Harrys som fortfarande kör med sina 99ers. Still the best "bang for your buck".
 18. KaiserBlood

  Favoritrestauranger i Pattaya

  Man kanske får ost på pizzorna till högsäsongen Annars är det väl som vanligt. Allting brukar bli lite dyrare då. Ett hotel rum är svårare att motivera en prishöjning på, då det borde vara samma omkostnader, men om råvarorna blir dyrare måste man självklart justera det. Är ingen pizza bagare själv så spekulerar bara.
 19. berlitz

  Favoritrestauranger i Pattaya

  Logiskt ja, men tror inte det.tit.
 20. Kenneth4618

  Favoritrestauranger i Pattaya

  Eftersom de säljer fler pizzor då så blir de naturligtvis billigare
 21. apknug

  Favoritrestauranger i Pattaya

  "Justerade" priser för högsäsong låter sådär...... Kan du precisera? Skickat från min Lenovo TB-X704F via Tapatalk
 22. ragson

  Favoritrestauranger i Pattaya

  Ang pizzeria Zip... Vi har en utökad meny på gång och justerade priser inför högsäsong. Bland annat en "Mexicana", ruskigt smaskig..[emoji106][emoji3] Skickat från min SM-G950F via Tapatalk
 23. Nöt och fläsk, med "svensk" kebabkrydda. Smakar som en riktig svennekebab.
 24. De verkar inte vara den vanliga kyckling kebaben på Calles? Hur är köttet? Skickat från min Lenovo TB-X704F via Tapatalk
 25. Hangover Sunday, Calles kebabtallrik vs Beefeaters Tex Mex Buffe´? Vinnaren är given.
 26.  
NYTT INNEHÅLL
Nytt Innehåll


×

Viktig information om sekretess och kakor

Sekretesspolicy