Leni Inlagd Januari 14, 2019 Dela Inlagd Januari 14, 2019 (ändrad) Säkert en fråga som redan är ställd, men. Får man brygga sitt eget vin i Thailand enligt lagen? Satte en sats i Sverige med papaya, mango samt lite apelsin, drickbart på gränsen till godkänt ca 13%. Skål Ändrades Januari 14, 2019 av Leni Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Tommy Inlagd Januari 14, 2019 Dela Inlagd Januari 14, 2019 Tror det är förbjudet. Diskuterade med några Thai om varför ingen gjorde varken Öl eller Vin, med tanke på de rätt höga priserna. Svaret var att i princip ingen "Vanlig" Thai dricker vin, och att öl-satser var förbjudna. Detta är inte fakta, utan vad som kom fram en kväll, över ett par LEO. Snus för eget bruk var de däremot intresserade av, lämnade mitt recept till dem (alla pratade bra engelska). MVH "There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud." Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Leni Inlagd Januari 14, 2019 Trådstartare Dela Inlagd Januari 14, 2019 Hittade denna sida och är det sant så verkar det förbjudet. Risken för upptäckt torde ju vara liten, men dyrt att chansa. 100,000 Battar. http://www.homebrewthailand.com/index.php?option=com_content&view=article&id=68&Itemid=81 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stefan5300 Inlagd Januari 14, 2019 Dela Inlagd Januari 14, 2019 2 timmar sedan, skrev Leni: Säkert en fråga som redan är ställd, men. Får man brygga sitt eget vin i Thailand enligt lagen? Satte en sats i Sverige med papaya, mango samt lite apelsin, drickbart på gränsen till godkänt ca 13%. Skål Vet inte om det är förbjudet men jag har gjort vin på bananer, ananas och mandariner som blev okay. En av valparna hade visst nosat jäsröret. Tog med bryggingredienser från Sverige. BTT-IDOL OCH BITTERFITTA. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest JJC Inlagd Januari 14, 2019 Dela Inlagd Januari 14, 2019 Är ingen vin expert men alla de gånger jag provade att göra vin i Sverige på sommaren så smakade det piss pga det var för varm. Där emot hösten och vinter vid temperaturer på 15- 16 grader i källaren var det ganska gott. På Gotland gjorde de potatisvin och dricku det smakade fan men de var ute efter procenten inte smaken. Smakade även vin i på restauranger i Thailand, Nej tack, inte förtjust i det, troligen dåligt lagrad i för varma lokaler, sedan vinet snabbkyls innan servering. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stefan5300 Inlagd Januari 14, 2019 Dela Inlagd Januari 14, 2019 4 timmar sedan, skrev JJC: Är ingen vin expert men alla de gånger jag provade att göra vin i Sverige på sommaren så smakade det piss pga det var för varm. Där emot hösten och vinter vid temperaturer på 15- 16 grader i källaren var det ganska gott. På Gotland gjorde de potatisvin och dricku det smakade fan men de var ute efter procenten inte smaken. Smakade även vin i på restauranger i Thailand, Nej tack, inte förtjust i det, troligen dåligt lagrad i för varma lokaler, sedan vinet snabbkyls innan servering. Konstigt, bästa jästemperatur ju 20-30 grader. BTT-IDOL OCH BITTERFITTA. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
rolba Inlagd Januari 15, 2019 Dela Inlagd Januari 15, 2019 1 timme sedan, skrev stefan5300: Konstigt, bästa jästemperatur ju 20-30 grader. Rött vin jäser vid cirka 25–34 °C. Vid högre temperatur urlakas mer färgämne och mer garvsyror, så kallade tanniner från druvornas skal. Vitt vin jäser vid cirka 18 °C, ibland ännu svalare. Vinproduktion – Wikipedia Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest JJC Inlagd Januari 15, 2019 Dela Inlagd Januari 15, 2019 5 timmar sedan, skrev stefan5300: Konstigt, bästa jästemperatur ju 20-30 grader. Men ner du lagrar det på flaskor så smakar det inget gott när det är så varm, Även om du kyler det. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stefan5300 Inlagd Januari 16, 2019 Dela Inlagd Januari 16, 2019 On 2019-01-15 at 08:40, skrev rolba: Rött vin jäser vid cirka 25–34 °C. Vid högre temperatur urlakas mer färgämne och mer garvsyror, så kallade tanniner från druvornas skal. Vitt vin jäser vid cirka 18 °C, ibland ännu svalare. Vinproduktion – Wikipedia Wikipedia har väl kanske rätt men jag rättar ju mig efter de rekomendationer som jag läser i receptet, tror alltid jag försökt ha mellan 20-25 grader i mina jäsdunkar. BTT-IDOL OCH BITTERFITTA. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
apknug Inlagd Januari 16, 2019 Dela Inlagd Januari 16, 2019 Mäsken jäste bäst i pannrummet eller liknande. 6-7 kg socker, superjäst med jästnärsalt i med allt i en 25 liters dunk på med ljummet vatten och hej vad det gick. Jäsröret var nära att spricka och en 14-15 % mäsk jäste ut på några dagar! Skickat från min Lenovo TB-X704F via Tapatalk Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
evert 1 Inlagd Januari 16, 2019 Dela Inlagd Januari 16, 2019 Glömde du inte hjorthornssaltet eller är det detsamma som jästnärsalt. Därefter en tesked kaliumpermanganat vid kokning (finkeloljan ombildas till valiumsyra och kokar först vid en bra bit över 100 grader Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Stefan Inlagd Januari 16, 2019 Dela Inlagd Januari 16, 2019 Mäsken skall bryggas som vin om man vill ha en bra slutprodukt, inte jäsa för fort, den skall vara så ren som möjligt, inga konstiga tillsatser som russin eller tomatpuré mm som en del förespråkar. Man bör tappa om mäsken när jäsningen har upphört och tillsätta klarningsmedel och låta stå några dagar så man får en klar och fin mäsk. Visst kan man tillsätta lite kaliumpermanganat, men man bör vara försiktig med detta då det är giftigt. Finkel är ett samlingsnamn på en rad olika ämnen, högre alkoholer, lägre alkoholer, fettsyror estrar mm. En god ide är att samla upp de 2-3 första deciliterna som kommer ut i en separat flaska, de innehåller de lägre alkoholerna mm som har låg kokpunkt, öka sedan värmen något till typ 82 grader en stund. Då kommer de ämnen ut som ligger nära och lite över etanolen, sedan sänker man temperaturen till runt 79-80, har jag hört! //S There can be only one (Stefan) Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
evert 1 Inlagd Januari 16, 2019 Dela Inlagd Januari 16, 2019 Man kokar mäsken två gånger Första gången med kaliumet i, renar med kolet 2 ggr och utspätt till ca 30 %. därefter kokar om det och tar tillvara på allt som är över 90 %. Gjorde på så sätt i över 30 år och ingen klagade på varken smak eller lukt, det var den som var svårast att få ok. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
UglyFarang Inlagd Januari 16, 2019 Dela Inlagd Januari 16, 2019 (ändrad) 6 timmar sedan, skrev evert 1: Glömde du inte hjorthornssaltet eller är det detsamma som jästnärsalt. Därefter en tesked kaliumpermanganat vid kokning (finkeloljan ombildas till valiumsyra och kokar först vid en bra bit över 100 grader En kompis hävdade att om man spädde ner T-röd och tillsatte kaliumpermanganat så skulle man kunna bli av med kräkmedel och annan skit. Vi provade aldrig. Ändrades Januari 16, 2019 av UglyFarang Känner du dej gammal? Bry dej inte om det, du kanske är äldre än du någonsin varit förut, men du är också yngre än vad du någonsin kommer att bli......... Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Leni Inlagd Januari 16, 2019 Trådstartare Dela Inlagd Januari 16, 2019 (ändrad) Jag mins på 80 talet att jag hade en ”FOA¤ brännare som gav ett helt ok resultat. Jag hade den på en 5 liters glaskollon och satte den på spisen med 4,8 liter mäsk. Sen gick jag ut med hunden och exakt 72 min senare var det en dryg sjuttiofemma klar som renades i kaffe filter med aktivt kol. Ändrades Januari 16, 2019 av Leni Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Boa52 Inlagd Januari 16, 2019 Dela Inlagd Januari 16, 2019 1 timme sedan, skrev UglyFarang: En kompis hävdade att om man spädde ner T-röd och tillsatte kaliumpermanganat så skulle man kunna bli av med kräkmedel och annan skit. Vi provade aldrig. Finns, fanns dom som renade tvättsprit, mattläggare hade sånt vet inte nu, inte intressant för mej. Stefan har nog den bästa förklaringen hur man kokar hemkört Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
UglyFarang Inlagd Januari 16, 2019 Dela Inlagd Januari 16, 2019 11 minuter sedan, skrev Boa52: Finns, fanns dom som renade tvättsprit, mattläggare hade sånt vet inte nu, inte intressant för mej. Stefan har nog den bästa förklaringen hur man kokar hemkört Du verkar ha bra koll på detta. Känner du dej gammal? Bry dej inte om det, du kanske är äldre än du någonsin varit förut, men du är också yngre än vad du någonsin kommer att bli......... Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kenneth4618 Inlagd Januari 16, 2019 Dela Inlagd Januari 16, 2019 Man silar rödspriten genom en limpa som man sedan skivar och brer på skokräm. Då har man både mat och dryck. Gammalt A-lags knep “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience" Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
apknug Inlagd Januari 16, 2019 Dela Inlagd Januari 16, 2019 Mäsken skall bryggas som vin om man vill ha en bra slutprodukt, inte jäsa för fort, den skall vara så ren som möjligt, inga konstiga tillsatser som russin eller tomatpuré mm som en del förespråkar. Man bör tappa om mäsken när jäsningen har upphört och tillsätta klarningsmedel och låta stå några dagar så man får en klar och fin mäsk. Visst kan man tillsätta lite kaliumpermanganat, men man bör vara försiktig med detta då det är giftigt. Finkel är ett samlingsnamn på en rad olika ämnen, högre alkoholer, lägre alkoholer, fettsyror estrar mm. En god ide är att samla upp de 2-3 första deciliterna som kommer ut i en separat flaska, de innehåller de lägre alkoholerna mm som har låg kokpunkt, öka sedan värmen något till typ 82 grader en stund. Då kommer de ämnen ut som ligger nära och lite över etanolen, sedan sänker man temperaturen till runt 79-80, har jag hört! //S Mycket bra klassiska tips.som du har "hört"! Synd att denna tradition och kulturarv riskerar att dö ut. Jag tillverkade allt med alkohol, det fanns nåt "positivt" med höga alkoholskatter och inga införelse kvoter innan EU. Skickat från min VTR-L29 via Tapatalk Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
apknug Inlagd Januari 16, 2019 Dela Inlagd Januari 16, 2019 Man kokar mäsken två gånger Första gången med kaliumet i, renar med kolet 2 ggr och utspätt till ca 30 %. därefter kokar om det och tar tillvara på allt som är över 90 %. Gjorde på så sätt i över 30 år och ingen klagade på varken smak eller lukt, det var den som var svårast att få ok. Testade aldrig det där kaliumet. Fast det där att destillera flera gånger behövde bara de som hade en dålig maskin göra. Jag slängde de första två decilitrana som kom ut och sen stod apparaten på stadiga 78,3 grader tills det inte kom ut nåt mer och temperatur sjönk ner. Fick alltid 92 procent på första körningen. Om man inte snålade på.det aktiva kolet sen så var det bättre än systemets brännvin.Nä bättre för det fanns ju inget kräkmedel i så man kunde supa hur mycket man ville utan att spy! Hehe..Skickat från min VTR-L29 via Tapatalk Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Boa52 Inlagd Januari 16, 2019 Dela Inlagd Januari 16, 2019 3 minuter sedan, skrev apknug: Testade aldrig det där kaliumet. Fast det där att destillera flera gånger behövde bara de som hade en dålig maskin göra. Jag slängde de första två decilitrana som kom ut och sen stod apparaten på stadiga 78,3 grader tills det inte kom ut nåt mer och temperatur sjönk ner. Fick alltid 92 procent på första körningen. Om man inte snålade på.det aktiva kolet sen så var det bättre än systemets brännvin. Nä bättre för det fanns ju inget kräkmedel i så man kunde supa hur mycket man ville utan att spy! Hehe. . Skickat från min VTR-L29 via Tapatalk Hadde man också ett rör ca 2 m fyllt med kol så blev det skit fin sprit, har jag hört Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
evert 1 Inlagd Januari 16, 2019 Dela Inlagd Januari 16, 2019 Varje "bryggare" hade sin specialitet. Kolrör på 2 meter var en självklarhet. min uppfattning var dock att kolet blev som mest varmt om alkoholhalten understeg 40 % Fördelen med 90 % vara är att när man blandar in is och groggvirke (smakämnen) är det lättare att få riktigt goda drinkar när man slapp en massa onödigt vatten. Nackdelen med spriten var just att inga kräkreflexer uppkom, det slutade inte sällan med att konsumenten bara somnade in (slocknade) Å andra sidan slapp man huvudvärken dagen efter, var bara trötter. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
hamnoi Inlagd Januari 16, 2019 Dela Inlagd Januari 16, 2019 (ändrad) Kräkmedel Sprutar dom in det i alla spritsorter eller bara vissa tro Skippa T-röd o handsprit så klarar ni er nog från kräkmedel. Ändrades Januari 16, 2019 av hamnoi Arguing on the internet is like competing in the special olympics even if you win you're still a retard."Du är nog inte rasist, du är troligare en sasist; en svamlande arbetsskygg sexturist" @Atom Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
HuaHindinnge Inlagd Januari 16, 2019 Dela Inlagd Januari 16, 2019 6 minuter sedan, skrev hamnoi: Kräkmedel Sprutar dom in det i alla spritsorter eller bara vissa tro Skippa T-röd o handsprit så klarar ni er nog från kräkmedel. Och Boas dunk 🤣 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
evert 1 Inlagd Januari 16, 2019 Dela Inlagd Januari 16, 2019 Vete f*n hur det är, men när man dricker thaiwhisky" = risbrännvin är man aldrig dålig dagen efter, men i Sverige mår man oftast lite småtjockt. Hur kan det komma sig.? Är det alkoholen ELLER umgänget Kanske det är späet som innehåller gifter? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.
Du måste vara medlem för att kommentera på forumet
Registrera dig
Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!
Registrera dig på forumetLogga in
Har du redan ett medlemskap? Logga in här.
Logga in nu