Jump to content
Kjellen

Artikel i Phuket News om SAMS arbete

Recommended Posts

Herluf
On 7/15/2018 at 12:33 PM, HuaHindinnge said:

https://www.expressen.se/debatt/var-ar-omtanken-om-oss-som-flyttat-till-Thailand-/

 

DEBATT | PENSION. Socialdemokratiska företrädare för regeringen, landsting och regioner har presenterat satsningar på sjukvården som Socialdemokraterna vill göra. Vid samma tillfälle gjordes ett positivt bindande uttalande som väcker stora förhoppningar hos en bortglömd grupp – pensionärer bosatta utanför EU. Uttalandet lyder: ”Oavsett var du bor ska du få den vård du behöver när du behöver det.” 

.

.

.

.

 

Oöverstigliga kostnader

Det är oftast inte ett alternativ att, som bosatt i ett land utanför EU/EES, lämna sin familj och resa till Sverige och det landsting man senast bodde i, för att få subventionerad planerad vård. Kostnader för flygbiljett, boende och långa väntetider är ofta oöverstigliga hinder. Och när det gäller akut vård är en resa till Sverige naturligtvis otänkbar.

Varför kan inte de förhållandevis få personer detta handlar om få en anständig behandling och få något för de skattepengar man betalar till Sverige varje år? I första hand en sjukvårdsförsäkring av något slag, till exempel en utvecklad version av den lösning Norge har.

 

Av Bo Jonsson

Ordförande, SAMS (Samorganisationen för svenskföreningar i Thailand för Ja till sjukvårdsförsäkring)

Lars Olof Fagerström

Sekreterare, SAMS

Staten borde ju vara intresserade av att bli av med gamla och sjuka Svenskar.  Även om vården i Thailand skulle kosta så kan det väl inte bli dyrare än det är i Sverige? Staten kanske t.o.m skulle kunna bygga sjukhem i Thailand, en win för både svenska staten och patientern?

  • Ge karma 5

Dela detta inlägg


Länk till inlägget

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu

NYTT INNEHÅLL
Nytt Innehåll


×

Viktig information om sekretess och kakor

Sekretesspolicy