Jump to content

Recommended Posts

spooncreek
6 timmar sedan, skrev Kenneth4618:

Ska man skriva dit ett telefonnummer på de gamla?

Jag har inte skrivit telnummer de senaste 5-6 gångerna. Har inte varit några problem.

  • Ge karma 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter
Kenneth4618
13 minuter sedan, skrev spooncreek:

Jag har inte skrivit telnummer de senaste 5-6 gångerna. Har inte varit några problem.

Då provar med de gamla korten och utan nummer.  De kanske är snällare i VIP mottagningen :look_down:

  • Haha 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter
SatanG
23 timmar sedan, skrev SatanG:

Är nu och lossar Crude Condensate i Maptaphut. Agenten kom ombord i morse vanlig ordning och räckte fram lappen så jag kunde signa mitt namn. Sedan drog han med mitt pass så antagligen är jag nu officiellt inrest i landet. Hoppas jag kan hoppa av om två dagar och åka hem, har varit ombord sedan 27 Sep.

 

/ SatanG 

 

14 dec blir mitt ettåriga NON-O visum med multiple entry förbrukat och borde man då inte få sedvanliga 90 dagar när man reser in i Thailand innan det datumet?

Finns det några kunniga här som har förklaring till varför jag endast får stanna till den 14 Dec?

Visa.thumb.jpg.0448f715ba67ce83f9cb32900cd7159b.jpg

 

 

/ SatanG

 

Ändrades av SatanG

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter
frogfish
50 minuter sedan, skrev SatanG:

 

14 dec blir mitt ettåriga NON-O visum förbrukat och borde man då inte få sedvanliga 90 dagar när man reser in i Thailand innan det datumet?

Finns det några kunniga här som har förklaring till varför jag endast får stanna till den 14 Dec?

Visa.thumb.jpg.0448f715ba67ce83f9cb32900cd7159b.jpg

 

 

/ SatanG

 

Ett vanligt Non-O gäller väl bara under 1 år? Så har jag uppfattat det.

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter
SatanG
5 minuter sedan, skrev frogfish:

Ett vanligt Non-O gäller väl bara under 1 år? Så har jag uppfattat det.

 

Jag trodde man fick 90 dagar om man reste in innan det gick ut, kanske jag som missförstått det?

 

/ SatanG

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter
thomas001
8 minuter sedan, skrev SatanG:

 

Jag trodde man fick 90 dagar om man reste in innan det gick ut, kanske jag som missförstått det?

 

/ SatanG

 

22 minuter sedan, skrev frogfish:

Ett vanligt Non-O gäller väl bara under 1 år? Så har jag uppfattat det.

 

Jag har non-O och har varje år fått 3 månader extra om jag passerar gränsen strax innan datumet på mitt visa gått ut. Sen kan jag även besoka Immigration i Thailand efter dom 3 mån. Och får då ytterligare 2 mån.

 Så totalt gäller det 17 mån.

  • Tummen upp 3

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter
frogfish
18 minuter sedan, skrev SatanG:

 

Jag trodde man fick 90 dagar om man reste in innan det gick ut, kanske jag som missförstått det?

 

/ SatanG

 

6 minuter sedan, skrev thomas001:

 

Jag har non-O och har varje år fått 3 månader extra om jag passerar gränsen strax innan datumet på mitt visa gått ut. Sen kan jag även besoka Immigration i Thailand efter dom 3 mån. Och får då ytterligare 2 mån.

 Så totalt gäller det 17 mån.

Ni har nog större rutin på detta, så ni har nog rätt.

 

Men då har jag ingen förklaring till SatanGs ursprungliga problem.....

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter
samet

Tror att båda är rätt ute.

Jag säger tror, för vet inte.

 

Däremot det jag hört från dem som har denna typ av visum är att de får 90 dagar innan visumet går ut.

Dock vid slutet av år 2, alltså när man förläng ett år till, så vet jag folk som fått samma som SatanG nu, bara tills visumet gått ut.

Det berodde på att de skulle åka in och förlänga sitt visum och visa upp alla papper igen om att de fortfarande uppfyllde kraven för att få denna typ av visum.

 

Så kompisen från Norrland som skaffade Non-O på ambassaden i Sverige. Reste till Thailand, var där några månader, kom igen innan 1 år hade gått och fick förlängning ytterligare ett år.

När man försökte göra samma sak i slutet av år 2, så fick han 4 dagar...

 

Han skulle till IM och visa upp alla papper igen om att han uppfyllde kraven. Då fick han ett nytt år på IM.

 

Så SatanG jag tror du får åka till IM och visa inkomstuppgifter och läkarintyg osv... så skall du få dig ett nytt år.

  • Tummen upp 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter
SatanG
10 minuter sedan, skrev samet:

Tror att båda är rätt ute.

Jag säger tror, för vet inte.

 

Däremot det jag hört från dem som har denna typ av visum är att de får 90 dagar innan visumet går ut.

Dock vid slutet av år 2, alltså när man förläng ett år till, så vet jag folk som fått samma som SatanG nu, bara tills visumet gått ut.

Det berodde på att de skulle åka in och förlänga sitt visum och visa upp alla papper igen om att de fortfarande uppfyllde kraven för att få denna typ av visum.

 

Så kompisen från Norrland som skaffade Non-O på ambassaden i Sverige. Reste till Thailand, var där några månader, kom igen innan 1 år hade gått och fick förlängning ytterligare ett år.

När man försökte göra samma sak i slutet av år 2, så fick han 4 dagar...

 

Han skulle till IM och visa upp alla papper igen om att han uppfyllde kraven. Då fick han ett nytt år på IM.

 

Så SatanG jag tror du får åka till IM och visa inkomstuppgifter och läkarintyg osv... så skall du få dig ett nytt år.

 

Hmmmm då kan det bli lite struligt. Förra, första, året går alltså ut nu och för att få den ettåriga extension var jag tvungen att visa upp 400k på thaibank i minst två månader. Inkomst sket de i på immigration Samut prakan :-)

 

/ SatanG

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter
samet
1 minut sedan, skrev SatanG:

 

Hmmmm då kan det bli lite struligt. Förra, första, året går alltså ut nu och för att få den ettåriga extension var jag tvungen att visa upp 400k på thaibank i minst två månader. Inkomst sket de i på immigration Samut prakan :-)

 

/ SatanG

Åk in å fråga vad de vill ha.

Är säkert lätt fixat för dig.

Du har ju både jobb, boende och barn.

Så är nog bara något papper som skall visas upp så att alla blir nöjda och ingen behöver tappa ansiktet.

  • Tummen upp 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter
SatanG
7 minuter sedan, skrev samet:

Åk in å fråga vad de vill ha.

Är säkert lätt fixat för dig.

Du har ju både jobb, boende och barn.

Så är nog bara något papper som skall visas upp så att alla blir nöjda och ingen behöver tappa ansiktet.

 

Ja jag får göra det. Just nu sitter jag fast ombord, min avlösare kom precis ombord men skepparn vågar inte släppa mig utan att jag är med en vända till. Han lovar att sparka iland mig samtidigt som lotsen möter upp när vi kommer tillbaka. Det rör sig inte om många dagar men är riktigt jävla less på detta nu.

Är dåligt väder längre ner i bukten nu, kommer absolut tidigast tillbaka den 11 Dec. Kul om man får börja semestern med overstay :-)

Ska man hitta något positivt så berättade agenten efter sitt besök på immigration åt mig att systemet sa att visumet går ut 12 Dec, stämpeln i passet säger iaf 14 Dec. så de ändrade till det datumet.

 

/ SatanG

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter
frogfish
50 minuter sedan, skrev SatanG:

 

Hmmmm då kan det bli lite struligt. Förra, första, året går alltså ut nu och för att få den ettåriga extension var jag tvungen att visa upp 400k på thaibank i minst två månader. Inkomst sket de i på immigration Samut prakan :-)

 

/ SatanG

Du har väl familj, varför kör du inte med Non-O Spouse? Där krävs väl inga pengar på banken?

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter
SatanG
8 minuter sedan, skrev frogfish:

Du har väl familj, varför kör du inte med Non-O Spouse? Där krävs väl inga pengar på banken?

 

Det är det jag har och jag trodde likadant tills jag var på "min" immigration i Samut Prakan, de var benhårda på detta.

 

/ SatanG

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter
thomas001
1 timme sedan, skrev samet:

Tror att båda är rätt ute.

Jag säger tror, för vet inte.

 

Däremot det jag hört från dem som har denna typ av visum är att de får 90 dagar innan visumet går ut.

Dock vid slutet av år 2, alltså när man förläng ett år till, så vet jag folk som fått samma som SatanG nu, bara tills visumet gått ut.

Det berodde på att de skulle åka in och förlänga sitt visum och visa upp alla papper igen om att de fortfarande uppfyllde kraven för att få denna typ av visum.

 

Så kompisen från Norrland som skaffade Non-O på ambassaden i Sverige. Reste till Thailand, var där några månader, kom igen innan 1 år hade gått och fick förlängning ytterligare ett år.

När man försökte göra samma sak i slutet av år 2, så fick han 4 dagar...

 

Han skulle till IM och visa upp alla papper igen om att han uppfyllde kraven. Då fick han ett nytt år på IM.

 

Så SatanG jag tror du får åka till IM och visa inkomstuppgifter och läkarintyg osv... så skall du få dig ett nytt år.

Jag åker på en trevlig tripp till Savannaketh(Thailändska konsulatet) var 15 månad eller var 17 månad. Där lämnar jag in passet,kopia på vigselbeviset,kopia på fruns id-kort. Fyller i en mycket enkel blankett. Pyntar 5.000 Baht.

Inget mer! Hämtar ut passet dagen efter och har återigen 17 månader. Kan även hämta ut passet samma dag mot en liten extra kostnad till konsulatets gymnastikforening. Men kul att stana någon natt och ta en vända på casinot.

 

  • Ge karma 1
  • Tummen upp 1

Dela detta inlägg


Länk till inlägget
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilder i sin helhet.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu


NYTT INNEHÅLL
Nytt Innehåll


×