Tommy Inlagd Maj 19, 2015 Dela Inlagd Maj 19, 2015 (ändrad) Svensk mat är klart överskattad. Vill ni ha hyfsad farrangmat till bra pris så rekommenderar jag härmed restaurangerna som finns på "Foodland" "Took Lae Dee", eller "Billigt och Gott", på svenska. Bra urval av farrang och Thaimat, vällagat, schyssta priser, kanske inte direkt svenskt, mer Tysk-Europeiskt. och gott. Lustigt nog köper frugan ofta farrangmat och jag väljer någon av deras Thai-rätter... Prova gärna deras frukost-special, riktigt bra! MVH Tommy Ändrades Maj 19, 2015 av Tommy "There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud." Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Scandinaviancorner Inlagd Maj 20, 2015 Dela Inlagd Maj 20, 2015 Gotländsk lammstek och saffranspannkaka slår allt annat slafs . Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Scandinaviancorner Inlagd Maj 20, 2015 Dela Inlagd Maj 20, 2015 Serveras det sådana här biffar i Sverige! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Jive Inlagd Maj 20, 2015 Dela Inlagd Maj 20, 2015 (ändrad) Svensk mat är klart överskattad. Vill ni ha hyfsad farrangmat till bra pris så rekommenderar jag härmed restaurangerna som finns på "Foodland" "Took Lae Dee", eller "Billigt och Gott", på svenska. Bra urval av farrang och Thaimat, vällagat, schyssta priser, kanske inte direkt svenskt, mer Tysk-Europeiskt. och gott. Lustigt nog köper frugan ofta farrangmat och jag väljer någon av deras Thai-rätter... Prova gärna deras frukost-special, riktigt bra! MVH Tommy Det var inte många rätt i det inlägget. Lycka till med nästa! För mej är måltidsstunden en av dagens höjdpunkter och att sitta vid en trång bardisk på Foodland och käka snabblagad mat med taskig smaksättning har jag svårt att få till känslan att vara dagens höjdpunkt. Ändrades Maj 20, 2015 av Jive Pensionärer suger - bunt ihop och slå ihjäl! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
thomas001 Inlagd Maj 20, 2015 Dela Inlagd Maj 20, 2015 (ändrad) Svensk mat är klart överskattad. Vill ni ha hyfsad farrangmat till bra pris så rekommenderar jag härmed restaurangerna som finns på "Foodland" "Took Lae Dee", eller "Billigt och Gott", på svenska. Bra urval av farrang och Thaimat, vällagat, schyssta priser, kanske inte direkt svenskt, mer Tysk-Europeiskt. och gott. Lustigt nog köper frugan ofta farrangmat och jag väljer någon av deras Thai-rätter... Prova gärna deras frukost-special, riktigt bra! MVH Tommy Svensk mat och framförallt Svensk husmanskost är klart underskattad!! Ändrades Maj 20, 2015 av thomas001 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stefan5300 Inlagd Maj 20, 2015 Dela Inlagd Maj 20, 2015 Det var inte många rätt i det inlägget. Lycka till med nästa! Håller med till fullo, svensk mat gjord på riktiga råvaror av en bondmora slår det mesta, sista julbordet jag åt i Sverige var hos en bonde där all julmaten var hemmagjord , inget halvfabrikatdynga där inte , eller den svenska mat som min 82-åriga mamma gärna bjuder på då jag är i Sverige, oj, oj, oj så gott, finns ju de som lägger ner sin själ när de lagar mat. BTT-IDOL OCH BITTERFITTA. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Horst Inlagd Maj 20, 2015 Trådstartare Dela Inlagd Maj 20, 2015 Serveras det sådana här biffar i Sverige! Ser riktigt gott ut. hur många gram, eller kilo, är de biffarna??? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Jive Inlagd Maj 20, 2015 Dela Inlagd Maj 20, 2015 Håller med till fullo, svensk mat gjord på riktiga råvaror av en bondmora slår det mesta, sista julbordet jag åt i Sverige var hos en bonde där all julmaten var hemmagjord , inget halvfabrikatdynga där inte , eller den svenska mat som min 82-åriga mamma gärna bjuder på då jag är i Sverige, oj, oj, oj så gott, finns ju de som lägger ner sin själ när de lagar mat. Lite synd om dessa människor, t o m restaurangägare i Sverige, som inte har fått uppleva den svenska matkulturen "innifrån", som t ex i mormors eller morsans kök inför julen. Pensionärer suger - bunt ihop och slå ihjäl! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
thomas001 Inlagd Maj 20, 2015 Dela Inlagd Maj 20, 2015 Svensk hemlagad husmanskost i Thailand. Här kommer några ex. Kålpudding. Skinkstek med gräddsås. Pannbiff med löksås Janssons Frestelse. Isterband med dillstuvad plugg och rödbetor. Köttfärssoppa. Hasselbackspotatis med fläskottlett och räkröra. Brunabönor med fläsk. Panerad fiskfile med potatismos och burkärtor. Kallops med rödbetor. Ugnsbakat Falukorm med hemmastampat mos. Långkok. Kött och grönsaksgryta. Blodpudding med fläsk. Ärtsoppa med fläsk. Köttbullar. Stuvade makaroner. Avslutar med en bild på nöjda gäster. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
thomas001 Inlagd Maj 20, 2015 Dela Inlagd Maj 20, 2015 Lite synd om dessa människor, t o m restaurangägare i Sverige, som inte har fått uppleva den svenska matkulturen "innifrån", som t ex i mormors eller morsans kök inför julen. Jag är uppvuxen med dom gamla traditionerna inför Jul. Farsan köpte alltid en halv gres innan Jul. Styckade den själv. Morsan stod och gjorde köttbullar,fläskkorv,grynkorv,saltade in revben m.m Farsan saltade in egen skinka. Lutade egen lutfisk. Vi barn fick vara med hela tiden. Minns dofterna än idag. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
mooton Inlagd Maj 20, 2015 Dela Inlagd Maj 20, 2015 Vad man saknar Swemag när det talas om mat. Han kunde verkligen berätta om maten och dess ursprung Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Horst Inlagd Maj 20, 2015 Trådstartare Dela Inlagd Maj 20, 2015 Svensk hemlagad husmanskost i Thailand. Här kommer några ex. Kålpudding. 006.JPG Skinkstek med gräddsås. 078.JPG Pannbiff med löksås 002.JPG Janssons Frestelse. jansson.jpg Isterband med dillstuvad plugg och rödbetor. 020.JPG Köttfärssoppa. 023.JPG Hasselbackspotatis med fläskottlett och räkröra. 007.JPG Brunabönor med fläsk. 013.JPG Panerad fiskfile med potatismos och burkärtor. 005.JPG Kallops med rödbetor. 012.JPG Ugnsbakat Falukorm med hemmastampat mos. 027.JPG Långkok. Kött och grönsaksgryta. 009.JPG Blodpudding med fläsk. 018.JPG Ärtsoppa med fläsk. 016.JPG Köttbullar. 004.JPG Stuvade makaroner. 008.JPG Avslutar med en bild på nöjda gäster. 010.JPG Grymt! Jag vill verkligen ge dig beröm! Du lyckas alltså fix alla dessa rätter i Thailand? Jag ska nog försöka jag också. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Horst Inlagd Maj 20, 2015 Trådstartare Dela Inlagd Maj 20, 2015 Svensk hemlagad husmanskost i Thailand. Här kommer några ex. Kålpudding. 006.JPG Skinkstek med gräddsås. 078.JPG Pannbiff med löksås 002.JPG Janssons Frestelse. jansson.jpg Isterband med dillstuvad plugg och rödbetor. 020.JPG Köttfärssoppa. 023.JPG Hasselbackspotatis med fläskottlett och räkröra. 007.JPG Brunabönor med fläsk. 013.JPG Panerad fiskfile med potatismos och burkärtor. 005.JPG Kallops med rödbetor. 012.JPG Ugnsbakat Falukorm med hemmastampat mos. 027.JPG Långkok. Kött och grönsaksgryta. 009.JPG Blodpudding med fläsk. 018.JPG Ärtsoppa med fläsk. 016.JPG Köttbullar. 004.JPG Stuvade makaroner. 008.JPG Avslutar med en bild på nöjda gäster. 010.JPG Åker du hem med jämna mellanrum och hämtar varor, typ rödbetor, eller skickas det? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Jive Inlagd Maj 20, 2015 Dela Inlagd Maj 20, 2015 (ändrad) Min thaifru lärde sej de mest elementära grunderna i tillagning av svensk husmanskost av Sten på Flaggan. Sedan har hon, med lite smakråd från mej, utvecklat och förfinat sina matlagningskonster och även diverse inläggningar, som t ex rödbetor. Hon tillagar och bjuder mej på farangmat (ofta svensk husmanskost) varje dag och idag har hon bakat bröd sedan kl 0600 i morse. När jag läser inläggen från Stefan 5300 och Thomas001 så kommer ju tankarna - tänk vilken krog vi skulle kunna få till om vi gick ihop några stycken. Svensk husmanskost med kvalitet och lagad med kärlek. Helt oslagbart! Ändrades Maj 20, 2015 av Jive Pensionärer suger - bunt ihop och slå ihjäl! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
thomas001 Inlagd Maj 20, 2015 Dela Inlagd Maj 20, 2015 Åker du hem med jämna mellanrum och hämtar varor, typ rödbetor, eller skickas det? Rödbetorna på bilden är inköpta på Foodland. Nu mer köper jag färska rödbetor ock kokar,lägger in själv. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Horst Inlagd Maj 20, 2015 Trådstartare Dela Inlagd Maj 20, 2015 Min thaifru lärde sej de mest elementära grunderna i tillagning av svensk husmanskost av Sten på Flaggan. Sedan har hon, med lite smakråd från mej, utvecklat och förfinat sina matlagningskonster och även diverse inläggningar, som t ex rödbetor. Hon tillagar och bjuder mej på farangmat (ofta svensk husmanskost) varje dag och idag har hon bakat bröd sedan kl 0600 i morse. När jag läser inläggen från Stefan 5300 och Thomas001 så kommer ju tankarna - tänk vilken krog vi skulle kunna få till om vi gick ihop några stycken. Svensk husmanskost med kvalitet och lagad med kärlek. Helt oslagbart! Öppnar ni i Bangkok? Då kommer jag och äter hos er varje dag! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stefan5300 Inlagd Maj 20, 2015 Dela Inlagd Maj 20, 2015 Kan väl också bidra med lite matlagning/tillverkning från obygden. Biff a la Lindström. Småländska isterband Små fina kroppkakor Blodpudding Ankleverpastej Inlagd ättiksströmming, fast gjord på makrill Marinerade revben med ananas i lergryta. BTT-IDOL OCH BITTERFITTA. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Tallviking Inlagd Maj 20, 2015 Dela Inlagd Maj 20, 2015 Serveras det sådana här biffar i Sverige! Ja, inte långt ifrån i alla fall Åt denna på lokala haket här i Haninge Centrum Being nice is overrated - Garfield Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stefan5300 Inlagd Maj 20, 2015 Dela Inlagd Maj 20, 2015 Min thaifru lärde sej de mest elementära grunderna i tillagning av svensk husmanskost av Sten på Flaggan. Sedan har hon, med lite smakråd från mej, utvecklat och förfinat sina matlagningskonster och även diverse inläggningar, som t ex rödbetor. Hon tillagar och bjuder mej på farangmat (ofta svensk husmanskost) varje dag och idag har hon bakat bröd sedan kl 0600 i morse. När jag läser inläggen från Stefan 5300 och Thomas001 så kommer ju tankarna - tänk vilken krog vi skulle kunna få till om vi gick ihop några stycken. Svensk husmanskost med kvalitet och lagad med kärlek. Helt oslagbart! Ja vilken succe det skulle bli. . BTT-IDOL OCH BITTERFITTA. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Enis Inlagd Maj 20, 2015 Dela Inlagd Maj 20, 2015 När jag läser inläggen från Stefan 5300 och Thomas001 så kommer ju tankarna - tänk vilken krog vi skulle kunna få till om vi gick ihop några stycken. Svensk husmanskost med kvalitet och lagad med kärlek. Helt oslagbart! Nja. lite svårt det tror jag då alla storätare då jobbar i restaurangen /Enis "Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..." Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Scandinaviancorner Inlagd Maj 20, 2015 Dela Inlagd Maj 20, 2015 Ja, inte långt ifrån i alla fall Åt denna på lokala haket här i Haninge Centrum IMG_0156.JPG Det där ser ut som en T Bone Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
svampen Inlagd Maj 20, 2015 Dela Inlagd Maj 20, 2015 (ändrad) Stable House Bkk Goda Smörebröd o Biff Rydberg mm Nä tacka vet jag Thailänskt smörgåsbord ??? Ändrades Maj 20, 2015 av svampen Örebro Sportklubb Ösk! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Fredman Inlagd Maj 20, 2015 Dela Inlagd Maj 20, 2015 Jag har ställt frågan många gånger men aldrig fått något bra svar. Från vilket datum blev det förbjudet att ta fram ny husmanskost. Det som någon kallar svensk mat som köttbullar och kåldolmar (från vindolme) hade Karl den 12:e med sig från Osmanska riket. Jag tror att för en tonåring är det mer husmanskost med pizza än kroppkakor. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Tommy Inlagd Maj 20, 2015 Dela Inlagd Maj 20, 2015 Det var inte många rätt i det inlägget. Lycka till med nästa! För mej är måltidsstunden en av dagens höjdpunkter och att sitta vid en trång bardisk på Foodland och käka snabblagad mat med taskig smaksättning har jag svårt att få till känslan att vara dagens höjdpunkt. Vinsnobberi igen... MVH Tommy "There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud." Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Tommy Inlagd Maj 20, 2015 Dela Inlagd Maj 20, 2015 Jag har ställt frågan många gånger men aldrig fått något bra svar. Från vilket datum blev det förbjudet att ta fram ny husmanskost. Det som någon kallar svensk mat som köttbullar och kåldolmar (från vindolme) hade Karl den 12:e med sig från Osmanska riket. Jag tror att för en tonåring är det mer husmanskost med pizza än kroppkakor. Stör inte de gamla bakkåtsträvarna nu, det var bättre förr... MVH Tommy "There is an eagle in me that wants to soar, and there is a hippopotamus in me that wants to wallow in the mud." Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.
Du måste vara medlem för att kommentera på forumet
Registrera dig
Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!
Registrera dig på forumetLogga in
Har du redan ett medlemskap? Logga in här.
Logga in nu