Guest Isan Lover Inlagd September 3, 2014 Dela Inlagd September 3, 2014 Hej Fortfarande lite dåligt med kantareller här hos oss på västkusten, men nästan all annan svamp formligen exploderar i skogen nu efter regnen. Med vänlig hälsning isan lover Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
BanFang Inlagd September 3, 2014 Dela Inlagd September 3, 2014 Vanliga kantareller är lite svårare att hitta, Men jag har mina guldlägen. Däremot finns det fruktansvärt mycket av falska kantareller. Jag ser många människor med den svampen I sina korgar. Nöjda och glada med sina "kantareller" Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
mek Inlagd September 3, 2014 Dela Inlagd September 3, 2014 hejsan här i värmland ganska gott om kantareller o karl-johan frugan brukar plocka runt 10-15 kg kantareller varje gång hon är ute Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Peolito Inlagd September 3, 2014 Dela Inlagd September 3, 2014 Någon som vet vad detta är för svamp. Plockade den i Jämtland och gav till frugan. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Fibromorsa Inlagd September 3, 2014 Dela Inlagd September 3, 2014 Någon som vet vad detta är för svamp. Plockade den i Jämtland och gav till frugan.ImageUploadedByMaipenrai1409737163.637097.jpg Ser ut som en Brun Aspsopp eller en Björksopp. Svårt att se skillnaden då "hatten" är så blöt! http://www.svampguiden.com/art.asp?art=leccinum_duriusculum http://www.svampguiden.com/art.asp?art=Leccinum_scabrum Alla svampar med "sporer" istället för "skivor" på undersidan av "hatten" är Soppar! Nattuggla som vägrar vara vaken dagtid. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Enis Inlagd September 3, 2014 Trådstartare Dela Inlagd September 3, 2014 Ser ut som en Brun Aspsopp eller en Björksopp. Svårt att se skillnaden då "hatten" är så blöt! http://www.svampguiden.com/art.asp?art=leccinum_duriusculum http://www.svampguiden.com/art.asp?art=Leccinum_scabrum Alla svampar med "sporer" istället för "skivor" på undersidan av "hatten" är Soppar! Är nog ingen sopp utan en snopp "Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..." Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
leifen Inlagd September 3, 2014 Dela Inlagd September 3, 2014 Naturen är generös, 300m skogsväg gav detta. Inget är omöjlligt, det tar bara längre tid. Tid kan inte sparas, bara användas Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Peolito Inlagd September 3, 2014 Dela Inlagd September 3, 2014 Ser ut som en Brun Aspsopp eller en Björksopp. Svårt att se skillnaden då "hatten" är så blöt!http://www.svampguiden.com/art.asp?art=leccinum_duriusculumhttp://www.svampguiden.com/art.asp?art=Leccinum_scabrum Alla svampar med "sporer" istället för "skivor" på undersidan av "hatten" är Soppar! Tack Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Enis Inlagd September 13, 2014 Trådstartare Dela Inlagd September 13, 2014 Årets första Enis "Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..." Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
borje222 Inlagd September 13, 2014 Dela Inlagd September 13, 2014 ImageUploadedByTapatalk1410630810.295592.jpg Årets första Enis Jaha, har de kommit nu, bara ett fåtal, eller...? Mvh. borje222 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Enis Inlagd September 13, 2014 Trådstartare Dela Inlagd September 13, 2014 Jaha, har de kommit nu, bara ett fåtal, eller...? Mvh. borje222 Ja det var hela dagsskörden så det är nog några veckor bort. /Enis "Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..." Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
thai412 Inlagd September 13, 2014 Dela Inlagd September 13, 2014 I Värmland där vi bor finns det hur mycket kantarell som helst....gäller o komma på rätt ställe bara..en släkting från Thailand som besöker oss nu har varit ute o plockat kantarell nästan varje dag..c:a 6-10 kg pr dag.....sen har han plockat mycket Karl Johan o nu börjar Trattkantarellen o komma också. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
borje222 Inlagd September 16, 2014 Dela Inlagd September 16, 2014 Idag åkte vi till Eskön, ett par mil norr om Gefle, för lite svampplockning... In i urskogen, där vi tidigare aldrig misslyckats med att fylla korgarna... Efter en timme i skogen, och bara udda svampar i sikte, övergick jag till att plocka de sista blåbären... Frugans skörd var väl heller inte så mycket att skryta över... Torrt som fnöske överallt... Mvh. borje222 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Soengsang Inlagd September 17, 2014 Dela Inlagd September 17, 2014 Ok, nu har Ryssarna vart i den gotländska skogen igen, så ni svampvänner, går detta att äta? Vad är oddsen att överleva? Det är helt ok att ha en annan åsikt än mig, jag kan inte tvinga DIG att ha rätt! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
ban99arne Inlagd September 17, 2014 Dela Inlagd September 17, 2014 Ok, nu har Ryssarna vart i den gotländska skogen igen, så ni svampvänner, går detta att äta? Vad är oddsen att överleva? Det är champinioner så bara stoppa i dig så mycket du kan. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Soengsang Inlagd September 17, 2014 Dela Inlagd September 17, 2014 Det är champinioner så bara stoppa i dig så mycket du kan. Dels så missuppfattade frågan, dels så är det inte champinjoner, eller skogschampinioner, håll dig du till att skramla med din mugg! Det är helt ok att ha en annan åsikt än mig, jag kan inte tvinga DIG att ha rätt! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
ban99arne Inlagd September 17, 2014 Dela Inlagd September 17, 2014 Dels så missuppfattade frågan, dels så är det inte champinjoner, eller skogschampinioner, håll dig du till att skramla med din mugg! Som sagt helt riskfritt och överlevnadsprocenten är 99%, såvida ni inte lyckas stoppa ner något i vrångstrupen ser jag inga som helst problem. Smaklig spis. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
borje222 Inlagd September 17, 2014 Dela Inlagd September 17, 2014 Dels så missuppfattade frågan, dels så är det inte champinjoner, eller skogschampinioner, håll dig du till att skramla med din mugg! Nu är till och med svamptråden nerbajsad... Tyvärr tomurdoc, vet jag ej vad det är för svamp, men det finns säkert någon normal som vet... Mvh. borje222 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
ban99arne Inlagd September 17, 2014 Dela Inlagd September 17, 2014 Nu har man varit och botaniserat på det lokala svampstället och idag var det god tillgång på bla kantarell. Det skall bli gott. Di fotointresserade ser direkt hur harmoniskt det gyllene snittet breder ut sig över bilden. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
jrk Inlagd September 17, 2014 Dela Inlagd September 17, 2014 Ok, nu har Ryssarna vart i den gotländska skogen igen, så ni svampvänner, går detta att äta? Vad är oddsen att överleva? Köper du svamp av ryssarna? Nu blir inte Travsvampen glad. Med vänlig hälsning jrk Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
scorpio63 Inlagd September 17, 2014 Dela Inlagd September 17, 2014 Jag har ett program i telefonen för att identifiera svampar "svampguiden" Det är lite svårt att bestämma då det inte går att se foten och närmare på skivorna under hatten. Men svaret jag får då jag kollar så mycket jag kan efter bilden så är det någon typ av rissla. det finns 80 arter och dom flesta är oätliga. men ladda ner appen själv och kolla närmare, den är faktiskt riktigt bra, En anmärkning mottagen för otrevligt sätt, så jag är inte ofelbar:-) Nu även en avstängning :-S Back again, Pattaya i Maj-Juni efter Kina. Sedan julresan 17Dec- 15Jan. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
oberg Inlagd September 17, 2014 Dela Inlagd September 17, 2014 Nu har man varit och botaniserat på det lokala svampstället och idag var det god tillgång på bla kantarell. Det skall bli gott. 20140917_175847.jpg Di fotointresserade ser direkt hur harmoniskt det gyllene snittet breder ut sig över bilden. En perfekt harmoni emellan ljus, kompositon och färg. Strålande! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest Fredman Inlagd September 20, 2014 Dela Inlagd September 20, 2014 Nu har trattkantarellerna börjat dyka upp i St:Anna. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
happyharry Inlagd September 20, 2014 Dela Inlagd September 20, 2014 Ok, nu har Ryssarna vart i den gotländska skogen igen, så ni svampvänner, går detta att äta? Vad är oddsen att överleva? Denna svamp går utmärkt att äta, det är en skäggriska (tolkar det som så i bilden i alla fall) om det kommer vit "mjölk" ur den när man bryter den så är den ätlig i alla fall. Koka rikligt och skumma av och sedan salta in den. Det var så vi gjorde när jag växte upp. Vet att denna svamp inte är så populär som matsvamp i Sverige så den finns i överflöd eftersom inte så många plockar den. Oddsen att överleva är 100% med andra ord om man kokar den. Some people think football is a matter of life or death, but it's far more important than that. - Bill Shankley Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Soengsang Inlagd September 20, 2014 Dela Inlagd September 20, 2014 Denna svamp går utmärkt att äta, det är en skäggriska (tolkar det som så i bilden i alla fall) om det kommer vit "mjölk" ur den när man bryter den så är den ätlig i alla fall. Koka rikligt och skumma av och sedan salta in den. Det var så vi gjorde när jag växte upp. Vet att denna svamp inte är så populär som matsvamp i Sverige så den finns i överflöd eftersom inte så många plockar den. Oddsen att överleva är 100% med andra ord om man kokar den. Tackar. Ryssarna gjorde ungefär så. Kokade och skummade av så som du beskriver, sen i vattenbad i tre dagar. Sen la de in den i saltlake, och där ska den tydligen ligga i 45 dagar, sen sak den vara delikat säger de. Det är helt ok att ha en annan åsikt än mig, jag kan inte tvinga DIG att ha rätt! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.
Du måste vara medlem för att kommentera på forumet
Registrera dig
Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!
Registrera dig på forumetLogga in
Har du redan ett medlemskap? Logga in här.
Logga in nu