Jump to content
IGNORERAD

500,000 rödskjortor ska delta i demonstration i Bangkok på lördag


MPR Nyheter

Recommended Posts

Guest Isan Lover

Nej det är inte samma sak! Om de har så förstår man ju varför, de måste få försvara sig och sina demokratiska rättigheter emot motståndarnas inhyrda mördare.

Enligt lag har man rätt att demonstrera fredligt, tyvärr vill de röda trappa upp våldet vilket de lyckas bra med. PGA erfarenhet antar jag. Starkt gjort av regeringsmotståndarna att inte tillgripa våld tillbaka trots allt blod de måste spilla i demokratins namn.

 

Med Vänlig Hälsning :-)

 

/ SatanG

Hej

 

Så det är ok att hyra in och leja mördare för att skydda sig mot andra lejda mördare?

 

Lite virrigt tycker jag och undrar vilken lag paragraf man hänvisar till.

 

Med vänlig hälsning isan lover

Link to comment
Dela på andra sajter

  • Svar 837
  • Skapad
  • Senaste svaret

Mest aktiva i denna tråd

  • Khun Ken

    132

  • Tallviking

    98

  • carpenter

    83

  • måne

    58

Mest aktiva i denna tråd

Inlagda bilder

Bara i din sjuka hjärna.

Kan du istället förklara vad beslutet innebär.

Men tycker faktiskt att du behöver inte s"änka dig till Khun Kens nivå.

Så har du argument kom med dom

Ändrades av carpenter
Link to comment
Dela på andra sajter

Kan du istället förklara vad beslutet innebär.

Men tycker faktiskt att du behöver inte s"änka dig till Khun Kens nivå.

Så har du argument kom med dom

Khun Ken kommer dock aldrig att sänka sig till din nivå.

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej

 

Nu ljuger du igen som vanligt.

 

Det jag har sagt är följande, att vare polis eller åklagare har kunnat fastställa dom svart klädda männens (2010) identitet, uppdrag eller uppdragsgivare och det vare sig under Apishits tid som PM eller Yinglucks tid som PM och detta är obestridlig fakta. 

 

Med dom svartklädda männen 2013 är situationen lite annorlunda eftersom gripande och erkännande finns av svartklädda män ifrån Sutheps hemprovins Surat Thani, erkännande om uppdrag, ersättning och uppdragsgivare finns också i detta fall.

 

Har du uppgifter om dom svartklädda männen 2010 som Apishit, Yingluck, DSI, Polis eller åklagare saknar så skicka den anonymt till någon av dessa.

 

Med vänlig hälsning isan lover

 

Tänkte jag skulle ge dig en liten lektion i källkritik och nyhetsvärdering, det är ju det jag sysslar med mest och undervisar i. Du slipper till och med betala för utbildningen så det är helt upp till dig om du kommer att bli godkänd eller inte...

 

Vid sammanstötningarna i Bangkok den 1/2-2014 så togs det mycket bilder, bland annat på den här mannen:

 

post-3473-0-55213700-1400307614.jpeg

 

Han fick snabbt namnet "Popcorn Gunman" och var en överraskning för Koo Tee och hans anhang när de kom till platsen för att provocera fram bråk med PDRC´s demonstranter som redan var där.

Så vad visar bilden då, jo en till synes vältränad och erfaren maskerad man som gömde siutt vapen i en färgglad påse och var noga med att plocka upp hylsor efter sig. Vapnet som användes var de flesta överens om är en Israelisk tillverkad Tavor TAR-21 somThailands armé började köpa in 2009 för att ersätta åldrande USA tillverkade M-16. Det ser ut som om det sitter ett rödpunktssikte under pipan och vapnet ryms med lätthet i påsen så något mer än pipan ser man aldrig på bilderna.

 

http://www.bangkokpost.com/print/395242/

 

Från texten i BP:

 

"The hooded gunman’s folk hero status has been cemented to the point where smartphone cases in green and yellow, resembling the colours of the bag he concealed what’s believed to be an Israeli-made Tavor rifle inside, have become a must-have fashion accessory.

But the Popcorn Shooter — who operated with a pointer identifying targets on the other side and collecting bullet shells and changing magazine clips — wasn’t the only professionally trained security person at Laksi intersection on the afternoon of Feb 1"

 
Så man kan nog slå fast att "popcorn gunman" är ett proffs på det han gör och det stärker ju teorin om att han var eller har varit medlem i thailands elitstyrka Navy Seals.
 
 
Sen går det fram till den 20 mars när Lung Kiimao kallar till presskonferens. Han förklarar att de har gripit "popcorn gunman" i Surat Thani på en marknad under onsdag eftermiddag. Redan torsdag förmiddag kunde han paraderas på presskonferensen i Bangkok efter att han erkänt enligt Lung Kiimao. Han hade signerat ett erkännande där han bland annat skulle ha använt en USA tillverkad M-16 för att skjuta med vid Laksi. Killen var 24 år, från Phitsanulok.
 

Nu är det dags att börja ställa lite frågor, Vivat Yodprasert är ingen Navy Seal eller ens en vanlig soldat. Han är en vanlig kille från Phitsanulok-mitt i de rödas kärnområde.

Phitsanulok är så pass rött att ingen annan kandidat ville/vågade ställa upp mot PTP´s kandidater i senaste valet 2011. Vivat måste varit väldigt ensam i Phitsanulok..

 

http://202.47.224.92/en/news.php?id=254904030032

 

Sen tittar vi på en sådan sak som tidsrymden-han greps under eftermiddagen den 19 mars på en marknad i Surat Thani och förevisades på en presskonferens i Bangkok på förmiddagen den 20 mars. Då hade man hunnit frakta honom från Surat Thani, hålla förhör och få fram ett skriftligt erkännande av honom. Oerhört snabbt jobbat får jag säga.

Näst intill omöjligt skulle jag vilja hävda om vi nu ska tro på de första teorierna om att "popcorn gunman" var en elitsoldat ur Navy Seals. De brukar inte erkänna allt de anklagas för på studs som verkar vara fallet här.

 

En annan sak att fundera på är vapnen. Efter sammandrabbningarna vid Laksi så var alla överens om att det var en Tavor Tar-21 som fanns i påsen. Den ser ut så här:

 

post-3473-0-50411900-1400310143.jpeg

 

Enligt uppgifter är den mellan 59-72 centimeter lång beroende på variant. Den borde kunna rymmas i påsen som användes och är ett vapen som Thailands elitstyrkor använder.

 

Men i det skrivna erkännandet så står det ju på flera ställen att han använde en M-16? Dess varianter ser ut så här:

 

post-3473-0-09339200-1400310156.jpeg

 

Den är mellan 98-100 centimeter lång, alltså avsevärt större och näst intill omöjlig att helt gömma inne i en popcornspåse. På någon bild borde kolven synts till?

 

En annan uppgift från Lung kiimaos paradering som man bör fundera över är att han bara uppges ha fått 300 baht för besväret att sätta sig i en livsfarlig situation med att bära ett vapen och skjuta mot folk mitt i Bangkok. Risken att bli dödad måste varit uppenbar och i röd press så har ju uppgifter cirkulerat om att vanliga demonstranter får uppåt 1000  baht om dagen för att bara demonstrera obeväpnade i Bangkok. Så gör den här killen något livsfarligt för 300 baht?

Senast förra veckan hade vi ju ett antal red-shirts som stämde Jatuporn för att de blivit utlovade 1000 baht för att demonstrera i Bangkok-en demonstration som ställdes in. De var vanliga bönder från Sa Kaeo och vill de ha 1000 baht för att bara demonstrera så verkar Vivats 300 baht för att utföra ett helt livsfarligt uppdrag i lägsta laget..

 

Sen ett par dagar efter Lung Kiimaos presskonferens  kommer det här fram, Vivat har torterats och tvingats att erkänna enligt hans advokat:

 

http://www.bangkokpost.com/news/politics/401938/police-deny-popcorn-man-torture

 

"Vivat Yodprasit, 24, claims he was assaulted by police and forced to confess that he had concealed an assault rifle inside a popcorn sack and fired multiple rounds during clashes at Laksi intersection"

 

Räknar man då samman alla tveksamheter som finns runt detta  och även väger in att Vivat inte ens har åtalats ännu trots att han "erkänt" så kan vi med största sannolikhet slå fast att Vivat är en klassisk "scape goat" som skakats fram i all hast för att Lung Kiimao skulle kunna visa upp för regeringens supportrar hur effektiva de var. De flesta av dem går ju på det hela, även en del som borde veta bättre köper ju det med hull och hår.

 

Men visst borde journalisterna på presskonferensen sett dessa missar?

Klart de borde och det gjorde de också men pressen på inhemska journalister i Thailand är enorm idag. Skulle de ställa dessa frågor jag nu har gjort så skulle de inte bara riskera deras karriär, deras arbetsgivares statliga tillstånd och annonsering samt förmodligen även sina egna liv. Det är få personer som är beredda att göra det.

 

Kunde då Lung Kiimaos plan fungerat? Jo det kunde den om han varit mer noggrann, säg att det tog en vecka mellan gripandet och presskonferensen, sett till att det stod rätt vapen i erkännande och hävdat att den utpekade iallafall fick dubbelt så mycket betalt som "vanliga" demonstranter. Samt plockat en person som hade någon form av militär bakgrund så hade trovärdigheten ökat markant.

 

Så nu IL har du fått en liten lektion i källkritik och nyhetsvärdering-hoppas du har nytta av den.

 

"It is not power that corrupts but fear. Fear of losing power corrupts those who wield it and fear of the scourge of power corrupts those who are subject to it"- Aung San Suu Kyi
"It's not a lie, if you believe it" - George Costanza
"Never Argue With A Fool – They Will Drag You Down To Their Level, Then Beat You With Experience"
"Facts are meaningless - you could use facts to prove anything that's even remotely true" -Homer Simpson

www.destinationasien.se 

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej

 

Är inte ett domstolsbeslut som förbjuder polisen att leta efter och beslagta vapen och granater hos dom gula demonstranterna i princip det samma som att besluta att dom får vara detta?

 

Med vänlig hälsning isan lover

Nej!

Link to comment
Dela på andra sajter

Tänkte jag skulle ge dig en liten lektion i källkritik och nyhetsvärdering, det är ju det jag sysslar med mest och undervisar i. Du slipper till och med betala för utbildningen så det är helt upp till dig om du kommer att bli godkänd eller inte...

 

Vid sammanstötningarna i Bangkok den 1/2-2014 så togs det mycket bilder, bland annat på den här mannen:

 

attachicon.gifUnknown-22.jpeg

 

Han fick snabbt namnet "Popcorn Gunman" och var en överraskning för Koo Tee och hans anhang när de kom till platsen för att provocera fram bråk med PDRC´s demonstranter som redan var där.

Så vad visar bilden då, jo en till synes vältränad och erfaren maskerad man som gömde siutt vapen i en färgglad påse och var noga med att plocka upp hylsor efter sig. Vapnet som användes var de flesta överens om är en Israelisk tillverkad Tavor TAR-21 somThailands armé började köpa in 2009 för att ersätta åldrande USA tillverkade M-16. Det ser ut som om det sitter ett rödpunktssikte under pipan och vapnet ryms med lätthet i påsen så något mer än pipan ser man aldrig på bilderna.

 

http://www.bangkokpost.com/print/395242/

 

Från texten i BP:

 

"The hooded gunman’s folk hero status has been cemented to the point where smartphone cases in green and yellow, resembling the colours of the bag he concealed what’s believed to be an Israeli-made Tavor rifle inside, have become a must-have fashion accessory.

But the Popcorn Shooter — who operated with a pointer identifying targets on the other side and collecting bullet shells and changing magazine clips — wasn’t the only professionally trained security person at Laksi intersection on the afternoon of Feb 1"

 
Så man kan nog slå fast att "popcorn gunman" är ett proffs på det han gör och det stärker ju teorin om att han var eller har varit medlem i thailands elitstyrka Navy Seals.
 
 
Sen går det fram till den 20 mars när Lung Kiimao kallar till presskonferens. Han förklarar att de har gripit "popcorn gunman" i Surat Thani på en marknad under onsdag eftermiddag. Redan torsdag förmiddag kunde han paraderas på presskonferensen i Bangkok efter att han erkänt enligt Lung Kiimao. Han hade signerat ett erkännande där han bland annat skulle ha använt en USA tillverkad M-16 för att skjuta med vid Laksi. Killen var 24 år, från Phitsanulok.
 

Nu är det dags att börja ställa lite frågor, Vivat Yodprasert är ingen Navy Seal eller ens en vanlig soldat. Han är en vanlig kille från Phitsanulok-mitt i de rödas kärnområde.

Phitsanulok är så pass rött att ingen annan kandidat ville/vågade ställa upp mot PTP´s kandidater i senaste valet 2011. Vivat måste varit väldigt ensam i Phitsanulok..

 

http://202.47.224.92/en/news.php?id=254904030032

 

Sen tittar vi på en sådan sak som tidsrymden-han greps under eftermiddagen den 19 mars på en marknad i Surat Thani och förevisades på en presskonferens i Bangkok på förmiddagen den 20 mars. Då hade man hunnit frakta honom från Surat Thani, hålla förhör och få fram ett skriftligt erkännande av honom. Oerhört snabbt jobbat får jag säga.

Näst intill omöjligt skulle jag vilja hävda om vi nu ska tro på de första teorierna om att "popcorn gunman" var en elitsoldat ur Navy Seals. De brukar inte erkänna allt de anklagas för på studs som verkar vara fallet här.

 

En annan sak att fundera på är vapnen. Efter sammandrabbningarna vid Laksi så var alla överens om att det var en Tavor Tar-21 som fanns i påsen. Den ser ut så här:

 

attachicon.gifUnknown-23.jpeg

 

Enligt uppgifter är den mellan 59-72 centimeter lång beroende på variant. Den borde kunna rymmas i påsen som användes och är ett vapen som Thailands elitstyrkor använder.

 

Men i det skrivna erkännandet så står det ju på flera ställen att han använde en M-16? Dess varianter ser ut så här:

 

attachicon.gifUnknown-24.jpeg

 

Den är mellan 98-100 centimeter lång, alltså avsevärt större och näst intill omöjlig att helt gömma inne i en popcornspåse. På någon bild borde kolven synts till?

 

En annan uppgift från Lung kiimaos paradering som man bör fundera över är att han bara uppges ha fått 300 baht för besväret att sätta sig i en livsfarlig situation med att bära ett vapen och skjuta mot folk mitt i Bangkok. Risken att bli dödad måste varit uppenbar och i röd press så har ju uppgifter cirkulerat om att vanliga demonstranter får uppåt 1000  baht om dagen för att bara demonstrera obeväpnade i Bangkok. Så gör den här killen något livsfarligt för 300 baht?

Senast förra veckan hade vi ju ett antal red-shirts som stämde Jatuporn för att de blivit utlovade 1000 baht för att demonstrera i Bangkok-en demonstration som ställdes in. De var vanliga bönder från Sa Kaeo och vill de ha 1000 baht för att bara demonstrera så verkar Vivats 300 baht för att utföra ett helt livsfarligt uppdrag i lägsta laget..

 

Sen ett par dagar efter Lung Kiimaos presskonferens  kommer det här fram, Vivat har torterats och tvingats att erkänna enligt hans advokat:

 

http://www.bangkokpost.com/news/politics/401938/police-deny-popcorn-man-torture

 

"Vivat Yodprasit, 24, claims he was assaulted by police and forced to confess that he had concealed an assault rifle inside a popcorn sack and fired multiple rounds during clashes at Laksi intersection"

 

Räknar man då samman alla tveksamheter som finns runt detta  och även väger in att Vivat inte ens har åtalats ännu trots att han "erkänt" så kan vi med största sannolikhet slå fast att Vivat är en klassisk "scape goat" som skakats fram i all hast för att Lung Kiimao skulle kunna visa upp för regeringens supportrar hur effektiva de var. De flesta av dem går ju på det hela, även en del som borde veta bättre köper ju det med hull och hår.

 

Men visst borde journalisterna på presskonferensen sett dessa missar?

Klart de borde och det gjorde de också men pressen på inhemska journalister i Thailand är enorm idag. Skulle de ställa dessa frågor jag nu har gjort så skulle de inte bara riskera deras karriär, deras arbetsgivares statliga tillstånd och annonsering samt förmodligen även sina egna liv. Det är få personer som är beredda att göra det.

 

Kunde då Lung Kiimaos plan fungerat? Jo det kunde den om han varit mer noggrann, säg att det tog en vecka mellan gripandet och presskonferensen, sett till att det stod rätt vapen i erkännande och hävdat att den utpekade iallafall fick dubbelt så mycket betalt som "vanliga" demonstranter. Samt plockat en person som hade någon form av militär bakgrund så hade trovärdigheten ökat markant.

 

Så nu IL har du fått en liten lektion i källkritik och nyhetsvärdering-hoppas du har nytta av den.

Du kan nog slänga dig i väggen med din a källor.

Du är långt från den verklighet som Jan Källman beskriver journalisten som vågar gå in i verkligheten o beskriva den.

Men din text påvisar bara hur reaktionär du är.

Din källkritik är inte mycket att hurra för.

Men lev du i din ärkereaktionära värd. Du är inte den första klassförrädaren i historien.

Fan saknar bergsmannen.

Link to comment
Dela på andra sajter

Du kan nog slänga dig i väggen med din a källor.

Du är långt från den verklighet som Jan Källman beskriver journalisten som vågar gå in i verkligheten o beskriva den.

Men din text påvisar bara hur reaktionär du är.

Din källkritik är inte mycket att hurra för.

Men lev du i din ärkereaktionära värd. Du är inte den första klassförrädaren i historien.

Fan saknar bergsmannen.

Kryp tillbaka in i svampskogen, där du hör hemma.

Link to comment
Dela på andra sajter

Kryp tillbaka in i svampskogen, där du hör hemma.

En 35 nedslag blev det.

men du sa inget.

Har du svårt att argumentera, så för du väl googla i vanlig ordning.

Link to comment
Dela på andra sajter

Du kan nog slänga dig i väggen med din a källor.

Du är långt från den verklighet som Jan Källman beskriver journalisten som vågar gå in i verkligheten o beskriva den.

Men din text påvisar bara hur reaktionär du är.

Din källkritik är inte mycket att hurra för.

Men lev du i din ärkereaktionära värd. Du är inte den första klassförrädaren i historien.

Fan saknar bergsmannen.

 

Ja du matte, det är väl snart ett halvår sedan jag bad dig peka ut några felaktigheter i det jag skrev uppbackat av någon trovärdig fakta. Ännu så länga har du kommit med exakt 0 påpekanden.

"It is not power that corrupts but fear. Fear of losing power corrupts those who wield it and fear of the scourge of power corrupts those who are subject to it"- Aung San Suu Kyi
"It's not a lie, if you believe it" - George Costanza
"Never Argue With A Fool – They Will Drag You Down To Their Level, Then Beat You With Experience"
"Facts are meaningless - you could use facts to prove anything that's even remotely true" -Homer Simpson

www.destinationasien.se 

Link to comment
Dela på andra sajter

En 35 nedslag blev det.

men du sa inget.

Har du svårt att argumentera, så för du väl googla i vanlig ordning.

Du vill att man skall sluta skriva om sprit och svamp när det gäller dig, men själv kan du spy galla över allt och alla värre än en "klimakteriekärring" Du måste vara jättelycklig...inte.

Link to comment
Dela på andra sajter

Du kan nog slänga dig i väggen med din a källor.

Du är långt från den verklighet som Jan Källman beskriver journalisten som vågar gå in i verkligheten o beskriva den.

Men din text påvisar bara hur reaktionär du är.

Din källkritik är inte mycket att hurra för.

Men lev du i din ärkereaktionära värd. Du är inte den första klassförrädaren i historien.

Fan saknar bergsmannen.

Ja vad ska man säga om den stackars mannen. Ingenting alls antagligen, en sjuk hjärna kan aldrig bli frisk eller.

 

Sakaeo

Link to comment
Dela på andra sajter

NiceBeaver

Du kan nog slänga dig i väggen med din a källor.

Du är långt från den verklighet som Jan Källman beskriver journalisten som vågar gå in i verkligheten o beskriva den.

Men din text påvisar bara hur reaktionär du är.

Din källkritik är inte mycket att hurra för.

Men lev du i din ärkereaktionära värd. Du är inte den första klassförrädaren i historien.

Fan saknar bergsmannen.

 

Jan Källman ja. Nu är ju hans blogg just en blogg och inte en nyhetsförmedling. Det ha han själv har klargjort. Han skriver vad han själv har lust med, något som kanske inte en helt neutral bild av verkligheten.

Dessutom tiggde han pengar för att driva bloggen vidare, härom veckan. En sån sak känns väl en aning tveksamt i sammanhanget. Han kanske har ont om jobb, därav har hans ordval blivit hårdare och lite desperat den senaste tiden. Men kanske kan du och IL ge ett litet bidrag så FOX News BKK kan fortsätta och du får din rapport från "värkligheten".

"Att försöka är första steget till att misslyckas" - Homer Simpson

-NICE BEAVER!!! -Thank you, I just had it stuffed. (Leslie Nielsen & Pricilla Presley i Nakna Pistolen)

Link to comment
Dela på andra sajter

Jan Källman ja. Nu är ju hans blogg just en blogg och inte en nyhetsförmedling. Det ha han själv har klargjort. Han skriver vad han själv har lust med, något som kanske inte en helt neutral bild av verkligheten.

Dessutom tiggde han pengar för att driva bloggen vidare, härom veckan. En sån sak känns väl en aning tveksamt i sammanhanget. Han kanske har ont om jobb, därav har hans ordval blivit hårdare och lite desperat den senaste tiden. Men kanske kan du och IL ge ett litet bidrag så FOX News BKK kan fortsätta och du får din rapport från "värkligheten".

Ja du kan väl bara säga dig att be om pengar har han nog gjort några år.

Kan tänka mig att det kostar en del att förmedla intryck från verkligheten.

 

Men nu är det ju så att det han skriver om, vad som  händer i Thailand, är det många av hans kolleger som  bekräftar ock skriver om, förutom våran egen sk journalist.

Blogg. jankallman. com   

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest Isan Lover

Tänkte jag skulle ge dig en liten lektion i källkritik och nyhetsvärdering, det är ju det jag sysslar med mest och undervisar i. Du slipper till och med betala för utbildningen så det är helt upp till dig om du kommer att bli godkänd eller inte...

 

Vid sammanstötningarna i Bangkok den 1/2-2014 så togs det mycket bilder, bland annat på den här mannen:

 

attachicon.gifUnknown-22.jpeg

 

Han fick snabbt namnet "Popcorn Gunman" och var en överraskning för Koo Tee och hans anhang när de kom till platsen för att provocera fram bråk med PDRC´s demonstranter som redan var där.

Så vad visar bilden då, jo en till synes vältränad och erfaren maskerad man som gömde siutt vapen i en färgglad påse och var noga med att plocka upp hylsor efter sig. Vapnet som användes var de flesta överens om är en Israelisk tillverkad Tavor TAR-21 somThailands armé började köpa in 2009 för att ersätta åldrande USA tillverkade M-16. Det ser ut som om det sitter ett rödpunktssikte under pipan och vapnet ryms med lätthet i påsen så något mer än pipan ser man aldrig på bilderna.

 

http://www.bangkokpost.com/print/395242/

 

Från texten i BP:

 

"The hooded gunman’s folk hero status has been cemented to the point where smartphone cases in green and yellow, resembling the colours of the bag he concealed what’s believed to be an Israeli-made Tavor rifle inside, have become a must-have fashion accessory.

But the Popcorn Shooter — who operated with a pointer identifying targets on the other side and collecting bullet shells and changing magazine clips — wasn’t the only professionally trained security person at Laksi intersection on the afternoon of Feb 1"

 
Så man kan nog slå fast att "popcorn gunman" är ett proffs på det han gör och det stärker ju teorin om att han var eller har varit medlem i thailands elitstyrka Navy Seals.
 
 
Sen går det fram till den 20 mars när Lung Kiimao kallar till presskonferens. Han förklarar att de har gripit "popcorn gunman" i Surat Thani på en marknad under onsdag eftermiddag. Redan torsdag förmiddag kunde han paraderas på presskonferensen i Bangkok efter att han erkänt enligt Lung Kiimao. Han hade signerat ett erkännande där han bland annat skulle ha använt en USA tillverkad M-16 för att skjuta med vid Laksi. Killen var 24 år, från Phitsanulok.
 

Nu är det dags att börja ställa lite frågor, Vivat Yodprasert är ingen Navy Seal eller ens en vanlig soldat. Han är en vanlig kille från Phitsanulok-mitt i de rödas kärnområde.

Phitsanulok är så pass rött att ingen annan kandidat ville/vågade ställa upp mot PTP´s kandidater i senaste valet 2011. Vivat måste varit väldigt ensam i Phitsanulok..

 

http://202.47.224.92/en/news.php?id=254904030032

 

Sen tittar vi på en sådan sak som tidsrymden-han greps under eftermiddagen den 19 mars på en marknad i Surat Thani och förevisades på en presskonferens i Bangkok på förmiddagen den 20 mars. Då hade man hunnit frakta honom från Surat Thani, hålla förhör och få fram ett skriftligt erkännande av honom. Oerhört snabbt jobbat får jag säga.

Näst intill omöjligt skulle jag vilja hävda om vi nu ska tro på de första teorierna om att "popcorn gunman" var en elitsoldat ur Navy Seals. De brukar inte erkänna allt de anklagas för på studs som verkar vara fallet här.

 

En annan sak att fundera på är vapnen. Efter sammandrabbningarna vid Laksi så var alla överens om att det var en Tavor Tar-21 som fanns i påsen. Den ser ut så här:

 

attachicon.gifUnknown-23.jpeg

 

Enligt uppgifter är den mellan 59-72 centimeter lång beroende på variant. Den borde kunna rymmas i påsen som användes och är ett vapen som Thailands elitstyrkor använder.

 

Men i det skrivna erkännandet så står det ju på flera ställen att han använde en M-16? Dess varianter ser ut så här:

 

attachicon.gifUnknown-24.jpeg

 

Den är mellan 98-100 centimeter lång, alltså avsevärt större och näst intill omöjlig att helt gömma inne i en popcornspåse. På någon bild borde kolven synts till?

 

En annan uppgift från Lung kiimaos paradering som man bör fundera över är att han bara uppges ha fått 300 baht för besväret att sätta sig i en livsfarlig situation med att bära ett vapen och skjuta mot folk mitt i Bangkok. Risken att bli dödad måste varit uppenbar och i röd press så har ju uppgifter cirkulerat om att vanliga demonstranter får uppåt 1000  baht om dagen för att bara demonstrera obeväpnade i Bangkok. Så gör den här killen något livsfarligt för 300 baht?

Senast förra veckan hade vi ju ett antal red-shirts som stämde Jatuporn för att de blivit utlovade 1000 baht för att demonstrera i Bangkok-en demonstration som ställdes in. De var vanliga bönder från Sa Kaeo och vill de ha 1000 baht för att bara demonstrera så verkar Vivats 300 baht för att utföra ett helt livsfarligt uppdrag i lägsta laget..

 

Sen ett par dagar efter Lung Kiimaos presskonferens  kommer det här fram, Vivat har torterats och tvingats att erkänna enligt hans advokat:

 

http://www.bangkokpost.com/news/politics/401938/police-deny-popcorn-man-torture

 

"Vivat Yodprasit, 24, claims he was assaulted by police and forced to confess that he had concealed an assault rifle inside a popcorn sack and fired multiple rounds during clashes at Laksi intersection"

 

Räknar man då samman alla tveksamheter som finns runt detta  och även väger in att Vivat inte ens har åtalats ännu trots att han "erkänt" så kan vi med största sannolikhet slå fast att Vivat är en klassisk "scape goat" som skakats fram i all hast för att Lung Kiimao skulle kunna visa upp för regeringens supportrar hur effektiva de var. De flesta av dem går ju på det hela, även en del som borde veta bättre köper ju det med hull och hår.

 

Men visst borde journalisterna på presskonferensen sett dessa missar?

Klart de borde och det gjorde de också men pressen på inhemska journalister i Thailand är enorm idag. Skulle de ställa dessa frågor jag nu har gjort så skulle de inte bara riskera deras karriär, deras arbetsgivares statliga tillstånd och annonsering samt förmodligen även sina egna liv. Det är få personer som är beredda att göra det.

 

Kunde då Lung Kiimaos plan fungerat? Jo det kunde den om han varit mer noggrann, säg att det tog en vecka mellan gripandet och presskonferensen, sett till att det stod rätt vapen i erkännande och hävdat att den utpekade iallafall fick dubbelt så mycket betalt som "vanliga" demonstranter. Samt plockat en person som hade någon form av militär bakgrund så hade trovärdigheten ökat markant.

 

Så nu IL har du fått en liten lektion i källkritik och nyhetsvärdering-hoppas du har nytta av den.

Hej

 

Det bästa är nog att som vanligt ta det som skrivs i tidningarna med en nypa salt, i det här fallet hoppas jag polis och åklagare reder ut vad som är sant med hjälp förhör, teknisk bevisning och vittnesmål.

 

Faktum kvarstår ju att beväpnade svartklädda män i samarbete med dom gula sköt på polisen och civila.

 

Med vänlig hälsning isan lover

Ändrades av Isan Lover
Link to comment
Dela på andra sajter

Ja vad ska man säga om den stackars mannen. Ingenting alls antagligen, en sjuk hjärna kan aldrig bli frisk eller.

 

Sakaeo

Någonting som inte finns kan aldrig bli frisk!

Link to comment
Dela på andra sajter

Ja du kan väl bara säga dig att be om pengar har han nog gjort några år.

Kan tänka mig att det kostar en del att förmedla intryck från verkligheten.

 

Men nu är det ju så att det han skriver om, vad som  händer i Thailand, är det många av hans kolleger som  bekräftar ock skriver om, förutom våran egen sk journalist.

Blogg. jankallman. com   

Ja! En djävla@ massa svamp!!!

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej

 

Det bästa är nog att som vanligt ta det som skrivs i tidningarna med en nypa salt, i det här fallet hoppas jag polis och åklagare reder ut vad som är sant med hjälp förhör, teknisk bevisning och vittnesmål.

 

Faktum kvarstår ju att beväpnade svartklädda män i samarbete med dom gula sköt på polisen och civila.

 

Med vänlig hälsning isan lover

Helt plötsligt ska man ta det med en nypa salt vad som skrivs i tidningarna nu. Förut har du ju hela tiden hänvisat till Bangkok Post som en säker källa. Hur ska du ha det. Nu är din TROVÄRDIGHET långt under NOLL.

 

Sakaeo

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej

 

Det bästa är nog att som vanligt ta det som skrivs i tidningarna med en nypa salt, i det här fallet hoppas jag polis och åklagare reder ut vad som är sant med hjälp förhör, teknisk bevisning och vittnesmål.

 

Faktum kvarstår ju att beväpnade svartklädda män i samarbete med dom gula sköt på polisen och civila.

 

Med vänlig hälsning isan lover

Även Human rights åsikter?

Måne

Link to comment
Dela på andra sajter

Ja du kan väl bara säga dig att be om pengar har han nog gjort några år.

Kan tänka mig att det kostar en del att förmedla intryck från verkligheten.

 

Men nu är det ju så att det han skriver om, vad som  händer i Thailand, är det många av hans kolleger som  bekräftar ock skriver om, förutom våran egen sk journalist.

Blogg. jankallman. com   

???? Nu blev det obegripligt igen!!! Ge f@n i svampen!

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej

 

Det bästa är nog att som vanligt ta det som skrivs i tidningarna med en nypa salt, i det här fallet hoppas jag polis och åklagare reder ut vad som är sant med hjälp förhör, teknisk bevisning och vittnesmål.

 

Faktum kvarstår ju att beväpnade svartklädda män i samarbete med dom gula sköt på polisen och civila.

 

Med vänlig hälsning isan lover

 

Jo men uppgifterna från presskonferensen var ju knappast vinklade av media, de fick ju alla en kopia av Vivats "erkännande" och jag vill även minnas att PK´n sändes live på TV?

 

I förhören så uppges han ju av sin advokat neka till anklagelserna och säger att erkännandet var framtvingat under tortyr. Den tekniska bevisningen finns ju inte som jag nyss påvisat och vittnes mål att folk sett en maskerad man skjuta bevisar ju knappast att det var Vivat. Det finns heller inga vittnesmål från gripandet i Surat Thani heller. Sen borde du också efter alla år i Thailand veta att väldigt får saker sker i några distrikt som styrs av "starka män" som Suthep, Banharn, Newin och liknande utan deras vetskap. Som spektakuläre gripanden...

 

Även du måste väl inse att problemet med det som Chalerm och CAPO gjort här är väl inte att en förmodligen oskyldig straffas utan att det betyder ju också att en skyldig går fri?

 

Det kan väl knappast vara vitsen, för inte efterspanar CAPO och Chalerm någon "popcorn gungan" nu när de redan har en kille de utpekat med mycket vaga bevis som aldrig kommer att hålla i en domstol.

 

Även du måste väl inse att detta betyder att en skyldig går fri för all framtid?

Ändrades av MaiChai

"It is not power that corrupts but fear. Fear of losing power corrupts those who wield it and fear of the scourge of power corrupts those who are subject to it"- Aung San Suu Kyi
"It's not a lie, if you believe it" - George Costanza
"Never Argue With A Fool – They Will Drag You Down To Their Level, Then Beat You With Experience"
"Facts are meaningless - you could use facts to prove anything that's even remotely true" -Homer Simpson

www.destinationasien.se 

Link to comment
Dela på andra sajter

Tallviking

Kan du istället förklara vad beslutet innebär.

Men tycker faktiskt att du behöver inte s"änka dig till Khun Kens nivå.

Så har du argument kom med dom

 

Beslutet innebär väl bara att dom inte får göra rannsakan bland demonstranterna utan att ha laga orsak vilket är ganska normalt

Being nice is overrated - Garfield

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej

 

Så det är ok att hyra in och leja mördare för att skydda sig mot andra lejda mördare?

 

Lite virrigt tycker jag och undrar vilken lag paragraf man hänvisar till.

 

Med vänlig hälsning isan lover

 

Regeringsmotståndarna som kämpar emot korruption och maktmissbruk är inga mördare. Kanske det finns en och annan som har gjort lumpen möjligtvis.

Klart de blir rädda när de aggresiva röda våldsverkarna kastar granater och skjuter på dom. Naturligtvis måste de i demokratins namn få skydda sig själva

emot allt oprovocerat våld som ohämmat drabbar dom när de försöker göra Thailand till ett bättre land. Duktiga killar och tjejer värda beundran anser nog många.

 

Med vänlig hälsning

 

SatanG

"Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd." - Fredrik Reinfeld

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest Isan Lover

Helt plötsligt ska man ta det med en nypa salt vad som skrivs i tidningarna nu. Förut har du ju hela tiden hänvisat till Bangkok Post som en säker källa. Hur ska du ha det. Nu är din TROVÄRDIGHET långt under NOLL.

 

Sakaeo

Hej

 

Bangkok Post är mer neutral än ex,vis den extremt gula och enögda The Nation, men självklart ska man alltid ta även deras fakta och ibland rena spekulationer med en nypa salt precis som med vår Svenska media, man vill ju sälja både och påverka, man har dessutom oftast en politisk tillhörighet vilket man som läsare bör tänka på.

 

Med vänlig hälsning isan lover

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest Isan Lover

Jo men uppgifterna från presskonferensen var ju knappast vinklade av media, de fick ju alla en kopia av Vivats "erkännande" och jag vill även minnas att PK´n sändes live på TV?

 

I förhören så uppges han ju av sin advokat neka till anklagelserna och säger att erkännandet var framtvingat under tortyr. Den tekniska bevisningen finns ju inte som jag nyss påvisat och vittnes mål att folk sett en maskerad man skjuta bevisar ju knappast att det var Vivat. Det finns heller inga vittnesmål från gripandet i Surat Thani heller. Sen borde du också efter alla år i Thailand veta att väldigt får saker sker i några distrikt som styrs av "starka män" som Suthep, Banharn, Newin och liknande utan deras vetskap. Som spektakuläre gripanden...

 

Även du måste väl inse att problemet med det som Chalerm och CAPO gjort här är väl inte att en förmodligen oskyldig straffas utan att det betyder ju också att en skyldig går fri?

 

Det kan väl knappast vara vitsen, för inte efterspanar CAPO och Chalerm någon "popcorn gungan" nu när de redan har en kille de utpekat med mycket vaga bevis som aldrig kommer att hålla i en domstol.

 

Även du måste väl inse att detta betyder att en skyldig går fri för all framtid?

Hej

 

Självklart ska man gå till botten med det här och man borde noga kontrollera mannens uppgifter även om han har erkänt, hoppas att alla kort kommer på bordet och att dom skyldiga straffas. 

 

Med vänlig hälsning isan lover

Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...