rolba Inlagd December 19, 2020 Dela Inlagd December 19, 2020 2021 ser ut att bli ett bra år. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
rolba Inlagd December 19, 2020 Dela Inlagd December 19, 2020 Får dra ner på arbetstempot lite så man inte blir svettig. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
rolba Inlagd December 19, 2020 Dela Inlagd December 19, 2020 Kom en nyhetsflash från Expressen. Är de inte lite sexistiska? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kötthandlarn Inlagd December 19, 2020 Dela Inlagd December 19, 2020 Blandar köttbullesmet efter ett recept som är nedärvt från de uråldriga tidernas tider och från de uråldriga bergens berg......😉😉😂😂 Alternativt om jag bara geggade ihop ngt efter tillfälligheternas nycker....😂 Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre! Livet är bara ett väntrum på döden! Det är aldrig försent att ge upp! Ett försök är det första steget till ett misslyckande! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kötthandlarn Inlagd December 19, 2020 Dela Inlagd December 19, 2020 Precis nyss, skrev rolba: Kom en nyhetsflash från Expressen. Är de inte lite sexistiska? Usch, vi snackar 2020 nu och man trodde tidningsjournalistiken hade kommit längre än så......😠 #metoo Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre! Livet är bara ett väntrum på döden! Det är aldrig försent att ge upp! Ett försök är det första steget till ett misslyckande! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
IsaanWarrior Inlagd December 19, 2020 Dela Inlagd December 19, 2020 "Hjälpt till" med pepparkakshusbygget. Ja jag drack glögg medans kidsen byggde huset 🥴☺️ Never cry over spilt milk, it could´ve been whiskey. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kötthandlarn Inlagd December 19, 2020 Dela Inlagd December 19, 2020 17 minuter sedan, skrev Kötthandlarn: Blandar köttbullesmet efter ett recept som är nedärvt från de uråldriga tidernas tider och från de uråldriga bergens berg......😉😉😂😂 Alternativt om jag bara geggade ihop ngt efter tillfälligheternas nycker....😂 Provsteker...... Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre! Livet är bara ett väntrum på döden! Det är aldrig försent att ge upp! Ett försök är det första steget till ett misslyckande! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kötthandlarn Inlagd December 19, 2020 Dela Inlagd December 19, 2020 "Analprobing"........ Eller om jag bara skall trilla köttbullar.......😂😂😂😂😂 Då är det smidigt med vinylhandskar..😉 Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre! Livet är bara ett väntrum på döden! Det är aldrig försent att ge upp! Ett försök är det första steget till ett misslyckande! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Alarik Inlagd December 19, 2020 Dela Inlagd December 19, 2020 46 minuter sedan, skrev Kötthandlarn: Provsteker...... Ser ut att bli jättebra. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kötthandlarn Inlagd December 19, 2020 Dela Inlagd December 19, 2020 1 timme sedan, skrev Kötthandlarn: Provsteker...... Smaken föll till sin belåtelse och nu går vi in i storskalig produktion.... Första plåten klar men jag börjar redan tröttna på köttbulletrillandet.😠 Kanske lite väl ambitiöst att trilla 2,5 kg. köttbullar?..... Men nu fick jag ytterligare en större respekt för min saliga moder som slet som fan i köket varje jul för att ge släkten den bästa julmaten och det gjorde hon verkligen.....💖 Mormor och farmor var avundsjuka... Saknar dig mamma......😢💖💖 Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre! Livet är bara ett väntrum på döden! Det är aldrig försent att ge upp! Ett försök är det första steget till ett misslyckande! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Rillex Inlagd December 19, 2020 Dela Inlagd December 19, 2020 1 timme sedan, skrev Kötthandlarn: Blandar köttbullesmet efter ett recept som är nedärvt från de uråldriga tidernas tider och från de uråldriga bergens berg......😉😉😂😂 Alternativt om jag bara geggade ihop ngt efter tillfälligheternas nycker....😂 Det har jag fått i uppgift till julbordet i år att göra köttbullar. Något tips för att förhöja smaken av ett riktigt köttproffs? 👍👍👍 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kötthandlarn Inlagd December 19, 2020 Dela Inlagd December 19, 2020 1 timme sedan, skrev Kötthandlarn: Smaken föll till sin belåtelse och nu går vi in i storskalig produktion.... Första plåten klar men jag börjar redan tröttna på köttbulletrillandet.😠 Kanske lite väl ambitiöst att trilla 2,5 kg. köttbullar?..... Men nu fick jag ytterligare en större respekt för min saliga moder som slet som fan i köket varje jul för att ge släkten den bästa julmaten och det gjorde hon verkligen.....💖 Mormor och farmor var avundsjuka... Saknar dig mamma......😢💖💖 Första plåten ute å de ser väl en smula bleka ut men det var det som var hela tanken med massproduktion i köket.... D.v.s. ugnsbaka först och smörsteka när tillfället kommer....😋 Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre! Livet är bara ett väntrum på döden! Det är aldrig försent att ge upp! Ett försök är det första steget till ett misslyckande! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
IsaanWarrior Inlagd December 19, 2020 Dela Inlagd December 19, 2020 Super 🥳🥴 Never cry over spilt milk, it could´ve been whiskey. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kötthandlarn Inlagd December 19, 2020 Dela Inlagd December 19, 2020 Ett bra tecken på hur uttråkad man blev under köttbulletrillandet...... Köttbullarna blev bara större å större.....😂 Till vänster den första och 2,5 kg senare den högra......😂😂 Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre! Livet är bara ett väntrum på döden! Det är aldrig försent att ge upp! Ett försök är det första steget till ett misslyckande! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kötthandlarn Inlagd December 19, 2020 Dela Inlagd December 19, 2020 18 minuter sedan, skrev IsaanWarrior: Super 🥳🥴 Igen???.... Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre! Livet är bara ett väntrum på döden! Det är aldrig försent att ge upp! Ett försök är det första steget till ett misslyckande! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kötthandlarn Inlagd December 19, 2020 Dela Inlagd December 19, 2020 1 timme sedan, skrev Rillex: Det har jag fått i uppgift till julbordet i år att göra köttbullar. Något tips för att förhöja smaken av ett riktigt köttproffs? 👍👍👍 Min käre vän (undrar hur många år det är sedan det var när vi träffades första gången i Sundsvall? (men det vill man väl inte veta för då förstår man att man inte är ngn ungdom längre )........... Jo, efter snart 30 år i branschen kanske man kan kallas köttproffs men när det kommer till matlagning tycker jag att jag är kass...... Speciellt när det gäller köttbullar, som kanske är min favvorätt "all time"........ Kan nog räkna på två händer hur många gånger jag har lagat detta sedan jag flyttade hemifrån....... Idag gick det dock jäkligt bra och jag är oerhört nöjd med det........ Mitt personliga tips är dock att vara sparsmakad med ströbröd (hade inget i mina)....... Till 2,5 kg färs hade jag två stora rivna gula lökar (kanske skulle haft lite till), två ägg, en skvätt oxfond och lite soja samt lite grädde men det som jag tycker gör en bra köttbulle är att blanda i senap ........ Dijon är gött men idag hade jag Johnnys grovstarka och det var fint...... Ca. en dryg msk/kg färs........ Generöst med färskmald svartpeppar är ju ett måste...... Framförallt tycker jag att man skall börja med de fasta ingredienserna innan man blandar ner grädden..... Tycker personligen om när det är en bra köttstruktur och lite tuggmotstånd och inte så där svampiga som man har sett att en del kockar vill ha det (efter sett deras recept på diverse websidor)..... Gegga ihop ordentligt och smaka av allt eftersom med en provstekning (eller åtta ).......... Senap skulle jag dock vilja säga är den bästa smakförhöjaren men den får inte ta över och sedan är det ju det här med salt som jag är värdelös på...... Men kanske 1 tsk/kg färs?....... Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre! Livet är bara ett väntrum på döden! Det är aldrig försent att ge upp! Ett försök är det första steget till ett misslyckande! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Benriach Inlagd December 19, 2020 Dela Inlagd December 19, 2020 2 timmar sedan, skrev Rillex: Det har jag fått i uppgift till julbordet i år att göra köttbullar. Något tips för att förhöja smaken av ett riktigt köttproffs? 👍👍👍 Kryddpeppar... Det fanns ett Sverige innan ekomjölken... Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kötthandlarn Inlagd December 19, 2020 Dela Inlagd December 19, 2020 13 minuter sedan, skrev Benriach: Kryddpeppar... Konstigt nog har det aldrig fallit mig i smaken, trots att det är en sådan "julig" krydda....... Jag vill tycka om det eftersom det luktar så gott men det funkar liksom inte för mig...... Det finns ingen dag som är så dålig att den inte kan bli sämre! Livet är bara ett väntrum på döden! Det är aldrig försent att ge upp! Ett försök är det första steget till ett misslyckande! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
wavis Inlagd December 19, 2020 Dela Inlagd December 19, 2020 Körde mina köttbullar i kväll ,, Aldrig riva löken blir besk då enligt mor min(fin hacka o förvälla), Kokt potatis i smeten rätt så mycket o par ägg o lite ströbröd ....Kryddpeppar ja men bara i jul köttbullarna. Prov steka o krydda med vitpeppar salt o kryddpeppar o låta smeten vila . Körde två kilo i kväll då barnen av någon anledning gillar mina köttbullar . Glömde kör med blandfärs men mager o lite worcestershire i smeten. Men ärligt talat blir de godare i mitt tycke med bara fläskfärs. God jul på er alla Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
mooton Inlagd December 20, 2020 Dela Inlagd December 20, 2020 15 timmar sedan, skrev IsaanWarrior: "Hjälpt till" med pepparkakshusbygget. Ja jag drack glögg medans kidsen byggde huset 🥴☺️ Snyggast är muggen Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
thomas001 Inlagd December 20, 2020 Dela Inlagd December 20, 2020 12 hours ago, Kötthandlarn said: Min käre vän (undrar hur många år det är sedan det var när vi träffades första gången i Sundsvall? (men det vill man väl inte veta för då förstår man att man inte är ngn ungdom längre )........... Jo, efter snart 30 år i branschen kanske man kan kallas köttproffs men när det kommer till matlagning tycker jag att jag är kass...... Speciellt när det gäller köttbullar, som kanske är min favvorätt "all time"........ Kan nog räkna på två händer hur många gånger jag har lagat detta sedan jag flyttade hemifrån....... Idag gick det dock jäkligt bra och jag är oerhört nöjd med det........ Mitt personliga tips är dock att vara sparsmakad med ströbröd (hade inget i mina)....... Till 2,5 kg färs hade jag två stora rivna gula lökar (kanske skulle haft lite till), två ägg, en skvätt oxfond och lite soja samt lite grädde men det som jag tycker gör en bra köttbulle är att blanda i senap ........ Dijon är gött men idag hade jag Johnnys grovstarka och det var fint...... Ca. en dryg msk/kg färs........ Generöst med färskmald svartpeppar är ju ett måste...... Framförallt tycker jag att man skall börja med de fasta ingredienserna innan man blandar ner grädden..... Tycker personligen om när det är en bra köttstruktur och lite tuggmotstånd och inte så där svampiga som man har sett att en del kockar vill ha det (efter sett deras recept på diverse websidor)..... Gegga ihop ordentligt och smaka av allt eftersom med en provstekning (eller åtta ).......... Senap skulle jag dock vilja säga är den bästa smakförhöjaren men den får inte ta över och sedan är det ju det här med salt som jag är värdelös på...... Men kanske 1 tsk/kg färs?....... Lite mald kryddpeppar funkar i smeten oxså, Jag har en hemlighet,i med lite ketchup! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Chrille Columbus Inlagd December 20, 2020 Dela Inlagd December 20, 2020 13 timmar sedan, skrev Kötthandlarn: Första plåten ute å de ser väl en smula bleka ut men det var det som var hela tanken med massproduktion i köket.... D.v.s. ugnsbaka först och smörsteka när tillfället kommer....😋 Du ha fattat det där med att det är smidigt med vinylhanskar och att baka köttbullar i ugnen 👍. Stoppar fiskpinnar och dyligt i ugnen pallar inte stå och slabba i stekpannan på spisen så de blir soggiga och paneringen släpper brr. Nåja oftast så spontanköper jag färdiga köttbullar och äter kalla med rödbetssallad på mackan och det året om 😋 Fräckt nog. Så det är inte ofta jag gör hemlagade köttbullar. Vad gör jag nu ? slösurfar på MPR förståss. Satanister är ganska snälla bara man låter bli att jävlas med dem. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Oregistrerad Inlagd December 20, 2020 Dela Inlagd December 20, 2020 12 timmar sedan, skrev Kötthandlarn: och sedan är det ju det här med salt som jag är värdelös på...... Salta efter behag, förstås 😂 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Fritz Inlagd December 20, 2020 Dela Inlagd December 20, 2020 Man kan smula ner ett par pepparkakor i köttbullssmeten så här i juletider. Det är aldrig försent att ge upp. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Peolito Inlagd December 20, 2020 Dela Inlagd December 20, 2020 17 timmar sedan, skrev IsaanWarrior: "Hjälpt till" med pepparkakshusbygget. Ja jag drack glögg medans kidsen byggde huset 🥴☺️ Mycket fint märke på muggen. Världsklass. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.
Du måste vara medlem för att kommentera på forumet
Registrera dig
Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!
Registrera dig på forumetLogga in
Har du redan ett medlemskap? Logga in här.
Logga in nu