ellim63 Inlagd Oktober 12, 2014 Dela Inlagd Oktober 12, 2014 frugan planterar om sina limebladsbuskar. IMG_4355.JPG o jag har kryddat upp en stek... IMG_4358.JPG o brynt den, nu ska den in i ugnen på låg värme! IMG_4359.JPG sen dags att rensa svamp. IMG_4356.JPG det kan bli ett glas rött till, det är ju lite roligare då.. ett glas rött o en balja svamp är ju faktiskt ganska mysigt! sådärja rensat o klart.. o så några jag lagt för sig att ätas ikväll! ned med trattisarna i källaren för att torkas. gulingarna förvälls o läggs i frysen för att ta fram när vi får oväntat besök! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Arnold Layne Inlagd Oktober 13, 2014 Dela Inlagd Oktober 13, 2014 Blivit nöjd över att jag blivit kvitt alla popup-fönster som bombaderade en på nya magsårsframkallaren If you don´t eat your meat , you can´t have any blåbärspaj ! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Soengsang Inlagd Oktober 13, 2014 Dela Inlagd Oktober 13, 2014 Spelar beachvolley med fam. Det är helt ok att ha en annan åsikt än mig, jag kan inte tvinga DIG att ha rätt! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
kitungmakmak Inlagd Oktober 13, 2014 Dela Inlagd Oktober 13, 2014 (ändrad) Hittat på ett nytt sätt att koka ägg på.. Tja, nytt är det väl inte. Men jag orkade inte leta fram alla pryttlar till grytan som verkar ha blivit nedmonterad. Så då blev det varmvattenkokaern som fick stå till tjänst. Får väl skit för det åxå, med det får jag för allt jag gör så jag har vant mig. Söt är hon, men snäll... nehe... Ändrades Oktober 13, 2014 av kitungmakmak ทีรัก Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kenneth4618 Inlagd Oktober 13, 2014 Dela Inlagd Oktober 13, 2014 Hittat på ett nytt sätt att koka ägg på.. Thailand 2014 003.JPG Tja, nytt är det väl inte. Men jag orkade inte leta fram alla pryttlar till grytan som verkar ha blivit nedmonterad. Så då blev det varmvattenkokaern som fick stå till tjänst. Får väl skit för det åxå, med det får jag för allt jag gör så jag har vant mig. Söt är hon, men snäll... nehe... Så där har kompisen Björn kokat ägg i många år nu. Fast han vet nog inte hur man slår på spisen för när Pau flytta in hos honom var spisen oanvänd fast han bott där i många år “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience" Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
THAISWEDE Inlagd Oktober 13, 2014 Dela Inlagd Oktober 13, 2014 Hittat på ett nytt sätt att koka ägg på.. Thailand 2014 003.JPG Tja, nytt är det väl inte. Men jag orkade inte leta fram alla pryttlar till grytan som verkar ha blivit nedmonterad. Så då blev det varmvattenkokaern som fick stå till tjänst. Stängs inte vattenkokaren av när vattnet börjar koka..? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
borje222 Inlagd Oktober 13, 2014 Dela Inlagd Oktober 13, 2014 Stängs inte vattenkokaren av när vattnet börjar koka..? Jo, men det är inga problem då äggen "kokar" vid runt 85 grader, så efter ett tag är det bara att trycka på knappen igen, alt att använda en vattenkokare som slår på igen självt, som i detta fallet. Mvh. borje222 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Baa Inlagd Oktober 13, 2014 Dela Inlagd Oktober 13, 2014 Stängs inte vattenkokaren av när vattnet börjar koka..? Jag kokar agg pa det viset aven om jag anvander en spis, nar vattnet kokar stanger jag av plattan och later aggen sakta bli genomkokta, normalstora agg tar c:a 4 minuter pa "eftervarme" for att vara i min smak perfekta, hard vita och simmig gula! Vinter och snö gör sig bäst på vykort. Nackdelen med alkohol är att det får människan att förväxla ord med tankar! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Duracell Inlagd Oktober 13, 2014 Dela Inlagd Oktober 13, 2014 Det här är min hjälpreda vid äggkokning när jag är på resande fot. Reseberättelser: På resande fot ett steg i olika riktningar 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2001. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Benriach Inlagd Oktober 13, 2014 Dela Inlagd Oktober 13, 2014 Hittat på ett nytt sätt att koka ägg på.. Kan man inte bara ställa den på spisplattan? Det fanns ett Sverige innan ekomjölken... Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
borje222 Inlagd Oktober 13, 2014 Dela Inlagd Oktober 13, 2014 Ja, det är en konst att koka det perfekta ägget... http://matalskaren.taffel.se/2008/01/31/nordigt-45-minuters-aggets-kemi/ Mvh. borje222 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
husse Inlagd Oktober 13, 2014 Dela Inlagd Oktober 13, 2014 Kan man inte bara ställa den på spisplattan? Tror det var btt som gjorde så med hc s vattenkokare Citat: Kim;;Funderar ibland på vad det egentligen är som gör att din, Gorrocos, Luke the drifter, Gusings mfl vistelser i Isaan verkar så trevliga jämfört med t ex Joe's och några andras mer tråkiga? Skriftlig Ursäkt ? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kenneth4618 Inlagd Oktober 13, 2014 Dela Inlagd Oktober 13, 2014 Denna är perfekt för perfekta ägg........tycker jag http://www.kokaagg.se/ “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience" Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
glimten66 Inlagd Oktober 13, 2014 Dela Inlagd Oktober 13, 2014 Det där med frukost kommer jag oxå ihåg Men det var i början Numera är det som vanligt(egengjord) Jag får ta vara på denna tid då medans den fortfarande finns ;) Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
borje222 Inlagd Oktober 13, 2014 Dela Inlagd Oktober 13, 2014 Mer ägg vetande... Om skalet fastnar är ägget för färskt I dag försökte jag skala ett kokt ägg som var väldigt motsträvigt. Det slutade med att det blev fullt med ”kratrar” i äggvitan. Vad beror det på? Andra gånger kan det vara hur enkelt som helst att få av skalet. Ingela Svar: Mest avgörande för om ett ägg är lätt eller svårt att skala är dess ålder. Äggvitan i ett färskt ägg sitter vanligtvis mer ordentligt fast i skalhinnan, bland annat eftersom ett nylagt ägg har en lägre surhetsgrad. Det har normalt ett pH-värde på 7,6, men för att det ska gå lätt att få bort skalet måstet pH-värdet höjas till 8,7. Det tar normalt två dagar innan ägget har ett skal-lämpligt pH-värde. Efter några dagar krymper dessutom äggvitan ihop en aning, och det gör att luftlagret mellan skalet och skalhinnan blir större. De allra bästa äggen, ur skalsynpunkt, är de som är mellan sju och tio dagar gamla. Om ägget är besvärligt finns en del trix att ta till. Att snabbt kyla ägget med kallt vatten är kanske det mest kända. En annan metod är att koka ägget i lätt saltat vatten, snabbt kyla ner det och sedan försiktigt knäcka äggets båda ändar. Rulla sedan ägget med ett tryck mot bänkskivan så att skalet krackelerar innan du stoppar ner det i en skål med varmt vatten. Nu ska ägget lätt och smidigt glida ut ur sitt skal. Det fungerar, åtminstone ibland. Visste du förresten att ett ägg innehåller 143 kcal per 100 gram? Men delarna skiljer sig åt: vitan innehåller bara 48 kcal per 100 gram, medan gulan innehåller 317 kcal per 100 gram. Ägg är också mycket vitaminrikt. Ett ägg innehåller nästan alla vitaminer utom vitamin C. Mvh. borje222 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Guest JJC Inlagd Oktober 13, 2014 Dela Inlagd Oktober 13, 2014 Mer ägg vetande... 130267a.jpg Om skalet fastnar är ägget för färskt I dag försökte jag skala ett kokt ägg som var väldigt motsträvigt. Det slutade med att det blev fullt med ”kratrar” i äggvitan. Vad beror det på? Andra gånger kan det vara hur enkelt som helst att få av skalet. Ingela Svar: Mest avgörande för om ett ägg är lätt eller svårt att skala är dess ålder. Äggvitan i ett färskt ägg sitter vanligtvis mer ordentligt fast i skalhinnan, bland annat eftersom ett nylagt ägg har en lägre surhetsgrad. Det har normalt ett pH-värde på 7,6, men för att det ska gå lätt att få bort skalet måstet pH-värdet höjas till 8,7. Det tar normalt två dagar innan ägget har ett skal-lämpligt pH-värde. Efter några dagar krymper dessutom äggvitan ihop en aning, och det gör att luftlagret mellan skalet och skalhinnan blir större. De allra bästa äggen, ur skalsynpunkt, är de som är mellan sju och tio dagar gamla. Om ägget är besvärligt finns en del trix att ta till. Att snabbt kyla ägget med kallt vatten är kanske det mest kända. En annan metod är att koka ägget i lätt saltat vatten, snabbt kyla ner det och sedan försiktigt knäcka äggets båda ändar. Rulla sedan ägget med ett tryck mot bänkskivan så att skalet krackelerar innan du stoppar ner det i en skål med varmt vatten. Nu ska ägget lätt och smidigt glida ut ur sitt skal. Det fungerar, åtminstone ibland. Visste du förresten att ett ägg innehåller 143 kcal per 100 gram? Men delarna skiljer sig åt: vitan innehåller bara 48 kcal per 100 gram, medan gulan innehåller 317 kcal per 100 gram. Ägg är också mycket vitaminrikt. Ett ägg innehåller nästan alla vitaminer utom vitamin C. Mvh. borje222 Jag brukar hälla i lite salt i vatten. Skalet lossnar lätt alltid. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Bibben Inlagd Oktober 13, 2014 Dela Inlagd Oktober 13, 2014 manstekerliksom.com "patraska = häll en skumpa över en småsparare!", "is kyler is", "i förorten bra, men hemma bäst" Mr T: What's the quickest way to get stuff down from the top shelf? Gravity! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Kenneth4618 Inlagd Oktober 13, 2014 Dela Inlagd Oktober 13, 2014 (ändrad) felpost Ändrades Oktober 13, 2014 av Kenneth4618 “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience" Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stefan5300 Inlagd Oktober 14, 2014 Dela Inlagd Oktober 14, 2014 Jag kokar äggen i 5-6 minuter på låg värme, häller av vattnet och låter äggen ligga i grytan 3-4 minuter innan jag kyler dem i isvatten och sedan är de lätta att skala. BTT-IDOL OCH BITTERFITTA. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
stefan5300 Inlagd Oktober 14, 2014 Dela Inlagd Oktober 14, 2014 Inte just nu men i natt såg jag på NHL-hockey med den hysteriska Niklas Holmgren.som kommentator. BTT-IDOL OCH BITTERFITTA. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Peder Inlagd Oktober 14, 2014 Dela Inlagd Oktober 14, 2014 Nu tror jag att jag är fullärd på ägg...kändes skönt att se kaviartuben också...för mig hör det liksom ihop...kaviar+ägg...jag åkte förbi Ping River i Chiang Mai...igår...då såg jag på andra sidan...tror jag...lite osäker...nattklubben "Riverside"...och mindes att vi för två år hade forumräff där..så nu börjar jag fundera när den blir i år och var...cnxhakan.. är du på gång? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
kitungmakmak Inlagd Oktober 14, 2014 Dela Inlagd Oktober 14, 2014 Kan man inte bara ställa den på spisplattan? Smält plast luktar så illa. ทีรัก Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
glimten66 Inlagd Oktober 14, 2014 Dela Inlagd Oktober 14, 2014 Kom precis hem från flygfältet. Funderade om jag skulle lägga bilderna här eller på quadtråden. Det blev på den här tråden. Var så goda här är dom från Pattaya RC club. Verkar lika kul som quad. Så nu är man sugen. Många trevliga människor var det där också. Gustav hälsa phonta nästa gång du e uppe o flyger där det e han me den svarta maskinen Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Lennart Alfredsson Inlagd Oktober 14, 2014 Dela Inlagd Oktober 14, 2014 Vart till stan för en del ärende.Gick bla förbi fiske köra och tänkte på Uppsala gormeten [emoji1] [emoji11] [emoji15] [emoji12] Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
måne Inlagd Oktober 14, 2014 Dela Inlagd Oktober 14, 2014 Vart till stan för en del ärende.Gick bla förbi fiske köra och tänkte på Uppsala gormeten [emoji1] [emoji11] [emoji15] [emoji12] Är du inne där och luktar? Måne Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.
Du måste vara medlem för att kommentera på forumet
Registrera dig
Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!
Registrera dig på forumetLogga in
Har du redan ett medlemskap? Logga in här.
Logga in nu