Galten Inlagd December 15, 2012 Dela Inlagd December 15, 2012 Gumman fick en gjutjärnsgryta i present och vet inte vad hon skall göra med en sådan. Jag tycker det var en fin present men har själv inte heller lagat mat i en sådan. Det får inte bli fel i första matlagningen för då hamnar den i något förråd som det brukar i riktiga livet. En gryta på 2,8 liter. Någon som förstår sig på sådant? Galten af Bubbelspruuth Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
husse Inlagd December 15, 2012 Dela Inlagd December 15, 2012 Börja med kalopps, brukar inte gå att göra fel Citat: Kim;;Funderar ibland på vad det egentligen är som gör att din, Gorrocos, Luke the drifter, Gusings mfl vistelser i Isaan verkar så trevliga jämfört med t ex Joe's och några andras mer tråkiga? Skriftlig Ursäkt ? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Duracell Inlagd December 15, 2012 Dela Inlagd December 15, 2012 Boeuf Bourguignon. Reseberättelser: På resande fot ett steg i olika riktningar 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2001. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
GreenValley Inlagd December 15, 2012 Dela Inlagd December 15, 2012 Kreolsk gryta. http://www.skanemejerier.se/sv/Matideer/Receptbank/Kreolsk-gryta2/ Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Galten Inlagd December 15, 2012 Trådstartare Dela Inlagd December 15, 2012 Boeuf Bourguignon. Intressant förslag Galten af Bubbelspruuth Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Galten Inlagd December 15, 2012 Trådstartare Dela Inlagd December 15, 2012 Kreolsk gryta. http://www.skanemejerier.se/sv/Matideer/Receptbank/Kreolsk-gryta2/ Ser gott ut Galten af Bubbelspruuth Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
GreenValley Inlagd December 15, 2012 Dela Inlagd December 15, 2012 Gillar du seafood så är det här en höjdare: Fiskgryta med smak av saffran + aioli Fiskgryta: 4 pers 400 gr torskfilé 300 gr laxfilé 300 gr räkor med skal 1 burk musslor ½ purjolök ½ gul lök 1 msk smör 1 vitlöksklyfta 1 ½ msk tomatpuré 1 tsk salt 1 tsk timjan 1 tsk basilika 2 ½ dl torrt vitt vin 1 ½ fiskbuljongtärning 2 ½ dl matlagningsgrädde 1 dl crème fraiche 2 dl vatten 1 paket saffran à ½ gram Gör så här: Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka löken. Smält smöret i en stor gryta. Fräs löken ett par minuter tills den blivit mjuk. Pressa ner vitlöksklyftan. Blanda in tomatpuré, salt, timjan och basilika. Fräs detta en kort stund. Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Häll i grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter. Skär fisken i mindre bitar, ca 5 cm. Lägg dem i grytan och sjud ca 7 min tills fisken blivit fast. Skala räkorna. Tillsätt dem och musslorna. Hetta upp snabbt och servera sedan genast, gärna med varm baguette och aioli. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Galten Inlagd December 15, 2012 Trådstartare Dela Inlagd December 15, 2012 Gillar du seafood så är det här en höjdare: Fiskgryta med smak av saffran + aioli Fiskgryta: 4 pers 400 gr torskfilé 300 gr laxfilé 300 gr räkor med skal 1 burk musslor ½ purjolök ½ gul lök 1 msk smör 1 vitlöksklyfta 1 ½ msk tomatpuré 1 tsk salt 1 tsk timjan 1 tsk basilika 2 ½ dl torrt vitt vin 1 ½ fiskbuljongtärning 2 ½ dl matlagningsgrädde 1 dl crème fraiche 2 dl vatten 1 paket saffran à ½ gram Gör så här: Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka löken. Smält smöret i en stor gryta. Fräs löken ett par minuter tills den blivit mjuk. Pressa ner vitlöksklyftan. Blanda in tomatpuré, salt, timjan och basilika. Fräs detta en kort stund. Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Häll i grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter. Skär fisken i mindre bitar, ca 5 cm. Lägg dem i grytan och sjud ca 7 min tills fisken blivit fast. Skala räkorna. Tillsätt dem och musslorna. Hetta upp snabbt och servera sedan genast, gärna med varm baguette och aioli. Hatar saffran tyvär. men älskar seafood. Galten af Bubbelspruuth Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
GreenValley Inlagd December 15, 2012 Dela Inlagd December 15, 2012 Hatar saffran tyvär. men älskar seafood. Skippa saffranet, den är nog mest till för att att sätta färg på grytan. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
thomas001 Inlagd December 15, 2012 Dela Inlagd December 15, 2012 Tjena! Gjutjärnsgryta är kungen när det gäller Svensk husmanskost. Diska aldrig med diskmedel eller något annat kemiskt. Skölj ur,olja in efter varje gång. Pyssla om den..och den ger dig nya kulinariska rätter varje gång. Här har du en början: http://www.maipenrai.se/forum/t/22543-poffas-gjutjaernsgryta/ Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
FF Inlagd December 15, 2012 Dela Inlagd December 15, 2012 Hade tänkt att laga Abrafos fiskgryta till Middag, men FFF fick för sig att bjuda kottarna.. Då fick den gå bort, eftersom Ea ogillar fisk. så det blir detta istället, hoppas att receptet går att läsa på din burk.. FF www.easi.nu Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Arkiverad
Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.