Jump to content
IGNORERAD

Gorocco Bakar Tårta Ögänn


Gorocco

Recommended Posts

Idag så fyller en mycket trevlig och söt tjej år, så dagen till ära ska två tårtor bakas.

Igår var jag och handlade det som behövs och nu börjar vi.

Tårtbottnar kan vara ganska torra så jag tar ananasspad och häller på tårtan.

post-3468-0-90718200-1346486684.jpg

Dränk in ordentligt.

post-3468-0-11120400-1346486687.jpg

Så där nu spadet sakta få dra in i bottnarna.

Under tiden plockar vi fram lite egenplockade blåbär från frysen.

post-3468-0-79445100-1346486690.jpg

Ska fundera på hur vi gör med dem, kanske mortla dem med lite socker och bre ut på tårtan och toppa med lite färska bär uppe på.

Det får bli som det blir, ska fundera med en kopp kaffe i soffan.

Här de två tårterna instoppade i kylen.

post-3468-0-00569200-1346486689.jpg

Jag har lite planer på att försöka mig på en prinsesstårta men jag är ingen riktig konditor så vi får se hur det bli med det.

Jag har hur som helst ett paket mandelmassa hemma och spär man ut det med mer socker så kallas det marsipan och det är vad jag behöver och något färgämne för att få lite stil på tårtan.

Fortsättning följer om ett tag...

post-3468-0-90718200-1346486684.jpg

post-3468-0-11120400-1346486687.jpg

post-3468-0-00569200-1346486689.jpg

post-3468-0-79445100-1346486690.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

  • Svar 31
  • Skapad
  • Senaste svaret

Mest aktiva i denna tråd

  • Gorocco

    9

  • Sam sip sam

    5

  • amja

    3

  • Babysnake

    2

Mest aktiva i denna tråd

Inlagda bilder

Nu kom vi till det lilla problemet, var finns det plats för att baka en tårta.

post-3468-0-83241600-1346487643.jpg

På bordet är det fullt med svamp på torkning så här får man inte plats.

Kanske att man ska koncentrera sig på den lilla ytan till vänster om Lillkrabban.

post-3468-0-88382800-1346487645.jpg

Men då är man ju farligt nära Lillkrabban med och kan få sig en känga när som helst.

Jag får grubbla på det med en kopp kaffe i soffan.

post-3468-0-83241600-1346487643.jpg

post-3468-0-88382800-1346487645.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

andrejsdenruskige

Nu kom vi till det lilla problemet, var finns det plats för att baka en tårta.

post-3468-0-83241600-1346487643.jpg

På bordet är det fullt med svamp på torkning så här får man inte plats.

Kanske att man ska koncentrera sig på den lilla ytan till vänster om Lillkrabban.

post-3468-0-88382800-1346487645.jpg

Men då är man ju farligt nära Lillkrabban med och kan få sig en känga när som helst.

Jag får grubbla på det med en kopp kaffe i soffan.

Du har större förmåner än oss andra i fall du får den vänstra sidan. Jag hade på sin höjd fått den högra sidan.

Oftast får jag gå till garaget när jag ska koka havregrynsgröt

Link to comment
Dela på andra sajter

Idag så fyller en mycket trevlig och söt tjej år, så dagen till ära ska två tårtor bakas.

Igår var jag och handlade det som behövs och nu börjar vi.

Tårtbottnar kan vara ganska torra så jag tar ananasspad och häller på tårtan.

post-3468-0-90718200-1346486684.jpg

Dränk in ordentligt.

post-3468-0-11120400-1346486687.jpg

Så där nu spadet sakta få dra in i bottnarna.

Under tiden plockar vi fram lite egenplockade blåbär från frysen.

post-3468-0-79445100-1346486690.jpg

Ska fundera på hur vi gör med dem, kanske mortla dem med lite socker och bre ut på tårtan och toppa med lite färska bär uppe på.

Det får bli som det blir, ska fundera med en kopp kaffe i soffan.

Här de två tårterna instoppade i kylen.

post-3468-0-00569200-1346486689.jpg

Jag har lite planer på att försöka mig på en prinsesstårta men jag är ingen riktig konditor så vi får se hur det bli med det.

Jag har hur som helst ett paket mandelmassa hemma och spär man ut det med mer socker så kallas det marsipan och det är vad jag behöver och något färgämne för att få lite stil på tårtan.

Fortsättning följer om ett tag...

Grattis till Krabban antar jag så det inte blir en miss igen.

Önskar

Snake med familj.

Bättre ringla än vingla.

Link to comment
Dela på andra sajter

Grattis till Krabban antar jag så det inte blir en miss igen.

Önskar

Snake med familj.

Nej det är inte Lillkrabban som fyller år.

Link to comment
Dela på andra sajter

Nu är det dags att förbereda lite blåbärsblandning till fyllningen.

post-3468-0-36200600-1346489375.jpg

I med lite blåbär i en skål.

Jag vågar inte mosa bären i den diskade morteln bakom.

Risken finns att de tar sig en smak av Blaa raa, vitlök, chili och gud vet vad.

post-3468-0-74101800-1346489378.jpg

Vi lägger det istället i en skål och häller på lite socker och en matsked grädde.

Vi mosar det med en gaffel eftersom stavmixern packat ihop just den dagen jag tänkte använda den för första gången på fem år.

post-3468-0-22836700-1346489382.jpg

Den färdiga blandningen.

post-3468-0-95980400-1346489387.jpg

Smaka av.

post-3468-0-66311000-1346489384.jpg

Den blir bra, inte allt för söt.

post-3468-0-36200600-1346489375.jpg

post-3468-0-74101800-1346489378.jpg

post-3468-0-22836700-1346489382.jpg

post-3468-0-66311000-1346489384.jpg

post-3468-0-95980400-1346489387.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

sJÄLVA BAKANDET AV TÅRTBOTTEN VILL JAG SE LITE BILDER PÅ :crazy:

Bakande av tårtbottnar gjorde jag nattetid och jag trodde ingen var vaken på forumet då så det blev inga bilder tagna. :crazy:

Nu är det dags att bre på blåbärsfyllningen på tårtbottnarna så det drar in ordentligt och blir saftiga.

post-3468-0-31999700-1346490769.jpg

Så där nu var det påpenslat och även några bitar ananas åkte på detta understa lager.

post-3468-0-32919100-1346490767.jpg

En tårta är nästan godare dagen efter när allt fått suga in i tårtan.

Jag tror jag tar mig en kopp kaffe och funderar på nästa steg.

Nu ringde polaren och sa att det var dags att börja riva Mister Kristers kök i grannhuset som vi lovat det interferar lite med min tårtbakning.

Vi får se hur vi lägger upp detta.

post-3468-0-32919100-1346490767.jpg

post-3468-0-31999700-1346490769.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Idag så fyller en mycket trevlig och söt tjej år, så dagen till ära ska två tårtor bakas.

Igår var jag och handlade det som behövs och nu börjar vi.

Tårtbottnar kan vara ganska torra så jag tar ananasspad och häller på tårtan.

post-3468-0-90718200-1346486684.jpg

Dränk in ordentligt.

post-3468-0-11120400-1346486687.jpg

Så där nu spadet sakta få dra in i bottnarna.

Under tiden plockar vi fram lite egenplockade blåbär från frysen.

post-3468-0-79445100-1346486690.jpg

Ska fundera på hur vi gör med dem, kanske mortla dem med lite socker och bre ut på tårtan och toppa med lite färska bär uppe på.

Det får bli som det blir, ska fundera med en kopp kaffe i soffan.

Här de två tårterna instoppade i kylen.

post-3468-0-00569200-1346486689.jpg

Jag har lite planer på att försöka mig på en prinsesstårta men jag är ingen riktig konditor så vi får se hur det bli med det.

Jag har hur som helst ett paket mandelmassa hemma och spär man ut det med mer socker så kallas det marsipan och det är vad jag behöver och något färgämne för att få lite stil på tårtan.

Fortsättning följer om ett tag...

Har du skivad ost emellan?

Måne

Link to comment
Dela på andra sajter

Japp efter ett besök hos Mister Krister och en uppritning på det nya köket så är jag nu tillbaks till tårtbakningen igen.

Vi hoppar nu upp ett plan i tårtan och tar fram detta plans fyllning.

post-3468-0-07154700-1346496253.jpg

Här hade jag tänkt mig mosade bananer och marsansås.

post-3468-0-02129100-1346496256.jpg

Banan mosad, använd inte en mjuk thaigaffel om ni inte vill få frispel.

Vi vispar också ihop marsansåsen och kyler den snabbt i kylskåpet.

Efter några minuter i kylen häller vi på vår fyllning på tårtan och brer ut det jämnt över tårtbottnen.

post-3468-0-20383500-1346496258.jpg

Nu återstår bara sista momentet innan vi är klara.

post-3468-0-20057700-1346496260.jpg

Vi ska välja topping.

Det kan vara grädde, marsipan eller något annat, jag ska ha grädde och kanske försöka mig på med marsipan.

Nu går vi och snickrar lite först.

post-3468-0-07154700-1346496253.jpg

post-3468-0-02129100-1346496256.jpg

post-3468-0-20383500-1346496258.jpg

post-3468-0-20057700-1346496260.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Har du skivad ost emellan?

Nej det var pappen från tårtkartongen, så bottnarna inte klibbar ihop, fast egentligen så bakade jag tårtbottnarna inatt så något kartongpapper finns inte till.

Link to comment
Dela på andra sajter

Nu var det dags för det knepiga.

Jag skulle nu ge mig in på vägar jag aldrig vandrat förut.

Det var dags för det stora prinsesstårtsprovet.

Den lätta vägen hade varit och köpt ett marsipanlock som man kränger på tårtan men så vart det inte.

Fram med den ofärgade mandelmassan men hur ska man få lite färg på den.

Jag hade ingen karamellfärg hemma.

Tänk, tänk.

post-3468-0-04232500-1346508394.jpg

Det får bli färg från blåbär, tina lite blåbär och i med saften.

Jaha det där vart lite finare men jäkligt kladdigt, det var ju inte tanken.

Försökte med hjälp av lite vaniljsocker kavla ut den med den bara fastnade på kaveln.

post-3468-0-03958900-1346508397.jpg

Jag var på väg att ge upp.

Jag kom sen på att jag läst om plastfolie på Internet som man har både på och under mandelmassan.

Vi provar det som sista utväg.

Efter ett antal försök och mycket plastfolie hade jag lyckats kavla ut det den till bristningsgränsen.

post-3468-0-24969900-1346508400.jpg

Detta fick duga. In med den på tallrik i frysen en stund.

En prinsesstårta har grädde inuti, detta hade jag glömt så det var bara att slänga i grädden i efterskott.

post-3468-0-04840400-1346508403.jpg

Nu var det tid för det stora momentet.

Skulle jag lyckas få på mandelmassan över tårtan.

Jag fick lite assistans av Lillkrabban och sen körde vi.

post-3468-0-89751500-1346508405.jpg

Mandelmassan på och nu ska plasten försiktigt tas bort.

Tada!

Det gick bra.

post-3468-0-66163600-1346508408.jpg

Mandelmassan täcker inte hela tårtan men vem bryr sig den är ju hemmagjord.

Klart godkänt, tycker jag.

Nu till andra tårtan som ska vara en vanlig gräddtårta.

På med an massa god grädde.

post-3468-0-81338200-1346508410.jpg

Lite garnityr och så är vi klara.

De två färdiga reultaten.

post-3468-0-09385200-1346508414.jpg

post-3468-0-04232500-1346508394.jpg

post-3468-0-03958900-1346508397.jpg

post-3468-0-24969900-1346508400.jpg

post-3468-0-04840400-1346508403.jpg

post-3468-0-89751500-1346508405.jpg

post-3468-0-66163600-1346508408.jpg

post-3468-0-81338200-1346508410.jpg

post-3468-0-09385200-1346508414.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

mums

Nej det blir underkänt ,synd att göra så mkt arbete på dessa färdiga sågspånsbottnar

baka en tårta och glömma det viktigaste en riktig hembakad tårtbotten . men ett stort + för underhållningsvärdet

det är han en mästare på :14:

Link to comment
Dela på andra sajter

Två små tips till tårtbagare!

Ska man göra princesstårta, finns det mycket behändiga, färdiga marsipan coatings i välsorterade butiker. (Köpte på ICA Maxi förra veckan)

Vill man ha MYCKET grädde i tårtan utan att den blir ostadig, löser man lite geatinpulver i mjölk och blandar innan man vispar.

Har aldrig jobbat som konditor men dock en massa år som kock, och lite tjuvknep har jag snappat upp av sockerbagarna!

Det blev fint iaf!

Mvh

amja

"Thais are the best friends money can buy"- Graham Greene

Link to comment
Dela på andra sajter

Nej det var pappen från tårtkartongen, så bottnarna inte klibbar ihop, fast egentligen så bakade jag tårtbottnarna inatt så något kartongpapper finns inte till.

Nej det blir underkänt ,synd att göra så mkt arbete på dessa färdiga sågspånsbottnar

baka en tårta och glömma det viktigaste en riktig hembakad tårtbotten . men ett stort + för underhållningsvärdet

det är han en mästare på :14:

Menar du att han far med osanning?

Visst fan! Han är ju Hammarbyare och såna kan man inte lita på! :crazy:

Link to comment
Dela på andra sajter

Fy xxx , men det är klart har man inte smakat på hembakat kanske det är så :crazy:

Gorocco har nog ett liv utanför detta forum (till skillnad mot vissa)

Och då är färdiga tårtbottnar ett bra alternativ!

Mvh

Amja

"Thais are the best friends money can buy"- Graham Greene

Link to comment
Dela på andra sajter

Gorocco har nog ett liv utanför detta forum (till skillnad mot vissa)

Och då är färdiga tårtbottnar ett bra alternativ!

Mvh

Amja

Det är väl precis tvärt om?

Om man inte spenderar så mycket tid på forumet så blir det mer tid över till bakning! :giggle:

Link to comment
Dela på andra sajter

Det är väl precis tvärt om?

Om man inte spenderar så mycket tid på forumet så blir det mer tid över till bakning! :giggle:

Tänkte nog mer på höggravid fru!

Mvh

Amja

"Thais are the best friends money can buy"- Graham Greene

Link to comment
Dela på andra sajter

Vid femsnåret var det dags att lämna Hemfosa med tårtorna.

Vi skulle inte långt.

post-3468-0-18531500-1346527050.jpg

Cirka 800 meter bort från oss har Odin sin jaktstuga och där väntade födelsedagsbarnet.

Aya tar emot oss med doften av nygrillat.

post-3468-0-11129000-1346527055.jpg

Tjejerna tar hand om grillandet som bara var en droppe i havet av all mat som dukas fram senare.

post-3468-0-75111500-1346527052.jpg

De hade dukat upp till ett långbord och en massa mat hade fixats i ordning.

post-3468-0-15368400-1346527057.jpg

Här syns en del av all thaimat som vi bjöds på.

post-3468-0-69422800-1346527063.jpg

Kortet taget med dålig mobilkamera.

Efter maten vart det kaffe och tårtorna dukades fram.

post-3468-0-09377500-1346527059.jpg

En massa ljus sticks i tårtan och tänds på.

Efter "Ja må hon leva" för vårt födelsebarn Aya får hon blåsa ut alla ljusen på tårtan.

post-3468-0-96078100-1346527060.jpg

Tårtor och grattis till födelsebarnet och ett tack till Odin och Aya och för maten och sällskapet och även ett stort grattis till er förlovning.

post-3468-0-18531500-1346527050.jpg

post-3468-0-75111500-1346527052.jpg

post-3468-0-11129000-1346527055.jpg

post-3468-0-15368400-1346527057.jpg

post-3468-0-09377500-1346527059.jpg

post-3468-0-96078100-1346527060.jpg

post-3468-0-69422800-1346527063.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Gorocco har nog ett liv utanför detta forum (till skillnad mot vissa)

Och då är färdiga tårtbottnar ett bra alternativ!

Mvh

Amja

För det första citerar du mitt inlägg till Nicholas ,så har ju inget med Gorocco att göra och vilka är vissa?

Ps färdiga tårtbottnar är aldrig ett bra alternativ ds

Ändrades av Sam sip sam
Link to comment
Dela på andra sajter

Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.

Du måste vara medlem för att kommentera på forumet

Registrera dig

Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!

Registrera dig på forumet

Logga in

Har du redan ett medlemskap? Logga in här.

Logga in nu
Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...