nalle Inlagd April 23, 2012 Dela Inlagd April 23, 2012 Stopp stopp I Irisch coffee skall det ej vara farinsocker eller något socker alls Jameson kaffe och vispgrädde Det vart jag tillsagd när jag var på jamsons destelleri på irland Kan rekomendera ett besök där. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd April 23, 2012 Dela Inlagd April 23, 2012 Farinsocker i botten, häll på kaffe. I med irländsk whiskey 4:a el 6:a toppa med vispad grädde, och riv choklad på toppen. Gör sen som 33:an vill ha i ett kapat sugrör och kvällen är din Det ska inte vara några jävla sugrör i irish coffee Skickat från min HTC One X via Tapatalk 2 Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
nalle Inlagd April 23, 2012 Dela Inlagd April 23, 2012 Ursäkta att jag stava så illa Vart bestört över alla övertramp jag såg. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
ellim63 Inlagd April 23, 2012 Dela Inlagd April 23, 2012 lite kanel på toppen är gott tycker jag. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
GreenValley Inlagd April 23, 2012 Dela Inlagd April 23, 2012 lite kanel på toppen är gott tycker jag. Då riskerar man ju att bli på kanelen. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Enis Inlagd April 23, 2012 Dela Inlagd April 23, 2012 Då riskerar man ju att bli på kanelen. HAr ni prövat att hälla i er en påse kanel och försöka äta upp det hela... "Om du inte är en elefant, försök inte bajsa som en..." Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Jive Inlagd April 24, 2012 Dela Inlagd April 24, 2012 Om du vill ha en lite "rundare och mjukare" smak på din Irish, så kan du ha i lite Kaluha, men då bör du minska ner Farinsockret en aning annars blir det för sött. Pensionärer suger - bunt ihop och slå ihjäl! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Surin P3 Inlagd April 24, 2012 Trådstartare Dela Inlagd April 24, 2012 Om du vill ha en lite "rundare och mjukare" smak på din Irish, så kan du ha i lite Kaluha, men då bör du minska ner Farinsockret en aning annars blir det för sött. Det är den varianten vi kör på nu. Vill bara få en bränd kant med socker på glaset så är jag så gott som nöjd. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Jive Inlagd April 24, 2012 Dela Inlagd April 24, 2012 Det är den varianten vi kör på nu. Vill bara få en bränd kant med socker på glaset så är jag så gott som nöjd. Det enklaste är att fixa den brända kanten innan du fyller glaset. Pensionärer suger - bunt ihop och slå ihjäl! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Nypan Inlagd April 24, 2012 Dela Inlagd April 24, 2012 (ändrad) Det enklaste är att fixa den brända kanten innan du fyller glaset. Godaste drinken är denna: Ett stort Vinglas, det är alltid viktigt vad du dricker ur för glas. Häll i en 6-8:a Whisky från Skottland. 1 Tesked FARINSOCKER Rör om dessa, så att sockret nästan smält färdigt, låt det stå någon minut rör igen. Häll i hett bryggkaffe, snabbt på med grädden,(annars försvinner aromen) som skall vara riktig grädde, absolut inte hårdvispad, helst lite lös, men ändå hålla formen. Ta sedan några korn bryggkaffe på toppen. Drick sedan sakta, och njut, och rör absolut INTE om mera, aldrig sugrör, dom är för barn och gamla. Ändrades April 24, 2012 av Nypan "Nypan" Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Jive Inlagd April 24, 2012 Dela Inlagd April 24, 2012 Godaste drinken är denna: Ett stort Vinglas, det är alltid viktigt vad du dricker ur för glas. Häll i en 6-8:a Whisky från Skottland. 1 Tesked FARINSOCKER Rör om dessa, så att sockret nästan smält färdigt, låt det stå någon minut rör igen. Häll i hett bryggkaffe, snabbt på med grädden,(annars försvinner aromen) som skall vara riktig grädde, absolut inte hårdvispad, helst lite lös, men ändå hålla formen. Ta sedan några korn bryggkaffe på toppen. Drick sedan sakta, och njut, och rör absolut INTE om mera, aldrig sugrör, dom är för barn och gamla. Klassiskt grundrecept. Pensionärer suger - bunt ihop och slå ihjäl! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Nypan Inlagd April 24, 2012 Dela Inlagd April 24, 2012 (ändrad) Klassiskt grundrecept. Kalla det vad du vill, men det är förbannat gott i alla fall. Men det gäller att göra det rätt också. Det är så det skall smaka. Ändrades April 24, 2012 av Nypan "Nypan" Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
svampen Inlagd April 24, 2012 Dela Inlagd April 24, 2012 cocktailguiden.com massor av bra recept på kaffedrinkar. Örebro Sportklubb Ösk! Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
gst Inlagd April 24, 2012 Dela Inlagd April 24, 2012 Personligen anser jag ju att det skall vara irländsk whisky om det skall kallas irish coffe. Har man i skotsk whisky blir det ju scottish coffee /GSt Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
rolba Inlagd April 24, 2012 Dela Inlagd April 24, 2012 Personligen anser jag ju att det skall vara irländsk whisky om det skall kallas irish coffe. Har man i skotsk whisky blir det ju scottish coffee /GSt Javisst, precis som det är kött från sjömän i en sjömansgryta. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
gst Inlagd April 24, 2012 Dela Inlagd April 24, 2012 Javisst, precis som det är kött från sjömän i en sjömansgryta. Sjömansgryta är en gryta för sjömän. Du menar alltså att en drink med skotsk whisky skulle vara en drink för irländare /GSt Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Surin P3 Inlagd April 24, 2012 Trådstartare Dela Inlagd April 24, 2012 Vi använder Jameson Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Phuket18.5 Inlagd April 24, 2012 Dela Inlagd April 24, 2012 Här har du ( ett till ) recept och tips på en bra Irish Coffee! 4 cl Irländsk Whisky (Helst Jameson) 2 dl Starkt, hett Kaffe 1-2 tsk Brunt Farin Socker 3 msk Lättvispad grädde 1. Använd ett ett högre glas som tål värme, ex. kan du ta ett högt duralexglas eller stor hög kaffekopp. 2. Blanda farinsocker och whiskey i ett glas för Irish Coffee (tills sockret löser sig) 3. Fyll på med kaffe. 4. Håll en sked i glaset och låt grädden sakta rinna ner i drycken över baksidan av skedbladet. 5. Avsluta med att strö över en nypa kaffepulver. 6. Servera med sugrör och lång sked (helst bredvid) [size=1] om gästen ser lite fjolli ut [/size] med vänlig hälsning Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd April 24, 2012 Dela Inlagd April 24, 2012 Om du vill ha en lite "rundare och mjukare" smak på din Irish, så kan du ha i lite Kaluha, men då bör du minska ner Farinsockret en aning annars blir det för sött. Då är det ingen irish längre Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd April 24, 2012 Dela Inlagd April 24, 2012 Det är den varianten vi kör på nu. Vill bara få en bränd kant med socker på glaset så är jag så gott som nöjd. Ska inte vara ngn bränd kant med socker Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Surin P3 Inlagd April 24, 2012 Trådstartare Dela Inlagd April 24, 2012 Så här ser det ut för tillfället. Skickat med Tapatalk/iPhone Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd April 24, 2012 Dela Inlagd April 24, 2012 Så här ser det ut för tillfället. Skickat med Tapatalk/iPhone Ta bort sockret i överkant blir det bra Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd April 24, 2012 Dela Inlagd April 24, 2012 Så härska det se ut original Tillagning Ta ett värmetåligt glas och värm det med varmt vatten. Häll ur vattnet.Lättvispa grädde. Den skall vara rinnande.Häll socker, whiskey och starkt nybryggt kaffe i glaset. Lämna 2 cm kvar till kanten. Rör om ordentligt så att sockret löser sig.Skikta grädden över drinken som ett lock, genom att försiktigt hälla grädden på en uppochnervänd sked, som hålls i ytskiktet. Irish Coffee dricks aldrig med sugrör och får inte röras om. Poängen är att man dricker det varma kaffet genom den kalla grädden. Rätt fördelningen mellan whiskey och kaffe skall vara 1:3. Kockens kommentar Irish Coffee skapades av barägaren Joe Sheridan år 1943, på Foynes Airport, Irland. Förr mellanlandade här flygplan på sin resa mellan USA och Europa. Sheridan utgick från en gammal irländsk tradition att blanda whiskey i te, men för att drycken skulle attrahera de många amerikanska resenärerna bytte han ut tet mot kaffe och lade till lite socker, samt lite lättvispad grädde. Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd April 24, 2012 Dela Inlagd April 24, 2012 Lite bilder Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Sam sip sam Inlagd April 24, 2012 Dela Inlagd April 24, 2012 Har du ngn bild från cafe haket finns det pytt i panna tro? Link to comment Dela på andra sajter More sharing options...
Recommended Posts
Registrera dig eller logga in för att kommentera
och se bilderna på riktigt.
Du måste vara medlem för att kommentera på forumet
Registrera dig
Registrera ett medlemskap. Lätt gjort...!
Registrera dig på forumetLogga in
Har du redan ett medlemskap? Logga in här.
Logga in nu