Jump to content
IGNORERAD

DSI misslyckas med att gripa Phra Dhammajayo


MPR Nyheter

Recommended Posts

MPR Nyheter

Thailands Myndighet för specialundersökningar (DSI) har avslutat sitt försök att söka igenom templet Wat Phra Dhammakaya i Bangkok för att gripa abboten Phra Dhammajayo.
Man anlände till templet under morgonen och operationens avslut meddelades vid 13:30. Polisöverste Suriya Singhakamo sade att sökandet avslutades på grund av flera faktorer, inklusive regn, Phra Dhammajayos stora antal sympatisörer som vägrade flytta på sig samt oklarheter kring var abboten faktiskt befann sig. DSI har under en tid uppmanat Dhammajayo att inställa sig, men han själv och hans följare har hävdat att han är för sjuk för det.
Den 72-årige abboten är efterlyst på grund av misstankar om pengatvätt och mottagning av stöldgods i koppling till förskingringen av tolv miljarder baht från Klong Chan Credit Union Cooperative. Polisöverste Suriya sade att man gjort allt för att undvika en konfrontation och att abbotens sympatisörer kan ha gjort sig skyldiga till att ha hindrat polis och DSI-tjänstemän från att utföra sina plikter.

 

c1_1011645_160616113447_620x413.jpg
Källa

Link to comment
Dela på andra sajter

Lung Lennart

Misslyckats är nog för tidigt att säga. Man har tagit "time out" för att kunna göra ett så säkert ingripande som möjligt. Med den mänskliga sköld som sektledaren byggt upp runt sig så är risken stor att människor kommer till skada. Nu har man till 13 juli på sig i första svängen, preskriptionstiden är 15 år så man har tid på sig. Nu har man varit inne tagit bilder på munkar och vitklädda lekmän. Dessa kan räkna med att förr eller senare bli lagförda för "hindrande av tjänsteutövning".
Vad som kommer att hända på sekttemplet kan man bara spekulera i, men avstängning av vatten, el, bredband och tillförselvägar är en trolig utveckling. Folk kommer ut efter att ha identifierats, men de släpps inte tillbaka in.
En karismatisk sektledare kan förmå sina skaror till mycket, jämför dessa bilder. Ganska stora likheter mellan 30-talets Nürnberg och Dhammakayasektens massmöten.
(Därmed inte sagt att budskapen har med varandra att göra)

Jämför 2.jpg

Jämför1.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...
Oregistrerad
On 2016-06-17 at 17:06, skrev RoiET:

Det kan också vara så att man inte riktigt vågar gripa honom, för att inte orsaka oroligheter just nu.

hej R oi det tror jag  också! mvh

Link to comment
Dela på andra sajter

On 6/16/2016 at 10:53, skrev MPR Nyheter:

Polisöverste Suriya Singhakamo sade att sökandet avslutades på grund av flera faktorer, inklusive regn

 

WTF!!  Det finns väl paraplyer att tillgå (speciellt efter alla tillslag på stränderna i söder) eller regnjackor. 

Link to comment
Dela på andra sajter

On 6/16/2016 at 10:53, skrev MPR Nyheter:

Polisöverste Suriya sade att man gjort allt för att undvika en konfrontation

 

Ja, men så lägg ner fallet då! Konfrontation....Det är väl bara att kliva in och arrestera honom, "sjuk" eller inte.   Töntar!

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...