Jump to content
IGNORERAD

Ny robot ska hjälpa till att spå vädret i Bangkok


MPR Nyheter

Recommended Posts

MPR Nyheter

Ingenjörer i Bangkok har byggt en robot som ska samla in och analysera data om luftföroreningar för att hjälpa till att göra mer pricksäkra väderleksrapporter.
Roboten utvecklades av personal från Institutet för Vatten- och Jordbruksinformation (HAII) med assistans från Kasetsart University och King Mongkuls University of Technology. Surahate Boonya-Aroonnet från HAII sade att roboten samlar in data om förhållandena i atmosfären, vilket kan hjälpa till att förutse regnmönstren i Bangkok. Roboten samlar bland annat in information om små dammpartiklar och mängden växthusgas i atmosfären.
"Vi har byggt ett 110 meter högt torn vid Kasetsart University för roboten att klättra till olika höjder på och samla in data," sade Dr. Surat Bualert från Kasetsarts miljöfakultet. "Dammpartiklarna i luften är nyckeln till bildningen av regndroppar. Dammet har förmågan att absorbera fukt. När dammet absorberat tillräckligt med vatten så faller det som regn," sade han. I framtiden hoppas man kunna använda en drönare eller ett telefontorn för att samla in data från fler höjder.

Källa: http://www.nationmultimedia.com/national/Air-pollution-robot-to-help-forecasts-30257968.html

 

post-8073-0-58308600-1428893895.jpg

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

Hem
Nytt
Logga in

Logga in



×
×
×
  • Skapa ny...