Jump to content
IGNORERAD

Är all utjämning bra?


Guest Siam-Nilsson

Recommended Posts

Guest Siam-Nilsson

Öppet brev till Atom, Wille, Joints och NoBuzz m.fl.

- Hur bör man ställa sig till all denna utjämning och kanske även utslätning av kulturella särarter i samhället?

Är det till exempel värt att vid sidan av vårdandet av udda språkformer, matvanor och lokala hantverk även bevara samhällsklassernas olika sällskapsspel i sin ”fina” gamla form?

Först förändrades golfsporten (moderatbandyn) från att ha varit en överklassport till en bred folksport och en trevlig umgängesform där i stort sett vem som helst med varierande klädsel får lov att ge sig ut på banan och där svinga en klubba med blandat resultat.

Det senaste i raden av inbrytningar mot socialgrupp 1 och deras varmt omhuldade domäner är inom Prince Charles egen favoritsport ”Häst Polo”, som nu också har fått sitt konkurerande inslag av folklig modernisering.

Utbytta är nu de tidigare svindyra ponnyhästarna, och in rullar istället gyrostyrda tvåhjulingar med el-drift. De gamla fina anrika klubbarna med minutiöst välansade gräsmattor, cigarrök, cocktails och mysiga lounger med en strikt ”dress code” ser ut att ha spelat ut sin roll nu när den relativt billiga ”Segway-Polon” kan bedrivas på i stort sett vilken rufsig korpfotbollsplan som helst.

- Jag säger som ”Sverker”,

”Är det rätt och riktigt det här – ska de va på det här viset, - va, va?!? :whistle::D

Även ett reportage i GP.

http://www.gp.se/gptv?path=gptv.abcdn.net/TV-ARKIV/Varlden&playfile=18870_Klassiskt_spel_med_modern_teknik_121138.pls&autostart=1

Link to comment
Dela på andra sajter

Guest wille

Att se till att mångfacetterad kultur fortlever är ju viktigt i sig. Oavsett om det handlar om en linguistisk minoritet, klass-specifikt eller pga andra orsaker. Dock bör det väl inte tillåtas bli ett redskap för diskriminering. Och i sin iver att undvika detta så blir det till slut likriktning. Man glömmer glädjen i olikheten och helt plötsligt måste den överkommas. Sen kan man undra varför de som ofta försvarar traditionella och ofta exklusiva företrädelser så ofta känner sig hotade när det helt plötsligt blir tillgängligt för fler.

Link to comment
Dela på andra sajter

Grundprincipen är väl att behovet och intresset skall styra

Finns intresse och behov för att göra saker skall det kunna genomföras och tvärt om

Är inte det grunden för all uteckling i samhället ?

Att aldrig ändra det som finns för att "det skall vara som det alltid har varit" är väl tämligen "kasst sätt" att se på sin värld.

Being nice is overrated - Garfield

Link to comment
Dela på andra sajter

Tja.

Klart allt gammalt ska bevaras. Saknar stångkorven på Tomasdagen den 21 december så innihelvete.

/mvh

"Stupidity has a certain charm - ignorance does not." F. Zappa.

".. When I went to school they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down 'happy'. They told me I didn't understand the assigment. I told them they did not understand life." J Lennon

Link to comment
Dela på andra sajter

Arkiverad

Denna tråd är arkiverad och kan inte skrivas i.

×
×
×
  • Skapa ny...